Παραλίγο τραγωδία στη Πρέβεζα: Σκυλί επιτέθηκε με μανία σε 17 μηνών κοριτσάκι – Το έσωσε η μητέρα του

August 5, 2024
Σχεδόν συνέβη τραγωδία στην Πρέβεζα: Ένας σκύλος επιτέθηκε με μανία σε ένα 17 μηνών κοριτσάκι – Η μητέρα του το έσωσε.

Παραλίγο τραγωδία στη Πρέβεζα: Σκυλί επιτέθηκε με μανία σε 17 μηνών κοριτσάκι – Το έσωσε η μητέρα του


Διαφ.

Ένα κοριτσάκι μόλις 17 μηνών δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο μέσα σε κρεοπωλείο στην Πρέβεζα.

Ο σκύλος, που περιφερόταν συχνά στην περιοχή, βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και ξαφνικά επιτέθηκε με μανία στο μικρό παιδί, ρίχνοντάς το στο πάτωμα. Η μητέρα, βλέποντας το παιδί της να πέφτει από την επίθεση του σκύλου, έσπευσε αμέσως να το προστατεύσει, σύμφωνα με το onprevezanews.gr,

Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το κατάστημα με τη βοήθεια ενός γείτονα. Η μητέρα μετέφερε αμέσως το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για ιατρική εξέταση, ενώ ο σύζυγός της έσπευσε να τους συναντήσει εκεί.

Στη συνέχεια, οι γονείς με το παιδί τους πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας για να καταγγείλουν το περιστατικό και να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Δήμου Πρέβεζας και των ιδιοκτητών του καταστήματος.

Άρπαξε το παιδί από το κεφάλι

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας στο MEGA, είχε πάει με τα δύο της παιδιά σε ένα κρεοπωλείο της περιοχής για να κάνει τα ψώνια της. Εκεί, ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε ξαφνικά στο παιδί της και το δάγκωσε στο κεφάλι.

Κατέβασα το παιδί από το καρότσι γιατί γκρίνιαζε και στάθηκα με τα δύο παιδιά μπροστά στη βιτρίνα. Το σκυλί μάλλον ενοχλήθηκε από τις φωνές των παιδιών και γύρισε και επιτέθηκε στο μωρό το 17 μηνών. Επειδή ήταν ένα μεγάλο σκυλί, το έριξε το μωρό κάτω. Το άρπαξε το παιδί από το κεφάλι.

Το παιδί ήταν σε σοκ, άρχισε να τρέμει, το σήκωσα εγώ αμέσως από κάτω. Το παιδί έτρεμε, δεν σταματούσε το κλάμα το ίδιο και το μεγάλο μου παιδί. Δεν προσφέρθηκαν από το μαγαζί να μου φωνάξουν ένα ταξί, ένα ασθενοφόρο συμπλήρωσε.

Καλά στην υγεία του το παιδί

Το κοριτσάκι, το οποίο γλίτωσε από τα χειρότερα χάρη στην τύχη, εμβολιάστηκε και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, όπως αναφέρει η μητέρα του, τα παιδιά της εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένα από το περιστατικό. Η ψυχική κατάσταση των παιδιών, το δικό μου το βάζω τελευταίο μπροστά στα παιδιά τα οποία ξυπνάνε το βράδυ ακόμα και κλαίνε έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο.

Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή. Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 16χρονος τραυματίστηκε από αυτοκίνητο καθώς προσπαθούσε να αποφύγει την επίθεση αδέσποτων σκύλων.Χίμηξαν να τον ξεσκίσουν, τραβήχτηκε προς την άκρη του δρόμου και προφανώς, δεν ήμουν μπροστά, έγινε το μοιραίο, σύμφωνα με τον πατέρα του 16χρονου.

Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές και δυστυχώς ακόμα δεν έχουν γίνει οι βασικές κινήσεις δηλαδή να μαζευτούν αυτά τα αδέσποτα να εμβολιαστούν να μην φοβόμαστε στον δρόμο υπογράμμισε η μητέρα του κοριτσιού.

Το σχόλιο του δημάρχου

Ο δήμαρχος παραδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα αδέσποτα σκυλιά βάσει της νομοθεσίας υπάρχουν σε κάποια σημεία της πόλης, γιατί δεν μπορούμε και δεν μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να τα περισυλλέξουμε και να τα πάμε όλα στο σημείο σίτισης, δήλωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του καταφυγίου για ζώα μέσα στο επόμενο διάστημα, όπου θα μεταφερθούν ορισμένα από τα αδέσποτα.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: