Έρχεται δύσκολος Χειμώνας: Τα Μερομήνια “μίλησαν” και δείχνουν φουλ χιόνι στην Αθήνα πριν καν φύγει το 2024

July 27, 2024

Έρχεται δύσκολος Χειμώνας: Τα Μερομήνια “μίλησαν” και δείχνουν φουλ χιόνι στην Αθήνα πριν καν φύγει το 2024


Διαφ.

Τα Μερομήνια προβλέπουν ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια μέχρι και στην Αθήνα.

Μπορεί το τρέχον έτος, μέχρι στιγμής, να είναι το πιο ζεστό της ιστορίας, με θερμοκρασίες ρεκόρ, ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει για τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, τον χειμώνα που έρχεται, αναμένονται πολλές βροχές, έντονο κρύο και χιονοπτώσεις, κυρίως από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Μάρτιο του 2025.

Βελτίωση στις καιρικές συνθήκες αναμένεται να υπάρξει από το τέλος του Μαρτίου έως τις αρχές του Απριλίου.

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον χειμώνα

Ο καιρός για τον Νοέμβριο 2024

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα Mερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος, ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Ο καιρός για τον Δεκέμβριο 2024

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός για τον Ιανουάριο 2025

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Ο καιρός για τον Φεβρουάριο 2025

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο καιρός για τον Μάρτιο 2025

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο καιρός για τον Απρίλιο 2024 Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

«Αυτός ο Αύγουστος θα μείνει στην ιστορία…»: Τραγική εξέλιξη για το καλοκαίρι, δυστυχώς το επιβεβαίωσαν τα Μερομήνια

Τα Μερομήνια έδειξαν ότι ο Αύγουστος θα είναι “καυτός”, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, αυτή η πανάρχαια μέθοδος πρόγνωσης του καιρού είχε ήδη προβλέψει, εδώ και μεγάλο διάστημα, ότι θα σημειωθούν ιστορικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε ύψη που δεν έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα Μερομήνια, ο καύσωνας θα επιμένει και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και το σίγουρο είναι ότι το παρατεταμένο κύμα ζέστης θα βασανίσει τους πολίτες της χώρας μας.

Τα Μερομήνια για τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος θα είναι “καυτός” σύμφωνα με τα Μερομήνια

Πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. Στις 11-21 αναμένεται ισχυρός καύσωνας. Στις 22-26 αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία, με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην επαρχία, οι άνθρωποι, για χιλιάδες χρόνια, εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Ό,τι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου, ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα, παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: