Παραδίδει… μαθήματα στα 90, η Μάρω Κοντού: «Δεν είναι καλό να χαλάνε οι γάμοι για ένα κερατάκι της στιγμής»

July 1, 2024

Παραδίδει… μαθήματα στα 90, η Μάρω Κοντού: «Δεν είναι καλό να χαλάνε οι γάμοι για ένα κερατάκι της στιγμής»


Διαφ.

Η Μάρω Κοντού σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στο παρελθόν, είχε μιλήσει για τη λαμπρή καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής, αλλά και σε όλα όσα γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο με τις καταγγελίες και τις επιθέσεις σε βάρος ηθοποιών.

Για τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο με τις καταγγελίες, η ηθοποιός υπογράμμισε «αυτά που ακούγονται για το θέατρο είναι θλιβερά, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το έκαναν μαστίχα. Υπάρχει και σε άλλα επαγγέλματα. Στην εποχή μας υπήρχε ένα φλερτ από τους συναδέλφους. Οι άντρες τότε έστελναν λουλούδια. Δεν υπήρχε αυτός ο εξαναγκασμός. Θυμάμαι μόνο ένα φλερτ από τον Δημήτρη Μυράτ. Πήγα στο καμαρίνι του και μου έκανε ένα διακριτικό φλερτ. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής… Είχα σχέση με έναν ηθοποιό, αλλά όχι με τους συμπρωταγωνιστές μου».

Όσον αφορά τον Γιώργο Κιμούλη, η Μάρω Κοντού επεσήμανε «με την Εβελίνα Παπούλια ήμασταν πλάι και μαζί με τον υπέροχο Γιώργο Κιμούλη. Το τονίζω γιατί μου έχουν κάνει κατάπληξη όλα αυτά που ακούγονται. Βεβαίως μπορεί να μην λένε ψέματα αλλά δεν μπορώ να το διανοηθώ. Όλη την χειμωνιάτικη σεζόν περάσαμε φανταστικά, ήταν κι η Εβελίνα μαζί. Με χιούμορ, αστεία, ωραίες παραστάσεις. Δεν το καταλαβαίνω ότι έχει κι ένα άλλο πρόσωπο, αυτό που διηγούνται οι κοπέλες».

Σχετικά με τις πλαστικές, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει περάσει τα 80 και ότι πριν από μερικά χρόνια είχε προχωρήσει σε κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις.

Η Μάρω Κοντού δεν μπόρεσε να κάνει παιδί

Για την προσωπική της ζωή, ανέφερε «δεν είμαι σε τρελές χαρές γιατί ο κόσμος δεν περνάει καλά. Υπάρχει ανεργία, κακοφημία, τίποτα δεν πάει καλά αυτόν τον καιρό, αλλά δεν μου αρέσει να γκρινιάζω. Μετά τα 50 άρχισα να αναθεωρώ. Αναγκάστηκα να συνθλιβώ στα 50, έχασα τη μητέρα μου και ζήτησα τη βοήθεια ειδικού. Πάντα είχα ανάγκη τα χρήματα και έκανα μερικά λάθη θεατρικά. Ήμουν αρραβωνιασμένη με εφοπλιστή. Με ζήτησε από τη μητέρα μου. Δεν είχα ερωτευτεί μέχρι τότε ακόμα. Όταν έγινε τα παράτησα όλα. Τον άντρα μου τον ερωτεύτηκα και του το έδειξα. Πέταξα το μονόπετρο του αρραβωνιαστικού στη θάλασσα για να δείξω ότι μου αρέσει κάποιος. Το 1956 τον είδε η μητέρα μου και είπε: “αφήνεις τον άντρα της ζωή σου για τον Αριστείδη Καρύδη Φουκς”; Με τον σύζυγό μου μείναμε μαζί 7 χρόνια. Πάντα μείναμε φίλοι. Τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής μου έμεινε κοντά μου. Μου είπε κάποτε: Πριν σε παντρευτώ δεν μου έδινε κανείς σημασία. Μόλις σε παντρεύτηκα με ήθελαν όλες. Πάνω που είχαμε ρουτινιάσει εκείνος ξενοκοίταζε. Δεν έκανα παιδί δεν μπόρεσα αλλά δεν θα ήθελα να έχω παιδί και νιώθω τυχερή».

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό της Μάρως Κοντού στον κορονοϊό

Για τη σπατάλη, η Μάρω Κόντου ανέφερε «τρελαίνομαι να κάνω δώρα. Μου αρέσει να ψωνίζω. Μπαίνω στο σούπερ μάρκετ να πάρω 7 πράγματα και παίρνω 17», ενώ για τους ανθρώπους που την έχουν στηρίξει κατέληξε «όταν ξεκίνησε αυτό με τον κορονοϊό, ο πρώτος που με πήρε για να με βοηθήσει ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά η Εβελίνα Παπούλια και μετά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Με ρώτησαν αν θέλω κάτι. Με τρομάζει η αρρώστια. Ο πατέρας μου φυματικός, η μητέρα μου πέθανε από λευχαιμία και η ανιψιά μου από καρκίνο».

Ούτε λευκό, ούτε μακρύ: Καμία δεν τολμά να βάλει το νυφικό που έβαλε η Μάρω Κοντού στον γάμο της 64 χρόνια πριν

Μάρω Κοντού έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, πάνω από 60 χρόνια, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 60 ταινίες και σε 90 και πλέον θεατρικά έργα, ενώ έχει κάνει δύο γάμους.

Ειδικότερα, η ηθοποιός έκανε δύο γάμους,ο πρώτος με τον διευθυντή φωτογραφίας, Αριστείδη Καρύδη Φουκς και ο δεύτερος με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα, γιο του λογοτέχνη και ποιητή Τάκη Δόξα.

Μια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο δημοσίευσε το “Elenas Diary Βlog” στο Instagram, στην οποία φαίνεται η ηθοποιός ντυμένη νύφη, στην εκκλησία, μαζί με τον αγαπημένο της.

Μάλιστα, η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει: “Η Μάρω Κοντού την ημέρα του γάμου της με τον Ελληνογερμανό κινηματογραφιστή Αριστείδη Καρύδη-Φουκς (αριστερά), τον Ιανουάριο του 1960: “Πιστεύω ότι ο πιο δυνατός μου έρωτας, που με πόνεσε κιόλας, ήταν με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς” είχε δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξη της. Η γνωριμία και ο δρόμος προς το γάμο ήταν επεισοδιακή: “Έκανε μία δήθεν απόπειρα αυτοκτονίας και το έφαγα το παραμυθάκι εγώ κι έτσι παντρευτήκαμε. Η μαμά με είχε φροντίσει με ένα συνοικέσιο με έναν εφοπλιστή και μην έχοντας ακόμη ούτε ερωτευτεί είπα ναι. Στο τελευταίο γύρισμα γίνεται ένα τραπέζι από την παραγωγή, είμαστε όλοι και είναι απέναντί μου ο Καρύδης και μου πετάει σποράκια από πεπόνι.

Η Μάρω Κοντού βίωσε την απιστία από τον πρώτο της σύζυγο

Απαντάω κι εγώ με τα σποράκια και μετά σταματάει, δεν μου δίνει σημασία. Έρχεται στο αυτί μου και μου λέει “εγώ με αρραβωνιασμένες δεν φλερτάρω. Και όπως δεν τον θέλω καθόλου αυτόν που έχω αρραβωνιαστεί, κι εκείνο το βράδυ έγινε ηλεκτρισμός, κάνω έτσι εγώ, πετάω τη βέρα, δίπλα η θάλασσα, και λέω “τώρα δεν είμαι”. Αυτό ήταν!” Ο γάμος όμως δεν κράτησε. “Στα 7 χρόνια ο άντρας μου άρχισε να ξενοβλέπει, εγώ το μυρίστηκα και δεν μου άρεσε. Το κερατάκι μου το έχω φάει. Και νομίζω ότι είναι δεδομένο. Το άλλο πρόσωπο ήταν πολύ διάσημο, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία. Πρώτα είχαμε χαθεί και μετά έγινε αυτή η συνάντηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον άντρα μου, που ήταν μόνοι τους επί 40 μέρες και γύριζαν μια ταινία. Ήταν η στιγμή να το διαλύσουμε. Βγάλτε το πια αυτό που το μασάνε σε κάθε συνέντευξη. “Χώρισες γιατί στον πήρε η Αλίκη”. Καμία γυναίκα δεν παίρνει κανέναν άντρα από κανένα σπίτι, όταν ήδη το σπίτι δεν είναι έτοιμο να διαλυθεί”.

Η σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της Μάρως Κοντού


Πηγή

Διαβάστε επίσης: