Σταματάει… το καλοκαίρι για 24 ώρες: Δραματική προειδοποίηση – Πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς, κεραυνοί και χαλάζι

July 4, 2024

Σταματάει… το καλοκαίρι για 24 ώρες: Δραματική προειδοποίηση – Πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς, κεραυνοί και χαλάζι


Διαφ.

Προειδοποιήσεις για την έλευση κακοκαιρίας μέσα στο επόμενο 24ωρο απευθύνουν προς τους πολίτες οι μετεωρολόγοι.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του, εξηγεί ποια φαινόμενα αναμένονται ενώ δίνει πρακτικές συμβουλές ειδικά για τους κεραυνούς που κατά την πρόγνωσή του θα είναι έντονοι.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Πέμπτη 4/7 με κύρια χαρακτηριστικά

-πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

-μεγάλη συχνότητα κεραυνών κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας σε Αττική ,Βοιωτία, κεντρική Εύβοια (πέριξ της Χαλκίδας), ανατολικές και παρακτιες περιοχές Αρκαδίας και Λακωνίας, ν.Λαρίσης, ν.Θεσσαλονίκης

-τοπικές χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως και στην Αττική)

-δυνητικά από τη μεγάλη συχνότητα των κεραυνών μπορεί να προκληθούν δασικές πυρκαγιές.

Ο μετεωρολόγος προτείνει και δύο βίντεο. Στο πρώτο δίνει συμβουλές για τους τρόπους προστασίας από τους κεραυνούς.

Ενώ στο δεύτερο βίντεο εξηγεί πώς καταλαβαίνουμε πόσο μακρία βρίσκεται μια καταιγίδα.

@weather2go Ποια είναι η διαφορά αστραπής, βροντής ,κεραυνού? #meteo #weather2go #2024 #foreverfun #fy #fyp #alpha #alphanews #foryoupage #kairos #viral #foryoupage #foryou #thunder #lightning #rain#storm #tik_tok #tiktoknepal #thunderstorm @Γιώργος Τσατραφύλλιας @Matina⚡Berou #rain ♬ πρωτότυπος ήχος – Weather2Go.gr

Η προειδοποίηση και του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για πολλούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Με ανάρτησή του σήμερα, Τετάρτη 03/07, προειδοποιεί για υψηλή συχνότητα κεραυνών, ένα φαινόμενο το οποίο θα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αττική και την Βοιωτία.

Παράλληλα δημοσιεύει και χάρτη με τις περιοχές όπου αναμένεται να πέσουν κεραυνοί, με την κεντρική Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά στο “κόκκινο”.

“Πέραν του εκτάκτου δελτίου, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής, έγραψε:

α) Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.

β) Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Ακολουθείτε οδηγίες προστασίας από κεραυνούς από την Πολιτική Προστασία” αναφέρει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Στον… αέρα οι διακοπές: Δραματική πρόβλεψη Μαρουσάκη, «πάγωσε» με αυτό που έρχεται, «κλείδωσε» ο καιρός

Από σήμερα, Τρίτη, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς μια διαταραχή από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης πρόκειται να φέρει μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ασταθής καιρός στη βόρεια Ελλάδα: Προβλέψεις για έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη βόρεια Ελλάδα σήμερα και αναμένεται αύριο, Τετάρτη, να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των κεντρικών τμημάτων της χώρας.

Ειδικότερα, ο καιρός θα είναι ασταθής σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να επεκτείνονται προς το βράδυ και στην περιοχή της Θράκης.

Την Τρίτη, οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν, ιδίως κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Η αναμενόμενη πρόβλεψη περιλαμβάνει έντονες βροχοπτώσεις με μεγάλη ποσότητα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται επίσης η εμφάνιση χαλαζοπτώσεων και επικίνδυνων κεραυνών.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 37 και 39 βαθμών Κελσίου.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στο νομό Αττικής δεν αναμένονται σημαντικά μετεωρολογικά φαινόμενα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στην περιοχή. Ωστόσο, από το απόγευμα αναμένονται να εμφανιστούν συννεφιές και οι άνεμοι θα ενταθούν προς νότο, φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα, προβλέπονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ειδικά στις περιοχές που επηρεάζονται από τον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο Καιρός τις Επόμενες Μέρες

Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αισθητή μείωση της θερμοκρασίας κατά 5-8 βαθμούς, καθώς δύο διαφορετικές αέριες μάζες θα συγκρουστούν, προκαλώντας έντονη αστάθεια. Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε μπόρες και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Τα φαινόμενα αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να επεκταθούν στα κεντρικά τμήματα της χώρας, προς τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπείρο και την Πελοπόννησο, ενώ αργά το απόγευμα θα φτάσουν και στην Αττική.

Η Πέμπτη προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό θα επικρατήσουν μπόρες και ισχυρές, επικίνδυνες καταιγίδες. Από την Παρασκευή, αναμένεται να υποχωρήσει η αστάθεια και να επικρατήσουν μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση του καιρού, αν και θα πνέουν δυτικοί βοριάδες, που σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Παρακολουθήστε το σύντομο δελτίο καιρού:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: