Θρήνος: Πέθανε ξαφνικά ο Δρόσος – Δεν άφησε ποτέ την Ελλάδα όσο ψηλά και αν έφτασε

July 1, 2024

Θρήνος: Πέθανε ξαφνικά ο Δρόσος – Δεν άφησε ποτέ την Ελλάδα όσο ψηλά και αν έφτασε


Διαφ.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 59χρονος Δρόσος Κουρούνης, στο στο Memorial Hospital της Νέας Υόρκης προκαλώντας μεγάλο πένθος και θλίψη στην Κάλυμνο.

Ποιος ήταν ο Δρόσος Κουρούνης

Ο Δρόσος, γιος του αείμνηστου καθηγητή τεχνικής εκπαίδευσης Μανώλη Κουρούνη και της Ειρήνης, ξεχώρισε από νεαρή ηλικία ως αριστούχος μαθητής. Εισήχθη στο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα, αποκτώντας τον τίτλο του μηχανολόγου μηχανικού.

Αμέσως μετά τις σπουδές και τη στρατιωτική θητεία, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αμερική για να σπουδάσει δύο μεταπτυχιακούς κύκλους στην πράσινη ενέργεια και στη θέρμανση – ψύξη. Αυτό το εκπαιδευτικό υπόβαθρο άνοιξε τους δρόμους για μια επιτυχημένη καριέρα ως κορυφαίο στέλεχος στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο του. Διακρίθηκε ως chef mechanical engineer, γνωστός για την εμπειρία του στον απαιτητικό και ανταγωνιστικό αμερικανικό τομέα.

Με την αγαπημένη του Rose Cardoso, η οποία ήταν πάντα στο πλευρό του και τον υποστήριζε, είχαν δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Την ευτυχία τους συμπλήρωνε η αγαπημένη του κόρη, η Κατερίνα, η οποία ήταν το καμάρι του και η πρώτη σκέψη του πάντα.

Δεν άφησε ποτέ την Ελλάδα

Κάθε καλοκαίρι, ο Δρόσος επισκεπτόταν την Κάλυμνο και δεν είχε αφήσει κανένα μέρος του νησιού ανεξερεύνητο. Επιθυμούσε να αισθανθεί σαν να γευματίζει την πατρίδα του, με έναν ιδιαίτερο έρωτα για την Ψέριμο, όπου είχε το δικό του σπίτι και αναζητούσε την ηρεμία στο ακριτικό νησί, απαλλαγμένος από το άγχος των μεγαλουπόλεων της Αμερικής. Πάντα συνοδευόταν από την αγαπημένη του Rose και την κόρη τους, η οποία έφερνε νέες εμπειρίες από τον τόπο τους.

Φέτος δυστυχώς ο Δρόσος δεν θα μπορέσει να επισκεφτεί το αγαπημένο του νησί και τις παιδικές του αναμνήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η Ψέριμο θα είναι ο τόπος όπου θα καταλήξει τελικά, η τελευταία του κατοικία, εκεί όπου ήταν πάντοτε τον καταφύγιό του.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη μητέρα του, στην αδερφή του Μαρία Κουρούνη Τσένα και σε όλους τους συγγενείς του, για τον άδικο και τόσο πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας Δρόσου. Γνωρίζουμε πως η Κάλυμνος, το νησί που τόσο αγάπησε, θα τον αποχαιρετήσει με στοργή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: