Η Αποκάλυψη του Μασκοφόρου – Ποιος κρύβονταν πίσω από τη μάσκα στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

July 27, 2024

Η Αποκάλυψη του Μασκοφόρου – Ποιος κρύβονταν πίσω από τη μάσκα στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων


Διαφ.

Σενάρια και… θεωρίες συνωμοσίας για τον άνθρωπο που είχε κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση στο Παρίσι,  ο μασκοφόρος που παρέδωσε τη δάδα στο Ζιντάν και ήταν άγνωστη η ταυτότητά του. Με το ερώτημα να παραμένει αναπάντητο αλλά με αρκετές θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα του μασκοφόρου δρομέα της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ποιος κρύβονταν πίσω από τη μάσκα στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι θεωρίες σχετικά με το ποιος άνδρας ή ποια γυναίκα μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα το βράδυ της Παρασκευής (26/7) δημιούργησαν… σύγχυση στους θεατές της Τελετής Έναρξης των Αγώνων, τόσο εκείνους που παρευρίσκονταν αυτοπροσώπως όσο και αυτούς που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση. Όλοι περίμεναν ότι στο τέλος θα… αποκαλυπτόταν, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Παρέδωσε τη φλόγα στον Ζινεντίν Ζιντάν και απλά… εξαφανίστηκε!

Η ταυτότητα του μασκοφόρου δρομέα της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ταυτότητα του μασκοφόρου δρομέα εξακολουθεί να είναι άγνωστη προς το παρόν. Οι θεατές έμειναν κατάπληκτοι από την κίνησή του, τις φιγούρες που εκτελούσε, καθώς και από τον τρόπο που περπατούσε, ντυμένος όπως ο χαρακτήρας από την ταινία/βιντεοπαιχνίδι «Assassin’s Creed».

Αρχικά εμφανίστηκε κρατώντας τη Φλόγα πάνω σε ένα πλοίο, με τη συνοδευτική μουσική να θυμίζει το «Φάντασμα της Όπερας» και τα ρούχα του να μοιάζουν με αυτά της εν λόγω ταινίας. Μετά, ο μυστηριώδης χαρακτήρας άρχισε να πηδά από κτίριο σε κτίριο, διακόπτοντας την κάλυψη των Εθνών που κατέφθαναν με πλοία στον ποταμό Σηκουάνα. Αργότερα, τον είδαν να κατευθύνεται προς το Λούβρο.

Οι σκηνές με τον μασκοφόρο άντρα συνεχίστηκαν δημιουργώντας και μια προσμονή και αγωνία θεωρώντας πως στο τέλος θα μαθαίναμε την ταυτότητα του. Φυσικά όλο αυτό το σκηνικό και η μη αποκάλυψη  προκάλεσαν έναν χαμό στα social media, με τις θεωρίες για την ταυτότητά του να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς και viral.

Μερικά από τα σχόλια και τις θεωρίες “συνομωσίας”

«Αν αυτός ο μασκοφόρος δρομέας δεν αποδειχτεί ότι είναι η Σελίν Ντιόν, τότε τι κάνουμε εδώ;». έγραψε ένας χρήστης στο Χ για να προσθέσει κάποιος άλλος: «Για κάποιο παράξενο λόγο, περιμένω να είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο».

Ενώ και στον επίσημο λογαριασμό του “Louis Vuitton” στο X έγινε η ακόλουθη ανάρτηση: «Ένας μασκοφόρος δρομέας διασχίζει τις στέγες και τα εργαστήρια της Maison στο Pont Neuf, αποκαλύπτοντας την τεχνογνωσία των τεχνιτών των #LouisVuitton Μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024».

Πάντως υπήρχαν και κάποιες εικασίες οτι επρόκειτο για τον γνωστό ράπερ Σνούπ Ντογκ αλλά καταρρίφθηκαν γρήγορα καθώς πλάνα με τον Αμερικανό ράπερ προβάλλονταν πριν και στη διάρκεια της Τελετής στον ποταμό Σηκουάνα.

Άλλος χρήστης θεώρησε πως ο μασκοφόρος δεν ήταν άλλος από τον Κιλιάν Μπαπέ: «Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ, δεν συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των υποχρεώσεών του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Μήπως αντάλλαξε τη μάσκα του Νίντζα με πιο… σκοτεινές μάσκες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;»

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο μασκοφόρος δρομέας κρατώντας τη Φλόγα, άρχισε να τρέχει και να πηδά με εντυπωσιακή άνεση και δεξιότητα, θυμίζοντας αθλητή του ενόργανου γυμναστικής.

Μία από τις επικρατέστερες και δημοφιλής θεωρίες αφορά το παιχνίδι «Assassin’s Creed». Αυτό το παιχνίδι αναπτύσσεται από τη γαλλική εταιρεία «Ubisoft», η οποία έχει δημοσιεύσει μια κινούμενη εικόνα του πρωταγωνιστή Άρνο, που βρίσκεται σε μια στέγη και κοιτάζει προς το Λούβρο. Ο λογαριασμός στο X για το «Assassin’s Creed» προσέθεσε «λαδάκι στη φωτιά» με την ανάρτησή του, λέγοντας: «Μην απομακρύνετε τα μάτια σας από τις στέγες του Παρισιού – ο Άρνο ίσως σας παρακολουθεί από ψηλά», συνοδευόμενο από emoji που απεικονίζει μάτια.

Πιθανόν η αληθινή ταυτότητα του μασκοφόρου να αποκαλυφθεί κατά την τελετή απονομής των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου. Εναλλακτικά, μπορεί να μας εκπλήξει κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο στη ξιφομαχία!

Είπε αυτό που κανείς δεν τόλμησε: Σάλος με το νέο σκίτσο του Αρκά για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Αρκάς γνωστός για τα καυστικά του σκίτσα δεν παρέλειψε να σχολιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, συγκρίνοντάς την με ένα τσίρκο. Τελικά, δεν φαίνεται  η πολυαναμενόμενη εκδήλωση να εντυπωσίασε το κοινό, αφήνοντας μια πικρή αίσθηση σε όσους την παρακολούθησαν. Η μόνη που φαίνεται να πρόσθεσε μια νότα μαγείας και λάμψης ήταν η Σελίν Ντιόν, η οποία  έδωσε μια διαφορετική διάσταση σε ένα «φλύαρο» και κιτς θέαμα, που περιλάμβανε ασύνδετους καλλιτεχνικούς μονολόγους.

Σάλος με το σκίτσο του Ακρά

Πέρα από αυτό, υπάρχει μόνο σκοτάδι… Όπως το αληθινό σκοτεινό σκηνικό που διάλεξαν οι Γάλλοι για να «ντύσουν» τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Γιατί αυτό ήταν το θέαμα που παρακολουθήσαμε. Ασύνδετο, δίχως ζωντάνια, χωρίς έμπνευση και χωρίς κάποια ιστορία να αφηγηθεί, με τους αθλητές στο περιθώριο να κουνάνε σημαιάκια, προσπαθώντας να αποδιώξουν την ολοσχερή αποτυχία.

Το απογοητευτικό σκηνικό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Αρκά, ο οποίος συγκρίνοντας την χθεσινή τελετή έναρξης με τσίρκο, πρόσθεσε μια κόκκινη κορδέλα στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ και την εμβληματική πολύχρωμη τέντα του τσίρκου στην είσοδο.

Το σκίτσο του Αρκά


Πηγή

Διαβάστε επίσης: