«Αυτός ο Αύγουστος θα μείνει στην ιστορία…»: Τραγική εξέλιξη για το καλοκαίρι, δυστυχώς το επιβεβαίωσαν τα Μερομήνια

July 24, 2024
Αυτός ο μήνας Αύγουστος θα μνημονεύεται για πάντα…: Το καλοκαίρι είχε μια τραγική κατάληξη, όπως επιβεβαιώθηκε από τα Μερομήνια.

Αυτός ο Αύγουστος θα μείνει στην ιστορία…: Τραγική εξέλιξη για το καλοκαίρι, δυστυχώς το επιβεβαίωσαν τα Μερομήνια


Διαφ.

Τα Μερομήνια έδειξαν ότι ο Αύγουστος θα είναι “καυτός”, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, αυτή η πανάρχαια μέθοδος πρόγνωσης του καιρού είχε ήδη προβλέψει, εδώ και μεγάλο διάστημα, ότι θα σημειωθούν ιστορικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε ύψη που δεν έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα Μερομήνια, ο καύσωνας θα επιμένει και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και το σίγουρο είναι ότι το παρατεταμένο κύμα ζέστης θα βασανίσει τους πολίτες της χώρας μας.

Τα

Ο Αύγουστος θα είναι “καυτός” σύμφωνα με τα Μερομήνια

Πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. Στις 11-21 αναμένεται ισχυρός καύσωνας. Στις 22-26 αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία, με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην επαρχία, οι άνθρωποι, για χιλιάδες χρόνια, εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και σημάδια από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Ό,τι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου, ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα, παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.

Αυτές τις 7 μέρες του Ιουλίου: Τα Μερομήνια μίλησαν, αν έχετε κλείσει διακοπές εκείνη την εβδομάδα…

Τα Μερομήνια κάθε έτους προβλέπονται βάσει των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν κατά το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου. Ο όρος αυτός αποτελεί τη λαϊκή ονομασία για τις δώδεκα πρώτες ημέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους, κατά τις οποίες οι άνθρωποι παρατηρούν τα κλιματικά φαινόμενα για να μάντευαν την καιρική εξέλιξη των προσεχών δώδεκα φεγγαριών και μηνών.

Συγκεκριμένα, για τα Μερομήνια Ιουλίου 2024 προβλέπεται ότι ο μήνας θα είναι αρκετά ανεπιείκελος. Το πρώτο μισό του Ιουλίου θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στη συνέχεια αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου προβλέπεται να επανέλθουν οι υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας σε επίπεδα καύσωνα.

Αναλυτικές προβλέψεις για τα Μερομήνια Ιουλίου 2024 μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Τα Μερομήνια αποτελούν μια πολύ αρχαία μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, η οποία έχει διατηρηθεί μέσα από τους αιώνες ως ένα κρίσιμο εργαλείο παρατήρησης των καιρικών φαινομένων. Οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε συστηματική παρακολούθηση φυσικών σημάδων, γνωστών ως “σημάδια”, τα οποία παρατηρούνται στον ουρανό. Οι αρχαίοι πιστεύαν ότι η εμφάνιση και η κίνηση του φεγγαριού μπορούσαν να δώσουν στους ανθρώπους εκ των προτέρων γνώση για τον καιρό των επόμενων μηνών και ακόμη και του επόμενου έτους.

Αυτή η παραδοσιακή γνώση περνά από γενιά σε γενιά, ιδιαίτερα στους ανθρώπους της υπαίθρου και της θάλασσας, καθώς και σε μοναχούς, οι οποίοι αφιέρωναν χρόνο για τη σπουδή και την παρατήρηση του σύμπαντος. Η μέθοδος αυτή δεν είναι θεωρητική, αλλά βασίζεται σε πρακτική εμπειρία και αντίληψη, απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στις λεπτομέρειες των φυσικών φαινομένων.

width=1290

Οι προβλέψεις διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία και τις κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και με τις ατομικές ερμηνείες των παρατηρούντων. Ενώ υπάρχει μια γενική συμφωνία για τη βασική ερμηνεία των σημάδων, οι διαφορές στην πρόβλεψη του καιρού μπορεί να οφείλονται σε τοπικές διαφοροποιήσεις και στις μοναδικές συνθήκες του κάθε τόπου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: