Κάντο πριν φύγεις, είναι πολύ σημαντικό: Γιατί πρέπει να βάλεις 1 κέρμα στην κατάψυξη πριν πας διακοπές

July 4, 2024

Κάντο πριν φύγεις, είναι πολύ σημαντικό: Γιατί πρέπει να βάλεις 1 κέρμα στην κατάψυξη πριν πας διακοπές


Διαφ.

Υπάρχει ένα κόλπο που θα αποδειχθεί σωτήριο για όλους όσους πηγαίνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και θέλουν να διαφυλλάξουν τα τρόφιμα τους.

Βιώνουμε άλλο ένα καλοκαίρι και αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη των διακοπών μας και των ταξιδιών!

Ωστόσο, πριν φύγετε για τις διακοπές και αφήσετε φαγητό στο ψυγείο, υπάρχει ένα απλό κόλπο που πρέπει απαραιτήτως να εφαρμόσετε. Αυτό το κόλπο θα σας δείξει αν είναι ασφαλές να καταναλώσετε τα τρόφιμα που έχετε αφήσει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Για παράδειγμα, όταν φεύγετε, ενδέχεται να υπάρχουν διακοπές ρεύματος που δεν είναι εύκολο να αντιληφθείτε. Ανάλογα με τη διάρκεια αυτών των διακοπών, τα τρόφιμα στον καταψύκτη μπορεί να κινδυνεύσουν να καταστραφούν.

Για να ελέγξετε την κατάσταση των τροφίμων σας πριν από την αναχώρησή σας, ακολουθήστε αυτό το απλό κόλπο: γεμίστε ένα φλιτζάνι με νερό και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν το νερό παγώσει, τοποθετήστε ένα κέρμα στην κορυφή και αφήστε το στον καταψύκτη.

Αν επιστρέψετε και βρείτε το κέρμα στο κάτω μέρος του φλιτζανιού, τότε τα τρόφιμα έχουν ξεπαγώσει και έχουν ξαναψυχθεί, οπότε πρέπει να τα πετάξετε αμέσως. Αυτό υποδηλώνει ότι υπήρξε διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες, επηρεάζοντας την ασφάλεια των τροφίμων.

Αν το κέρμα βρίσκεται στην κορυφή, τότε όλα είναι καλά και τα τρόφιμά σας είναι ακόμα ασφαλή. Αν βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι υπήρξε μια σύντομη διακοπή ρεύματος και τα περισσότερα τρόφιμα είναι πιθανότατα ακόμα ασφαλή για κατανάλωση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: