Εφιάλτης στη Λάρισα: Θεία ξυλοκοπούσε τα 5 ανήλικα ανίψια της: Τρόμαξαν οι γιατροί με αυτό που είδαν – Στη φυλακή οι γονείς τους

June 30, 2024

Εφιάλτης στη Λάρισα: Θεία ξυλοκοπούσε τα 5 ανήλικα ανίψια της: Τρόμαξαν οι γιατροί με αυτό που είδαν – Στη φυλακή οι γονείς τους


Διαφ.

Εφιάλτης στη Λάρισα: 5 ανήλικα παιδιά κακοποιούνταν από στενό μέλος του οικογενειακού κύκλου.

Τα πέντε ανήλικα αδέρφια, ηλικίας από 9 έως 16 ετών, παραμένουν προσωρινά στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κατάλληλη δομή φιλοξενίας για αυτά.

Η υπόθεση αυτή έχει επισημανθεί από την εφημερίδα «Ελευθερία», και η Εισαγγελέας Ανηλίκων Λάρισας έχει προβεί σε παρέμβαση σε συνεργασία με τις Προνοιακές Υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπιστεί κατάλληλη δομή για την ασφαλή φιλοξενία των παιδιών. Τα παιδιά θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, προκειμένου να επαληθευτούν οι καταγγελίες που αφορούν το παρελθόν τους.

Η προσωρινή τους παραμονή στο νοσοκομείο, αν και απαραίτητη λόγω της έλλειψης δομών φιλοξενίας για ανήλικα στην περιοχή, δεν θεωρείται ιδανική, καθώς προσδιορίζεται ως προσωρινή λύση μέχρι να εντοπιστεί κατάλληλη διαμονή για τα παιδιά.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. όταν αναφέρθηκε ότι τα πέντε αδέρφια που διαμένουν σε χωριό της Λάρισας βράδυ της περασμένης Τρίτης 25 Ιουνίου, αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο αυτοκίνητο στην αυλή, αντί να κοιμηθούν στο σπίτι τους, με απόφαση της φίλης της θείας τους, η οποία έχει την επιμέλειά τους, καθώς οι γονείς τους είναι κρατούμενοι στη φυλακή. Η μητέρα τους αναμένεται να αποφυλακιστεί στο εγγύς μέλλον.

Σύλληψη και Δίωξη

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας συνέλαβαν τη θεία των παιδιών και τη φίλη της. Η Εισαγγελέας Ανηλίκων, βασιζόμενη στις καταγγελλόμενες πράξεις, άσκησε δίωξη εναντίον τους για παράνομη επιβολή βίας κατά συρροής σε βάρος ανηλίκων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη επιβολή βίας κατά συρροής και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων.

Οι δύο κατηγορούμενες συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη και οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας. Εκτός από το γεγονός ότι εξανάγκασαν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σπίτι και να διανυκτερεύσουν στο αυτοκίνητο, η θεία των ανηλίκων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να προκάλεσε σωματικές βλάβες σε έναν από τους ανιψιούς της, «πιάνοντάς τον με τη βία από τον λαιμό, γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο λαιμό, και χτυπώντας τον στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι νερό, το οποίο ακολούθως του το έριξε».

Οι δύο γυναίκες κατά την απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά οι εξηγήσεις τους δεν φάνηκαν να πείθουν την εισαγγελέα, η οποία πρότεινε την ενοχή τους. Ο πρόεδρος του Μονομελούς Αυτόφωρου ανακοίνωσε την απόφαση ενοχής των δύο γυναικών και την επιβολή συνολικής ποινής φυλάκισης 16 μηνών για όλες τις κατηγορίες, ποινή που επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.

Μετά από δύο ημέρες κράτησης, οι δύο συγκατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ η Εισαγγελέας Ανηλίκων και οι προνοιακές υπηρεσίες της Λάρισας αναζητούν κατάλληλη φιλόξενη λύση για τα πέντε παιδιά, τα οποία παραμένουν φιλοξενούμενα στο νοσοκομείο της Λάρισας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: