Φωτιά στα Κω: Συγκινητικές στιγμές με κατοίκους να αποθεώνουν και να χειροκροτούν τους πυροσβέστες

July 3, 2024

Φωτιά στα Κω: Συγκινητικές στιγμές με κατοίκους να αποθεώνουν και να χειροκροτούν τους πυροσβέστες


Διαφ.

Η φωτιά στην Κω έσβησε χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους κατοίκους του νησιού, που θέλησαν να τους ευχαριστήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο, με το συγκινητικό βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν κάτοικοι του νησιού αντιλήφθηκαν στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, θέλοντας να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μάλιστα, το βίντεο, που αναρτήθηκε στο Instagram στον λογαριασμό hellenic_helitack_crews, συνοδεύεται με τη λεζάντα «Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί. Για όσο χρειαστεί…».

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: «Στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων αφού έχουν δώσει άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά στα Καρδαμαινα της Κω, δέχονται τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστώ από τουρίστες και ντόπιους.

Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί.

Για όσο χρειαστεί… ⚒️????????

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους».

Φωτιά στην Κω πυροσβέστες

Ο Βασίλης Κικίλιας για τους πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά στην Κω

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασιας, Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε: «Αυτοί είναι οι ήρωες πυροσβέστες μας και αυτή η υποδοχή που τους αξίζει. Στην Κω έδωσαν ολονύχτια, σκληρή μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη από τους ανέμους φωτιά λίγο πριν φτάσει στον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Καταχειροκροτούνται από τους κατοίκους και τους τουρίστες της Καρδάμαινας και είναι έτοιμοι για την επόμενη μάχη».

Φωτιά τώρα στην Κω: Ηχεί το 112 στο νησί– Απομακρύνονται τουρίστες και κάτοικοι, στη μάχη Πυροσβέστες & εθελοντές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κω, το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7).

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αντιμάχεια.

Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, τρία αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σύμφωνα με το kosnews24.gr, ενισχύσεις υπάρχουν από τη Ρόδο με τράκτορες και την Αθήνα με πυροσβεστικά αεροπλάνα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: