«Έρχεται δυστυχώς από το Σαββατοκύριακο και μετά»: Τα “έχασαν” οι μετεωρολόγοι, ακραίο αυτό που θα συμβεί

July 30, 2024
Δυστυχώς, από το Σαββατοκύριακο και μετά, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα ακραίο γεγονός.

Έρχεται δυστυχώς από το Σαββατοκύριακο και μετά: Τα “έχασαν” οι μετεωρολόγοι, ακραίο αυτό που θα συμβεί


Διαφ.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προέβλεψε για το προσεχές Σαββατοκύριακο ζεστές αλλά όχι καύσωνα συνθήκες, σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook για τις καιρικές συνθήκες. Στην πρόγνωση του καιρού, αναφέρει ότι μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν ήπιες για την εποχή, με τις μέρες της Τετάρτης και της Πέμπτης να παρουσιάζουν ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες από το κανονικό για την περίοδο.

width=1074

Από την επόμενη μέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί, ωστόσο δεν προβλέπεται η εμφάνιση ακραίων τιμών ή κάποιας μεγάλης έντασης κύματος καύσωνα στις περισσότερες περιοχές. Το Σαββατοκύριακο, οι θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν επίπεδα καύσωνα θα εντοπίζονται μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας, όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά και η Ανατολική Πελοπόννησος. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει ότι στην Αττική, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

Ακολουθούν οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. Προφανώς και αυτές οι θερμοκρασίες αναφέρονται στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της εκάστοτε περιφέρειας.

Συμπερασματικά:

– Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή.

– Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα.

– Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα, θα σημειωθούν τοπικά μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική/Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος).

– Στην Αττική, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

– Οι θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου είναι αποτυπωμένες κατά προσέγγιση και ενδεικτικές διότι έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες μέχρι τότε και επομένως υπάρχει μικρή πιθανότητα να υπάρξουν ορισμένες μικροαλλαγές.

Καλή εβδομάδα να έχουμε, αγαπημένες μου φίλες και φίλοι !.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη:

Παρά την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας τις προσεχείς ημέρες, ο καιρός πρόκειται να υποστεί σημαντικές μεταβολές. Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις των καιρικών μοντέλων, αν και βιώνουμε ιδιαίτερα ζεστές ημέρες, σύντομα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, επισημαίνει ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από ζέστη, ωστόσο αυτή δεν θα φτάσει σε επίπεδα καύσωνα. Επιπλέον, επισημαίνει την ανάγκη για προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων βροχοπτώσεων, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν και κάποια προβλήματα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλο καλοκαίρι που να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ ο όρος “καύσωνας”.

Ναι πράγματι φέτος βρισκόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από την επίδραση υψηλών εως και πολύ υψηλών θερμοκρασιακών τιμών, συνθήκες οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Άλλο αυτό και άλλο σε κάθε κύμα ανόδου του υδραργύρου να γίνεται λόγος για καύσωνα.

Επίσης το να γίνονται συγκρίσεις των μετρήσεων του σήμερα με αντίστοιχες πολλών ετών πίσω και να διαπιστώνουμε ότι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα μιας και τότε είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό πλήθος σταθμών όπως επίσης το τότε δίκτυο λειτουργούσε κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλες προδιαγραφές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: