Πλησιάζει η πιο καυτή μέρα, ξεκινά μαραθώνιος ζέστης: Προειδοποιούν Αρναούτογλου – Τσατραφύλλιας – Που χτυπά 40άρια

July 10, 2024

Πλησιάζει η πιο καυτή μέρα, ξεκινά μαραθώνιος ζέστης: Προειδοποιούν Αρναούτογλου – Τσατραφύλλιας – Που χτυπά 40άρια


Διαφ.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέσω μιας ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Facebook, προειδοποιεί για έναν επικείμενο «μαραθώνιο ζέστης». Στην ανάρτηση, ο μετεωρολόγος του Alpha και του weather2Go.gr επισημαίνει ότι το κύμα ζέστης, που ξεκινά θεωρητικά από σήμερα Τετάρτη, θα μας απασχολήσει τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Ο Τσατραφύλλιας συνοδεύει την προειδοποίησή του με έναν πίνακα που παρουσιάζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις, όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην Αθήνα αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς την ίδια ημέρα. Ο πίνακας δείχνει ότι οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα όρια του καύσωνα για τις περισσότερες ημέρες.

Οι πληροφορίες του Τσατραφύλλια είναι σαφείς: βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης, που θα επηρεάσει σημαντικά πολλές περιοχές της χώρας.

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου:

Επιπλέον, και ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω μιας ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, προειδοποίησε για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν στη χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο μετεωρολόγος γνωστοποίησε ότι η έντονη ζέστη θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες, δημιουργώντας συνθήκες που απαιτούν προσοχή από τους πολίτες. Οι προβλέψεις του υποδεικνύουν ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ενδεχομένως επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες των κατοίκων.

Η ανάρτηση αυτή του Αρναούτογλου αποτελεί μία σημαντική προειδοποίηση για το επερχόμενο κύμα ζέστης, ενθαρρύνοντας την προετοιμασία και την προσοχή από όλους για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η ανάρτηση του Σ. Αρναούτογλου:

«Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 15 Iουλίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας ?!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!

Με εκτίμηση»

Σύμφωνα με την εικόνα των θερμοκρασιών που ανήρτησε ο μετεωρολόγος, οι θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να πέσουν κάτω από τους 37 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές τους. Επιπλέον, στις πεδινές περιοχές, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η πρόβλεψη υποδηλώνει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την προσοχή και τη λήψη μέτρων προστασίας από τη ζέστη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: