Αξίζει 3 εκατομμύρια: Το πανάκριβο παλάτι με θέα όλη τη Μύκονο που έχτισε με τον ιδρώτα του ο Τούρκος σεφ Salt Bae

July 20, 2024

Αξίζει 3 εκατομμύρια: Το πανάκριβο παλάτι με θέα όλη τη Μύκονο που έχτισε με τον ιδρώτα του ο Τούρκος σεφ Salt Bae


Διαφ.

Είναι το πρώτο σπίτι που αποκτά ο διάσημος Τούρκος σεφ και επιχειρηματίας σε όλα τα μέρη του κόσμου που διαθέτει εστιατόρια.

Η πλήρως ανακαινισμένη κατοικία του διάσημου Τούρκου σεφ Νουσρέτ πλησίον της χώρας Μυκόνου και του εστιατορίου του, Nusr-Εt Restaurant, είναι πλέον έτοιμη να τον υποδεχθεί έπειτα από δυο χρόνια εργασιών και αποτελεί τη μοναδική κατοικία που έχει αποκτήσει ο ίδιος ανάμεσα σε όλους τους προορισμούς που διαθέτει εστιατόρια παγκοσμίως.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η αρχιτεκτονική ομάδα του AREA arch. & arts του Νικόλαου Φραντζέσκου σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Απόστολο Στεργιόπουλο και Στέφανο Παππά, οι οποίοι οραματίσθηκαν στη θέση ενός υφιστάμενου, παραδοσιακού κτίσματος με τρεις ξεχωριστές κατοικίες σε διαφορετικά επίπεδα και ενιαίο κέλυφος, τη δημιουργία μιας σύγχρονης κατοικίας, με κύριο συνθετικό άξονα την ενοποίηση των χώρων, τον εκσυγχρονισμό των υλικών και ταυτόχρονα τη διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής. Η ανακαίνιση κόστισε πολλά χρήματα, ίσως και να άγγιξε 1 εκατ ευρώ, εκτιμούν κύκλοι της μεσιτικής αγοράς.

Η κατοικία διαθέτει ξεχωριστό όροφο για το master bedroom με ensuite μεγάλο λουτρό, καθιστικό και μία μεγάλη εστία τζακιού καθ’υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Η επιθυμία του Nusret για τη δημιουργία τριών εστιών τζακιού σε όλη την κατοικία αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για τον σχεδιασμό της.

Όπως προαναφέρθηκε, η μία βρίσκεται στον προσωπικό του όροφο-σουίτα και οι άλλες δύο βρίσκονται στους κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το ακίνητο διαθέτει κοινό χώρο διημέρευσης με μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία και μία οικιακή κουζίνα σε άμεση σχέση με την τραπεζαρία.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα στους τρεις ξενώνες ίδιας δυναμικής που έχουν δημιουργηθεί για τους σημαντικούς επισκέπτες και φίλους του διάσημου σεφ.

Όλοι οι ξενώνες έχουν ανεξάρτητες εισόδους με ενσωματωμένα λουτρά και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Ο περιβάλλων χώρος της κατοικίας διαθέτει μεγάλες βεράντες, πλούσια φύτευση, ατμοσφαιρικό φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες και έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο γυμναστηρίου.

Εκεί βρίσκονται τεχνολογικά εξοπλισμένα μηχανήματα εκγύμνασης από διάδρομο τρεξίματος και ελλιπτικό, μέχρι πάγκος για βάρη καθώς και ιμάντες οι οποίοι χρησιμοποιούνται τόσο για προθέρμανση όσο και για τις βασικές του ασκήσεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Νουσρέτ θα αποχωριστεί την αγαπημένη του μυκονιάτικη πέτρα με την οποία εμφανιζόταν στα στόρι του στο Instagram να γυμνάζεται σκληρά. Είναι γνωστό ότι ο Νουσρέτ πηγαίνει κάθε πρωί στο μαγαζί, για να επιθεωρήσει τις ετοιμασίες και, αφού βεβαιωθεί ότι όλα κυλούν ομαλά το ρίχνει στη γυμναστική.

Αγαπημένο βοήθημα στην καθημερινή του εξάσκηση ήταν λοιπόν μια μυκονιάτικη πέτρα, βάρους άνω των 20 κιλών. Με την πέτρα αυτή, ο σεφ έκανε άρσεις, βαθιά καθίσματα, ακόμη και πους απς, καθώς και πιέσεις στήθους. Αυτή λοιπόν, την πέτρα αποφάσισε κάποια στιγμή να την πάρει μαζί του, εγκαταλείποντας τη Μύκονο, προκειμένου να τον βοηθήσει να συνεχίζει το σκληρό πρόγραμμα εκγύμνασής του και κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν δεν βρίσκεται στο ελληνικό νησί.

Όσον αφορά το υπόλοιπο κομμάτι της ανακαίνισης του σπιτιού, παρατηρείται ότι πέργκολες πλαισιώνουν την ογκοπλασία του κτιρίου και καλύπτονται με βουκαμβίλιες ή παραδοσιακή καλαμωτή.΄Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές τονικότητες κόκκινου καρμίνας όπως αυτές εμφανίζονται και στη Χώρα Μυκόνου ή στους τρούλους των εκκλησιών.

Οι ξύλινες οροφές εσωτερικά διατηρήθηκαν κατά τόπους και τονίστηκαν με το χρώμα της καρμίνας. Στα εσωτερικά και εξωτερικά δάπεδα χρησιμοποιήθηκε υπόλευκο μάρμαρο, σύγχρονη παραλλαγή μωσαϊκού, για την διατήρηση και την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα. Τέλος, το μάρμαρο, ένα παραδοσιακό αλλά πολυτελές υλικό ταυτόχρονα, συναντάται σε σταθερό και κινητό εξοπλισμό όπως στους νιπτήρες, στα υποπόδια των κρεβατιών και τα κομοδίνα.

Συνολικά, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την σύγχρονη κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, με ενδείξεις παραδοσιακών χαρακτηριστικών, όπως ακριβώς οραματιζόταν για την κατοικία του ο ίδιος ο Νουσρέτ.

H αγορά

Ο γνωστός σεφ ερωτεύτηκε παράφορα τη συγκεκριμένη κατοικία στο νησί, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ, πριν από δυο καλοκαίρια και την έκανε δική του, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι του ποσού των 2,2 εκατ ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα της Μυκόνου, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο ποσό -όπως είχαν επισημάνει οι έμπειροι περί τα κτηματομεσιτικά ζητήματα της Μυκόνου-ο Τούρκος επιχειρηματίας θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει μια νεότευκτη βίλα με πισίνα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε κάποιο άλλο μέρος του νησιού.

Διότι το οίκημα των 2,1 εκατ. ευρώ ήταν αρκετά παλιό. Άνηκε σε Αθηναίο εισοδηματία και χρειαζόταν οπωσδήποτε μια μεγάλη και πολυδάπανη ανακαίνιση προκειμένου να προσαρμοστεί στο γούστο και την προσωπική αισθητική του Νουσρέτ, κάτι το οποίο τελικά συνέβη μετά την ανάθεση της ανακαίνισης στην αρχιτεκτονική ομάδα του AREA arch. & arts.

Οι ξύλινες οροφές εσωτερικά διατηρήθηκαν κατά τόπους και τονίστηκαν με το χρώμα της καρμίνας. Στα εσωτερικά και εξωτερικά δάπεδα χρησιμοποιήθηκε υπόλευκο μάρμαρο, σύγχρονη παραλλαγή μωσαϊκού, για την διατήρηση και την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα. Τέλος, το μάρμαρο, ένα παραδοσιακό αλλά πολυτελές υλικό ταυτόχρονα, συναντάται σε σταθερό και κινητό εξοπλισμό όπως στους νιπτήρες, στα υποπόδια των κρεβατιών και τα κομοδίνα.

Συνολικά, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την σύγχρονη κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, με ενδείξεις παραδοσιακών χαρακτηριστικών, όπως ακριβώς οραματιζόταν για την κατοικία του ο ίδιος ο Νουσρέτ.

H αγορά

Ο γνωστός σεφ ερωτεύτηκε παράφορα τη συγκεκριμένη κατοικία στο νησί, συνολικής επιφάνειας 180 τ.μ, πριν από δυο καλοκαίρια και την έκανε δική του, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι του ποσού των 2,2 εκατ ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα της Μυκόνου, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι με ένα τόσο μεγάλο ποσό -όπως είχαν επισημάνει οι έμπειροι περί τα κτηματομεσιτικά ζητήματα της Μυκόνου-ο Τούρκος επιχειρηματίας θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει μια νεότευκτη βίλα με πισίνα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε κάποιο άλλο μέρος του νησιού.

Διότι το οίκημα των 2,1 εκατ. ευρώ ήταν αρκετά παλιό. Άνηκε σε Αθηναίο εισοδηματία και χρειαζόταν οπωσδήποτε μια μεγάλη και πολυδάπανη ανακαίνιση προκειμένου να προσαρμοστεί στο γούστο και την προσωπική αισθητική του Νουσρέτ, κάτι το οποίο τελικά συνέβη μετά την ανάθεση της ανακαίνισης στην αρχιτεκτονική ομάδα του AREA arch. & arts.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που ώθησαν τον Τούρκο επιχειρηματία να επιλέξει το συγκεκριμένο ακίνητο αντί κάποιου πιο σύγχρονου είναι ίσως και ο πλέον προφανής: η κατοικία απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το εστιατόριο του- μολονότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα ακόμη και με τις μεγάλες αποστάσεις, τις οποίες καλύπτει τρέχοντας, ως μέρος της καθημερινής του άσκησης για τη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης.

Η αγορά και ανακαίνιση της εν λόγω κατοικίας σημαίνει ότι ο Νουσρέτ θα επισκέπτεται τη Μύκονο και τους χειμώνες όταν επιζητά ηρεμία και ένα διάλειμμα από τα συνεχή ταξίδια ώστε να αποφορτιστεί από την ένταση που του προκαλεί ο όγκος των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Φαινόμενο

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae, έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο γαστρονομικό φαινόμενο χάρη στο μοναδικό του στυλ σερβιρίσματος κρέατος. Από το 2017, ο Νουσρέτ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σειρά από επιτυχημένα εστιατόρια σε διεθνές επίπεδο, και η Μύκονος αποτελεί ένα από τα πιο λαμπερά κοσμήματα στο δίκτυο των επιχειρήσεών του. Το εστιατόριο Nusr-Et στη Μύκονο άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2018 και γρήγορα έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Τοποθετημένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το εστιατόριο προσφέρει όχι μόνο ποιοτικό φαγητό, αλλά και μια συνολική εμπειρία που συνδυάζει το εντυπωσιακό περιβάλλον με την τέχνη του σερβιρίσματος κρέατος του Salt Bae.

Η επιτυχία του Nusr-Et στη Μύκονο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πρώτον, η φήμη του Νουσρέτ και η παγκόσμια αναγνώρισή του ως γκουρού του κρέατος έχουν προσελκύσει ένα εκλεκτό πελατολόγιο, από διασημότητες και επιχειρηματίες μέχρι διεθνείς τουρίστες που αναζητούν το καλύτερο. Δεύτερον, η αφοσίωση του προσωπικού στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης και η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται έχουν καθιερώσει το εστιατόριο ως κορυφαίο προορισμό.

Λουκέτο στο μαγαζί του Salt Bae στη Μύκονο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις

Έκλεισαν για δύο 24ωρα το εστιατόριο του «Salt Bae» στη Μύκονο, του διάσημου Τούρκου επιχειρηματία-σεφ, λόγω φοροδιαφυγής.

Το κλιμάκιο της εφορίας είχε επισκεφθεί το κατάστημα του Τούρκου κρεοπώλη στις αρχές της εβδομάδας και διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία της επιχείρησης, δηλαδή υπήρχαν υποψίες ότι δεν κόβονται αποδείξεις.

Χθες το βράδυ, δύο κλιμάκια ελεγκτών επέστρεψαν στο μαγαζί και κατά τον έλεγχο σε τραπέζι διαπίστωσαν ότι για λογαριασμό 1.000 περίπου ευρώ, δεν είχε κοπεί απόδειξη. Το μεσημέρι της Παρασκευής, προχώρησαν στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες.

Δείτε την ανακοίνωση έξω από το εστιατόριο

Salt Bae

Ήδη, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ακυρώνουν όλες τις κρατήσεις για σήμερα και αύριο και ταυτόχρονα σταματούν να δέχονται νέες κρατήσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα. Πρόκειται να ανοίξει ξανά το μεσημέρι της Κυριακής.

Το προηγούμενο λουκέτο για το εστιατόριο του «Salt Bae»

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν επιβάλει λουκέτο για 48 ώρες στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου chef, Salt Bae, στη Μύκονο, το 2019, όταν είχε μόλις ανοίξει.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.

Ο Τούρκος, πρώην κρεοπώλης, νυν μεγαλοεπιχειρηματίας στην εστίαση, Νουσρέτ Γκιοκτσέ γνωστός ως Salt Bae ήρθε – πριν από λίγα χρόνια – σε συμφωνία με τον όμιλο Nammos προκειμένου να συνεργαστούν στη δημιουργία του 14ου εστιατορίου που φέρει την υπογραφή Νουσρέτ.

Salt Bae

Ο Salt Bae έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω των social media λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που αλατίζει τα κρέατα του, κίνηση που λάτρεψαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: