Ξεχάστε τα μπάνια κοντά στην Αθήνα: Οι 7 ακατάλλnλες παραλίες της Αττικής που δεν πρέπει να βουτήξεις ούτε για δροσιά

July 9, 2024

Ξεχάστε τα μπάνια κοντά στην Αθήνα: Οι 7 ακατάλλnλες παραλίες της Αττικής που δεν πρέπει να βουτήξεις ούτε για δροσιά


Διαφ.

Οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής, καθώς τα νερά τους είναι μολυσμένα, συμπεριλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη, σύμφωνα με τον ΠΑΚΟΕ.

Ειδικότερα, γνωστές παραλίες που δεν είναι κατάλληλες για κολύμπι, ύστερα από τους επαναληπτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν στις 25 Ιουνίου και ανακοινώνονται συνεχώς αποτελέσματα.

Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά ως ακατάλληλες από την ΠΑΚΟΕ κρίνονται και ακτές ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Ποιες είναι οι ακατάλληλες παραλίες με τα μολυσμένα νερά

Πρόκειται για τις παρακάτω:

Παλαιό Φάληρο – Παραλία Φλοίσβου

Άλιμος-Καλαμάκι – Παραλία Αλίμου

Δήμος Γλυφάδας – Παραλία Γλυφάδας-Αστέρια. Τέλος παραλίας

Δήμος Γλυφάδας – Παραλία Γλυφάδας Ακτή Α, μεταξύ Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας και 2ης Μαρίνας Γλυφάδας. Οδός Διαδόχου Παύλου

Παραλία Παλαιάς Φώκαιας

Πόρτο Ράφτη – Παραλία Αυλάκι

Μαρκόπουλο Ωρωπού – Παραλία Μαρκοπούλου

Οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική: – Που δεν πρέπει να κολυμπήσετε – Όλη η λίστα

Ακατάλληλες παραλίες Αττικής: Ο ΠΑΚΟΕ δημοσιοποίησε την έρευνά του για την ποιότητα των νερών από τις παραλίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, έγιναν δειγματοληψίες σε παραλίες που συχνάζει πολύς κόσμος. Κάποιες από τις παραλίες που ελέχθησαν, βρέθηκαν ακατάλληλες. Επίσης, κάποιες ήταν τελείως ακατάλληλες για την υγεία των ανθρώπων.

Ακατάλληλες παραλίες Αττικής: Πώς πραγματοποιούνται οι δειγματοληψίες στις παραλίες

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Αυτά ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις. Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

– Κολοβακτηρίδια

– Εντερόκοκκοι

– Ε-Coli

– Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες

οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα). Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Ακατάλληλες παραλίες Αττικής: Ποια τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Το ΠAKOE προχώρησε και φέτος στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε παραλίες της Αττικής. Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Αττική 219 (90,50%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 23 (9,50%) είναι ακατάλληλες ,σε σύνολο 242 που αναλύθηκαν.

Όπως ενημερώνει το ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και σε παραλίες εκτός Αττικής, με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου. Οι αναλύσεις δειγματοληψίας και αποτελεσμάτων μικροβιακών αναλύσεων σε θαλασσινό νερό των περιοχών της Ραφήνας, του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, της Αρτέμιδος και της Ανατολικής Αττικής στις 07/ 05 / 2020. Σύμφωνα με τις αναλύσεις, το 90,63% των παραλιών κρίθηκαν κατάλληλες (συνολικά 58 παραλίες), ενώ το 9,73% κρίθηκε ακατάλληλο (συνολικά 6 παραλίες).


Πηγή

Διαβάστε επίσης: