Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έφεραν το 124ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία

August 2, 2024
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής κατέκτησαν το 124ο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έφεραν το 124ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία


Διαφ.

Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής οι δύο κωπηλάτες που κατέκτησαν την τρίτη θέση στην κωπηλασία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το χάλκινο μετάλλιο.

Ειδικότερα, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες βρέθηκαν στον ημιτελικό μέσω των ρεπεσάζ, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά, σε κάθε κούρσα τους, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.

Οι Έλληνες πρωταθλητές ξεκίνησαν εξαιρετικά και μετά τα 400 μέτρα πέρασαν στην πρώτη θέση της κούρσας διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.

Έχοντας απίστευτα σταθερό ρυθμό, διατήρησαν το πολύ μικρό προβάδισμα από τους Ιταλούς, φτάνοντας πρώτοι στα χίλια μέτρα, αλλά στο σημείο εκείνο, οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί έκαναν την επίθεση τους, περνώντας μπροστά, με το ελληνικό πλήρωμα να μένει στην τρίτη θέση.

Όχι μόνο άντεξαν την πίεση των υπολοίπων, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούν στο βάθρο, αλλά στα τελευταία μέτρα έκαναν μια μεγάλη αντεπίθεση, ώστε να πάρουν τη δεύτερη θέση από τους Ιταλούς, αλλά την έχασαν για μια χεριά, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Αντώνης

Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής ανέβασαν την Ελλάδα στα ύψη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο “Γίγαντας” Τσελίδης χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, κερδίζοντας το χάκινο μετάλλιο στο τζούντο.

Στο βάθρο ανέβασε την Ελλάδα ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τζούντο στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (καθώς το 2021 είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να πάρει την πρόκριση), ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και χάνοντας μόνο στον προημιτελικό από τον Γάλλο Αμπού στο χρυσό σκορ.

Θα προσπαθήσω να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα, υπογράμμισε αμέσως μετά τον αποκλεισμό του και το εννοούσε, ενώ στους 16 απέκλεισε το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας Νεμάνια Μάιντοβ.

Αφού καθάρισε τον Αράμ Γκριγκοριάν στον πρώτο αγώνα του ρεπεσάζ, αντιμετώπισε στον τελικό, με έπαθλο το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο, τον Ισπανό Μοσακλισβίλι, τον οποίοι οι συμπατριώτες του θεωρούσαν σίγουρο νικητή, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής, με μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση, επικράτησε με 1-0.

Χάλκινο

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από κάθε νίκη του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αγκαλιάσει τον αντίπαλο του και να τον παρηγορήσει.

Πρόκειται για ένας σπουδαίο αθλητή, ο οποίος από το 2018 και μετά, αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (ανάμεσα τους και μια ρήξη χιαστού), αλλά δεν κατέθεσε τα “όπλα” και σήμερα δικαιώθηκε.

Το μετάλλιο του Θοδωρή Τσελίδη ήταν μια πρώτη μεγάλη χαρά για την Ελλάδα, σε μια ημέρα που γενικά πρόσφερε πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: