Σασμός… τέλος: Νεκρός ο Μαθιός, ανατρίχιασαν Μαρία Τζομπανάκη και Μαριλίτα Λαμπροπούλου μόλις τον είδαν

July 4, 2024

Σασμός… τέλος: Νεκρός ο Μαθιός, ανατρίχιασαν Μαρία Τζομπανάκη και Μαριλίτα Λαμπροπούλου μόλις τον είδαν


Διαφ.

Ο Σασμός ολοκληρώνεται και το τέλος του Μαθιού έρχεται για να τραντάξει το συναίσθημα των τηλεθεατών.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, ένας ακόμα θάνατος έμελλε να βυθίσει άπαντες στο πένθος.

Ο λόγος για τον Μαθιό, ο οποίος και χαροπάλευε στο νοσοκομείο ύστερα από την σφαίρα που δέχθηκε από τον Αντρέα Βρουλάκη. Ο ήρωας που ερμηνεύει τηλεοπτικά εδώ και τρία χρόνια ο Δημήτρης Λάλος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας μόνιμα στο πλευρό του τόσο την μητέρα του, την Καπετάνισσα όσο και την αγαπημένη του Βασιλική.

«Σε παρακαλώ, μη με αφήσεις, δεν θα τα καταφέρω χωρίς εσένα. Δεν μπορώ, μείνε κοντά μου» του εκμυστηρεύτηκε η ηρωίδα που «ντύνεται» η Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Την μια στιγμή όμως τα μάτια του Μαθιού ήταν ανοιχτά και την άλλη, ακριβώς τη στιγμή που του κρατούσε σφιχτά το χέρι η Βασιλική, ήρθαν να κλείσουν για πάντα.

Η γραμμή των παλμών της καρδιάς στο μηχάνημα άρχισε να παγώνει με αποτέλεσμα οι δυο γυναίκες να μην μπορούν να διαχειριστούν το βάρος και ο «Σασμός» να βυθιστεί ξανά στον θάνατο.

Παγωμένη η Βασιλική, δίχως να μπορεί να ηρεμήσει το τρέμουλο του κορμιού της, κοίταξε αμέσως την μητέρα του αγαπημένου της, η οποία και κραύγασε σαν να της στερούσαν ένα μέλος από το δικό της σώμα. Έχασε το παιδί της και αυτό δεν μπόρεσε να το βαστάξει στο επεισόδιο της Τετάρτης.

Βέβαια, καθ’ όλη τη διάρκεια που ο «Σασμός» σείστηκε από την εν λόγω τραγική σκηνή, οι τηλεθεατές του Alpha άκουγαν μόνο την ερμηνεία του Βασίλη Σκουλά που συνόδευε τα πλάνα ενώ απουσίαζε ο φυσικός ήχος από το δωμάτιο του νοσοκομείο.

Έτσι θα τελειώσει ο «Σασμός»: Η “καπετάνισσα» Καλλιόπη” αποκαλύπτει το φινάλε της σειράς

Η Μαρία Τζομπανάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» την Τρίτη 2 Ιουλίου, όπου ανέπτυξε θέματα σχετικά με το τέλος της δημοφιλούς σειράς «Σασμός» και παρείχε σημαντικές λεπτομέρειες που αποτελούν το απόλυτο spoiler για το φινάλε.

Τα όσα αποκάλυψε η Μαρία Τζομπανάκη:

«Ήδη έχει γίνει ένα πρώτο βήμα με τα δυο παιδιά, τον Αστέρη και την Αργυρώ , που κόντρα σε όλες τις διαμάχες, αγαπήθηκαν κι έκαναν και παιδί. Συμβολικά θα γίνει μία κίνηση, θα βαπτίσει το παιδί ο Αστέρης και ο Τηλέμαχος. Δηλαδή, ο αδερφός των δύο, αυτών που θα πυροβολήσει ο ένας τον άλλον. Spoiler χοντρό! Δεν το έχω ξανακάνει τρία χρόνια. Ο Σασμός θα έρθει με μια βάπτιση, λαδώνουν το παιδί που είναι στη μέση, οι δύο οικογένειες. Εκεί σταματάνε όλα. Εκεί γίνεται ο Σασμός. Και μετά ο γάμος που επικυρώνει όλο αυτό», είπε αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη.

«Θα δείτε τραγουδιστές που αγαπάτε, θα δείτε τα παιδιά του Σασμού να χαίρονται πάρα πολύ. Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να το πω, πώς από το πένθος περνάμε στον χορό και το τραγούδι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για μια μάνα και για μια χήρα και έναν αδερφό, όταν γίνει ένα τέτοιο δράμα μέσα στην οικογένειά, πώς θα περάσουν στο γλέντι; Υπάρχει ένας άλλος άγραφος νόμος στην Κρήτη. Στα 3 χρόνια, γίνεται ένα μεγάλο γλέντι πάντα με αφορμή μια βάπτιση ή έναν γάμο. Εκεί αν είναι να γίνει ένα γλέντι επί 100, γίνεται επί 1000, για να ορίσει το τέλος του πένθους για τις οικογένειες. Μέχρι τότε κανένας δεν παντρεύεται, κανένας δεν βαπτίζει. Δεν είναι ασέβεια προς τον νεκρό, ή τους νεκρούς, αντιθέτως είναι “θα σε τιμώ, αλλά πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους και ο νέοι”», πρόσθεσε κλείνοντας η Μαρία Τζομπανάκη.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Σασμός: Θρήνος και οδυρμός στο τελευταίο επεισόδιο – Δυστυχώς το τέλος είναι το χειρότερο σενάριο απ΄ όλα

Η δραματική σειρά του ALPHA «Σασμός» πλησιάζει στο τέλος της, με το τελευταίο επεισόδιο να υπόσχεται συγκλονιστικές εξελίξεις και τραγικά γεγονότα. Ο Μαθιός πέφτει νεκρός από τους Μουντάκηδες, βυθίζοντας την οικογένειά του σε ανείπωτο πένθος.

Τελευταία Επεισόδια: Θρήνος και Σοκ

Μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν, η σειρά ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, και οι σεναριογράφοι έχουν ετοιμάσει μεγάλες ανατροπές και αποκαλύψεις. Η ιστορία κλείνει όπως ξεκίνησε: με ένα φονικό που προκαλεί θρήνο και σοκ. Ο Μαθιός αποφασίζει να παραδοθεί για τον φόνο του Στεφανή, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που έδωσε στη Μαρίνα. Παρά τις εντάσεις και τους κινδύνους που αυτή η κίνηση προκαλεί, ο Μαθιός ομολογεί το έγκλημά του και συλλαμβάνεται.

Η Ομολογία και η Εκδίκηση

Η ομολογία του Μαθιού σοκάρει όλους όσοι τον γνώριζαν και προκαλεί αντιδράσεις. Η οικογένειά του, αν και γνώριζε την αλήθεια, βρίσκεται στο πλευρό του και απαιτεί από την Αστυνομία αυστηρή φύλαξη, καθώς φοβούνται τα αντίποινα από τους Μουντάκηδες. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κατά τη μεταγωγή του, οι Μουντάκηδες καταφέρνουν να τον πλησιάσουν και να τον πυροβολήσουν. Ο Μαθιός πέφτει νεκρός, αφήνοντας όλους σοκαρισμένους και ανήμπορους να τον σώσουν.

Θρήνος στην Οικογένεια και στην Κοινότητα

Η Καλλιόπη, η Βασιλική και ο Αστέρης δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του Μαθιού και βυθίζονται σε απέραντο θρήνο. Η Βασιλική, ειδικά, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, βλέποντας για άλλη μια φορά τη ζωή της να ανατρέπεται δραματικά. Όλη η Άνω Ποριά συμπαραστέκεται στην οικογένεια, ενώ η θλίψη για τον θάνατο του Μαθιού είναι παντού αισθητή.

Παρά τον πόνο και τη θλίψη, υπάρχει η ελπίδα ότι ο θάνατος του Μαθιού ίσως φέρει την πολυπόθητη ειρήνη, τον σασμό, ανάμεσα στις αντιμαχόμενες οικογένειες. Αν και τα ένστικτα για εκδίκηση είναι ισχυρά, η τραγωδία μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής που θα φέρει τη συμφιλίωση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: