Ένα χωριό ολόκληρο ετοιμάζεται για την κηδεία της: Πέθανε η Βιβή Σουλιώτη, συντετριμμένοι οι γιοι της και ο άντρας της

July 3, 2024

Ένα χωριό ολόκληρο ετοιμάζεται για την κηδεία της: Πέθανε η Βιβή Σουλιώτη, συντετριμμένοι οι γιοι της και ο άντρας της


Διαφ.

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου της Βιβής Σουλιώτη, μιας γυναίκας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της κοινωνικής προσφοράς.

Η αγαπημένη Βιβή δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας, βυθίζοντας στο πένθος τον σύζυγο της, τους γιούς της, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους αλλά και πολλούς συμπολίτες μας στους οποίους στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως κοινωνική λειτουργός.

Για τη Βιβή ήταν λειτούργημα και όσοι τη γνωρίζουν, ξέρουν ότι πάντα πρόσφερε αγόγγυστα και ακούραστα γιατί ήταν άνθρωπος δοτικός κι ευαίσθητος.

Πολλά χρόνια τώρα έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο αγώνας ήταν διαρκής, επώδυνος, ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω, ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μάχη.

Αγαπούσε τη ζωή, λάτρευε την οικογένεια και τη δουλειά της.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού, στις Πατέλες.

Σπαράζουν οι γονείς πάνω sτο λευκό φέρετρο: Θρήνος στην κηδεία της 13χρονης Δωροθέα που χτυπήθηκε από κεραυνό

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της ανήλικης, που την είδαν να πεθαίνει ακαριαία μπροστά στα μάτια τους το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρετούν αυτήν την ώρα την αδικοχαμένη Δωροθέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 13 ετών, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία Ποσείδι, στη Χαλκιδική, όπου βρίσκονταν με τους γονείς της την περασμένη Παρασκευή.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ η σορός της έφτασε στην εκκλησία, λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε λευκό φέρετρο.

Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής όταν η ανήλικη, η οποία είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής μαζί με τους γονείς της, βγήκε από τη θάλασσα και αφού μάζεψαν τα πράγματά τους περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό για να φτάσουν στο αυτοκίνητο καθώς είχε ξεκινήσει να βρέχει και, τότε, ο κεραυνός χτύπησε στο κεφάλι τη 13χρονη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της.

Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι προχωρούσε ένα – ενάμιση μέτρο πίσω από τη μητέρα της, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονταν ο οποίος άκουσε τον κρότο από κεραυνό και είδε τη σύζυγό του και την κόρη του να πέφτουν στην άμμο. “Ο κεραυνός χτύπησε και τη σύζυγό μου και το παιδί. Αν ήταν πιασμένες χέρι χέρι, όπως ήταν λίγο πριν, θα της έπαιρνε και τις δύο”, είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 13χρονης.

«Πάγωσαν» όσοι ήταν στο γραφείο τελετών: Η νεκρή “ζωντάνεψε” και άρχισε να αναπνέει μέσα από το φέρετρο

Μία 74χρονη από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στο γραφείο τελετών, προκειμένου να οργανωθεί η κηδεία της, αλλά διαπιστώθηκε ότι ανέπνεε ακόμα και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρά την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τη Constance Glantz και κατέληξε – αυτή τη φορά- πραγματικά.

Οι αστυνομικές αρχές που ανέλαβαν να διερευνήσουν το περιστατικό, επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μια «εξαιρετικά ασυνήθιστη υπόθεση» και όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής Ben Houchin «κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 31 χρόνια και δεν μου έχει ξανατύχει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν».

Παραλίγο να θάψουν ζωντανή την 74χρονη

Όπως επισημαίνει η αναφορά της αστυνομίας, ο γιατρός που την παρακολουθούσε τις τελευταίες επτά μέρες, «υπέγραψε πρόθυμα το πιστοποιητικό θανάτου της χωρίς να υποψιάζεται κάτι διαφορετικό».

Ο Houchin διαπίστωσε, επίσης, ότι το γραφείο τελετών ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο και πως ήταν το προσωπικό του που παρατήρησε ότι η 74χρονη ανέπνεε ακόμα.

Η περίπτωση της 74χρονης δεν είναι η μοναδική

Υπενθυμίζεται ότι στο Εκουαδόρ, τον Ιούνιο του 2023, η 76χρονη Bella Montoya τοποθετήθηκε σε φέρετρο και μεταφέρθηκε σε γραφείο κηδειών, αφού επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός της, αλλά, όταν πέντε ώρες μετά, ανοίχτηκε το καπάκι για να της αλλάξουν ρούχα, διαπιστώθηκε ότι ήταν ακόμα ζωντανή, αλλά πέθανε λίγες μέρες μετά.

Όπως ανέφερε ο Dr Stephen Hughes, λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, «απαιτείται προσεκτική εξέταση ενός ασθενούς», ειδικά όταν έχουν χορηγηθεί φάρμακα που επιβραδύνουν συγκεκριμένες λειτουργίες του σώματος σε σημείο κάποιος να δίνει τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σοκ σε γραφείο τελετών λίγο πριν την κηδεία, ετοίμαζαν τον νεκρό και μόλις είδαν τι είχε στο στήθος τα έχασαν

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο τελετών στον Ορχομενό Βοιωτίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη κατάσταση, καθώς κλήθηκαν να ετοιμάσουν το πτώμα ενός 55χρονου για την κηδεία του και ανακάλυψαν ότι είχε τραύμα από πυροβολισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, τη Μεγάλη Τρίτη συγγενείς του ενημέρωσαν το γραφείο τελετών ότι ο 55χρονος είχε πεθάνει και τους ζήτησαν να προετοιμάσουν την κηδεία που ήταν προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τετάρτη.

55χρονου

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών αντιμετώπισαν με ανησυχία την ανακάλυψη αίματος στα ρούχα και μιας τρύπας στο θώρακα του 55χρονου, πιθανώς από σφαίρα, και άμεσα ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας.

Μετά την επίσημη διαπίστωση ότι ο άνδρας είχε δέχθεί πυροβολισμό στο θώρακα, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς, ενώ ο ιατροδικαστής κλήθηκε να εξετάσει το σπίτι όπου διέμενε ο άτυχος.

Στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μονόκαννο όπλο με φορτισμένη φυσίγγιο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για την αυτοπροκαλούμενη θανάτωσή του.

55χρονου

Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται τώρα αυτό της αυτοκτονίας, καθώς ο 55χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά και επίμονα προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: