Νέα Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Αττική: Καίγονται τώρα σπίτια, εκκενώθηκαν ήδη 6 οικισμοί – Ηχεί το 112 σε πολλές περιοχές

June 30, 2024

Νέα Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Αττική: Καίγονται τώρα σπίτια, εκκενώθηκαν ήδη 6 οικισμοί – Ηχεί το 112 σε πολλές περιοχές


Διαφ.

Το πρωί της Κυριακής, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Κερατέα, ειδικότερα στη νοτιοδυτική πλευρά του οικισμού Πλάκα. Αυτή είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή μέσα σε μόλις 10 ημέρες. Οι φλόγες απειλούν κοντινές κατοικημένες περιοχές, ενώ ορισμένα σπίτια έχουν ήδη καταστραφεί. Από τον αρμόδιο φορέα για τις πυρκαγιές, αποστάλθηκε μήνυμα εκκένωσης για 6 οικισμούς.

Η αρχή κινητοποίησης έκτακτης ανάγκης με αριθμό 112 εξέδωσε ειδοποίηση προς τους κατοίκους των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα Κερατέας να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να μετακινηθούν προς την κατεύθυνση του Λαυρίου μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαυρίου.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι & Άγιο_Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών_Λαυρίου προς Λαύριο» αναφέρει το δεύτερο 112 που εστάλη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι.

Σε απομονωμένες κοινότητες της περιοχής, οι οποίες αποτελούνται από διάσπαρτους οικισμούς, η κατάσταση επιδεινώνεται από τη δύναμη των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτρης, παρέθεσε στην ΕΡΤ ότι έχουν καταστραφεί κάποιες κατοικίες στην Πλάκα και το Μαρκάτι. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη γειτονική στρατιωτική βάση όπου διατηρούνται αμυντικά συστήματα Patriot και έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων. Η Πυροσβεστική υποστηρίζεται από 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, καθώς προσπαθεί αδιάκοπα να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μια σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που απειλεί τον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ένα εγχείρημα που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Οι καπνοί από τη φωτιά είναι εντονοί και ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως η Βάρκιζα και η Ανάβυσσος. Το μεσημέρι των 13:00, το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να περιορίζεται κοντά στις κατοικημένες περιοχές.

Δείτε ορισμένες φωτογραφίες και βίντεο της κατάστασης που επικρατεί:

Λόγω της πυρκαγιάς, παρατηρούνται ανακολουθίες στην κυκλοφορία σε διάφορα σημεία:

– Στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρο Πλάκας από την πλευρά του Τογάνι.

– Στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρο Πλάκας από την είσοδο για το Μαρκάτι.

– Στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και Λεωφόρο Καραμανλή.

– Στη Λεωφόρο Λαυρίου και Καμαρίζη.

– Στην Επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου και στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: