Τελικά υπάρχει επιβεβαίωση: Κλείδωσε την πρόβλεψή του ο Λαρισαίος αναλυτής Θ. Χατζηγρίβας, αυτό που έρχεται…

July 21, 2024
Τελικά ο Λαρισαίος αναλυτής Θ. Χατζηγρίβας επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του, αυτό που έρχεται είναι κλειδωμένο.

Τελικά υπάρχει επιβεβαίωση: Κλείδωσε την πρόβλεψή του ο Λαρισαίος αναλυτής Θ. Χατζηγρίβας, αυτό που έρχεται…


Διαφ.

Ο μακρύτερος καύσωνας αρχίζει να υποχωρεί από την προσεχή Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του Λαρισαίου αναλυτή Θεοφάνη Χατζηγρίβα.

Όπως υπογραμμίζει, θα ακολουθήσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας και το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής θα έχουμε άστατο καιρό, ίσως και χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές, ενώ από τις 27 Ιουλίου και μετά, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτή στην πρόγνωσή του: Παραμένουν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 22.07, με τιμές μάλιστα που θα ακουμπήσουν ακόμη και τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου ως έχουμε πει σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Υποχωρεί ο μακρύτερος καύσωνας από την Τρίτη

Αποκλιμάκωση από την Τρίτη 23.7 και κυρίως από τα βορειότερα τμήματα αρχικά, με φαινόμενα θερμικής αστάθειας σε τμήματα της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και πιθανώς κάποιων τμημάτων της Πελοποννήσου από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου στο σύνολο της χώρας

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη 24.7 με φαινόμενα θερμικής αστάθειας κυρίως σε κεντρικά και βόρεια τμήματα, αλλά με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα μικρή πτώση γενικά στη χώρα.

Θα ρίξουμε λίγο το βάρος μας στο διήμερο Πέμπτης 25.7 και Παρασκευής 26.7 καθώς υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε όλα τα προγνωστικά μοντέλα, για αισθητά άστατο καιρό με κάποια ισχυρά φαινόμενα αρχικά την Πέμπτη στην βόρεια χώρα, και κυρίως σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και πιθανώς Ηπείρου και βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, και την Παρασκευή σε νοτιότερα τμήματα με πιθανό καθολικό σταδιακό επηρεασμό μεγάλου τμήματος της χώρας και κυρίως της Θεσσαλίας, Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, αλλά και μεγάλου τμήματος της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Έντονα τοπικά φαινόμενα και στα νησιωτικά του βορείου κυρίως Αιγαίου. Πολύ λίγα στα υπόλοιπα τμήματα των νοτίων νησιωτικών, εκτός αν αλλάξει η σύγκλιση.

Τόσο την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή το ηλεκτρικό φορτίο θα είναι μεγάλο, με έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις συνοδεία ισχυρών καθοδικών ανέμων κατά την ώρα εκδήλωσης αυτών ,και επομένως χρειάζεται δέουσα προσοχή.

Η θερμοκρασία σε πτώση παντού, και σε φυσιολογικές τιμές και αισθητά χαμηλές την ώρα των φαινομένων.

Από το Σάββατο όμως 27.07 σταδιακά ως έχουμε πει και τμηματικά από τα δυτικά της χώρας η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει με σοβαρές ενδείξεις προς το τέλος του μήνα, αρχές των πρώτων ημερών του Αυγούστου να βιώσουμε εκ νέου τιμές καύσωνα.

Θα παρακολουθούμε όμως μέρα μέρα την εξέλιξη και για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική άμεση ενημέρωση.

Νομίζατε ξεμπερδέψαμε με τον καύσωνα; Έρχεται νέο κύμα ζέστης με 40άρια – Αναλυτική πρόγνωση των επόμενων ημερών

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Τρίτη (18.6.2024), καθώς όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι μιλώντας για τον καιρό των επόμενων ημερών, η ζέστη επιστρέφει με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, ενώ το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει σε ανάρτησή του τη μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 23 Ιουνίου και αναφέρει:

Έως και το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς βροχών ενώ οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο στο Αιγαίο και κυρίως από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6-7 και τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ!.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024 KAI ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: