Γαλαζοπράσινα νερά, θάλασσα-λάδι, πας με αμάξι: Η εξωτική παραλία της Αθήνας που κοντράρει την Σκιάθο

July 4, 2024

Γαλαζοπράσινα νερά, θάλασσα-λάδι, πας με αμάξι: Η εξωτική παραλία της Αθήνας που κοντράρει την Σκιάθο


Διαφ.

Εάν οι διακοπές σας αργούν και επιθυμείτε να αποδράσετε τα σαββατοκύριακα, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή κοντινών εξορμήσεων. Μια ιδανική πρόταση είναι να πάρετε την ομπρέλα σας και να επισκεφθείτε την παραλία που θεωρείται το “διαμάντι” της Αττικής. Αυτή η παραλία, που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη ομορφιά και την καθαρότητά της, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από την πόλη.

Η Μικρή Χαμολιά αποτελεί μία από τις πολυάριθμες “εκπλήξεις” που προσφέρει η Αττική στους επισκέπτες της. Αυτή η παραλία, γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και την ηρεμία που προσφέρει, ξεχωρίζει ανάμεσα στους πολλούς προορισμούς της περιοχής. Η Μικρή Χαμολιά, με τα καθαρά νερά και την ειδυλλιακή της ατμόσφαιρα, είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια κοντινή απόδραση από την πόλη, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Με την ειδυλλιακή της τοποθεσία και την ανεπιτήδευτη γοητεία της, αυτή η παραλία παραμένει ένας κρυμμένος θησαυρός, που υπόσχεται στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ανανέωσης.

Αναπόφευκτα, αναρωτιέστε για τη μικρή ακτή, σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, με τα γαλαζοπράσινα νερά που αντανακλούν την αύρα των Σποράδων! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς αυτός ο “παράδεισος” καταφέρνει να βρίσκεται τόσο κοντά, μόλις 45 χιλιόμετρα από την κεντρική Αθήνα.

Η Μικρή Χαμολιά δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε οι επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν τον ονειρικό τιρκουάζ κόλπο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι με όλα τα απαραίτητα εξοπλισμού, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη υποδομή. Τα πεύκα στην περιοχή προσφέρουν φυσική σκιά, η οποία είναι μοναδική και δεν συγκρίνεται με καμία ομπρέλα. Επιπλέον, μία από τις μεγάλες προτιμήσεις αυτής της παραλίας είναι ότι τα νερά της σπάνια επηρεάζονται από ισχυρούς ανέμους, κρατώντας τη θάλασσα σχεδόν πάντα ήρεμη και γαλήνια.

Πώς θα πάει κανείς στην παραλία Μικρή Χαμολιά

Η Μικρή Χαμολιά αποτελεί μέρος του ομώνυμου οικισμού, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος μεταξύ των περιοχών της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη. Για να φτάσετε στη Χαμολιά, ακολουθήστε τον δρόμο που οδηγεί προς εκείνη την κατεύθυνση. Μετά από περίπου 500 μέτρα, θα δείτε στα αριστερά ένα χωματόδρομο που οδηγεί προς την εκπληκτική ακτή της περιοχής.

Το μονοπάτι προς την “κρυφή ουτοπία” της Αττικής είναι εύκολο και προσβάσιμο. Ανακαλύψτε τη Μικρή Χαμολιά πριν αποκαλυφθεί η σπάνια ομορφιά της σε όλους!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: