Γιάννης Αντετοκούνμπο: H συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων

July 27, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: H συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων


Διαφ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την εμπειρία του ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ, στο Παρίσι.

Η εμπειρία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σημαιοφόρος

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «αυτό το συναίσθημα που νιώθω, που είμαι σημαιοφόρος και εκπροσωπώ την Ελλάδα, είναι τεράστιο. Από εκεί που ξεκίνησα και μέχρι εδώ που είμαι τώρα, δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί άνθρωποι και εκτιμώ πάρα πολύ που ήθελε και ο κόσμος, ήθελε και η Ολυμπιακή Επιτροπή να είμαι ένας από αυτούς που θα κουβαλάει τη σημαία».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό

Όσον αφορά την εθνική ομάδα μπάσκετ, επεσήμανε «θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τη χώρα μας όσο πιο καλά μπορούμε. Η οικογένειά μου, μου λέει να το ζήσω 100%. Δηλαδή να μην το θεωρώ δεδομένο και να απολαύσω τη στιγμή που είμαι ανάμεσα στους καλούς αθλητές στον κόσμο».

«Δεν έχω κλέψει ποτέ παιχνίδι…»: Ελληνική ψυχή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, «λυγίζει» μπροστά στον γιο του μετά τη νίκη της Εθνικής

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εμφανώς συγκινημένος, δεν κατάφερε να κρύψει τα συναισθήματά του μετά την επιβλητική νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης «λύγισε» από τη συγκίνηση και ξέσπασε σε δάκρυα, ενώ ο ένας από τους γιους του βρισκόταν μπροστά του, κρατώντας στα χέρια του ένα «εισιτήριο» για το Παρίσι, προσθέτοντας μια ιδιαίτερα συγκινητική νότα στη στιγμή.

«Ποτέ δεν μπορούσα να κρυφτώ. Ραντεβού στο Παρίσι #Atoutaler», έγραψε ο «Greek Freak» στην πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά την πρόκριση της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πετύχαμε κάτι που δεν είχαμε καταφέρει για πολλά χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε στο σπίτι μας. Ήρθαμε ξέροντας πως έχουμε τέσσερις τελικούς μπροστά μας και εστιάζαμε στους εαυτούς μας και όχι στον αντίπαλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για άλλους προπονητές, είχαμε πολύ καλούς προπονητές και τους σέβομαι. Ο κόουτς Σπανούλης είναι νικητής και αυτό δεν διδάσκεται. Στην προπόνηση έτρεχε μαζί μας, μπορούσες να του δώσεις φανέλα και να παίξει μαζί μας. Ξέρει κι εκείνος πως κι εγώ δεν κάνω χαβαλέ, όλοι μας δίνουμε τα πάντα, με τη νοοτροπία νικητή».

Και πρόσθεσε: «Πάντα ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από παιδί. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Θυμάμαι τον Προολυμπιακό του 2016, όπου είχαμε χάσει. Είχα πει στη σύζυγό μου να φορέσει τα ίδια ρούχα με τότε, αυτά τα πράγματα σε κάνουν πιο δυνατό. […] Ακόμη έχω φλόγα μέσα μου, ίσως ακόμη πιο μεγάλη, για να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω σε καλό επίπεδο. Εύχομαι να είμαι παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και στα παιδιά μου».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θεωρείται το φαβορί για να αναλάβει τον ρόλο του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε πως θα ήταν μεγάλη του «τιμή» να λάβει αυτή τη διάκριση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: