Δεν είναι μόνο ο Κων/νος: Τα 4 άγνωστα παιδιά του Κώστα Καζάκου & ο αιφνίδιος θάνατος που τον “λύγισε”

July 3, 2024

Δεν είναι μόνο ο Κων/νος: Τα 4 άγνωστα παιδιά του Κώστα Καζάκου & ο αιφνίδιος θάνατος που τον “λύγισε”


Διαφ.

Ο Κώστας Καζάκος, ένας από τους πιο σεβαστούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, βυθίζοντας σε πένθος την Ελλάδα και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η καλλιτεχνική του πορεία άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στον χώρο της τέχνης και δημιούργησε μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια.

Κώστας Καζάκος: Ένας Σπουδαίος Ηθοποιός και Πατέρας

Μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου, της θρυλικής Τζένης Καρέζη, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, Κωνσταντίνο, ο Κώστας Καζάκος αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Καρέζη, παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Τζένη Κόλλια. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο, την Άρτεμη, την Ηλέκτρα και τη Μάγια.

Το 1999 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής του, καθώς στις 25 Ιουνίου πέθανε η 8 μηνών κόρη του, Άρτεμις-Γεωργία, από σπάνια ασθένεια, μόλις μία εβδομάδα μετά τη βάπτισή της. Παρά τον πόνο του, ο Κώστας Καζάκος δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει δημόσια για το προσωπικό του δράμα, επιλέγοντας να διαφυλάξει τις οικογενειακές του στιγμές.

Καλλιτεχνική Καριέρα και Παρακαταθήκη

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε το 1935 στον Πύργο Ηλείας. Στα 18 του χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει παιδαγωγός. Ωστόσο, λόγω της αριστερής κληρονομιάς του πατέρα του, αντιμετώπισε δυσκολίες στο πανεπιστήμιο, καθώς του ζητήθηκε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, το οποίο δεν είχε, με αποτέλεσμα να του αρνηθούν την εγγραφή στη σχολή. Έτσι, άλλαξε κατεύθυνση και φοίτησε στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1954-1957).


Πηγή

Διαβάστε επίσης: