Έκτακτη ανακοίνωση: Ανακαλούνται πασίγνωστες σοκολάτες – 2 θάνατοι, χιλιάδες δηλητηριάσεις

August 5, 2024
Σοκαριστική είδηση: Ανακαλούνται δημοφιλείς σοκολάτες – 2 θάνατοι, χιλιάδες δηλητηριάσεις.

Έκτακτη ανακοίνωση: Ανακαλούνται πασίγνωστες σοκολάτες – 2 θάνατοι, χιλιάδες δηλητηριάσεις


Διαφ.

Μια πασίγνωστη μάρκα σοκολάτας, η Diamond Shruumz, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας.

Δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν δηλητηριαστεί από σοκολάτες της Diamond Shruumz. Οι αρχές έχουν εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση, προειδοποιώντας το κοινό να αποφύγει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τα συμπτώματα είναι σοβαρά και μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.

Μια πασίγνωστη μάρκα σοκολάτας, η Diamond Shruumz, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η κατανάλωσή της έχει συνδεθεί με δύο θανάτους και χιλιάδες περιπτώσεις δηλητηρίασης. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ανάκληση των προϊόντων και έχουν δημοσιεύσει μια λίστα με τα καταστήματα που τα πωλούσαν.

Η απόλαυση της σοκολάτας μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Η Diamond Shruumz, μια δημοφιλής μάρκα, έχει αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία, προκαλώντας σοβαρές παρενέργειες, όπως κρίσεις και καρδιακά προβλήματα. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση και έχουν ανακαλέσει τα προϊόντα, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.

Η ασφάλεια των τροφίμων βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς μια σοκολάτα που αγαπούν πολλοί έχει αποδειχθεί τοξική. Η Diamond Shruumz έχει συνδεθεί με σοβαρές δηλητηριάσεις και θανάτους. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν τις αγορές τους.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναφέρει περισσότερες ασθένειες που συνδέονται με τα προϊόντα Diamond Shruumz.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προτρέπει τους καταναλωτές να μην τρώνε, να πουλήσουν ή να σερβίρουν μπάρες σοκολάτας, χωνάκια και ζελεδάκια Diamond Shruumz.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επιληπτικές κρίσεις, μυϊκή ακαμψία, μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση και έμετο. Σύμφωνα με μια υγειονομική συμβουλή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, αρκετοί άνθρωποι εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάστηκαν διασωλήνωση και μηχανικό αερισμό αφού έφαγαν μπάρες σοκολάτας, χωνάκια ή ζελεδάκια της εταιρείας.

Η ακριβής αιτία των αναφερόμενων ασθενειών δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Αλλά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και το CDC διεξάγουν έρευνα μαζί με τα Κέντρα Δηλητηριάσεων της Αμερικής και τους κρατικούς και τοπικούς εταίρους. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λέει ότι έχει έρθει σε επαφή με την μάρκα Diamond Shruumz σχετικά με μια πιθανή ανάκληση.

Ο οργανισμός προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην τρώνε, να μην πουλήσουν ή να μη σερβίρουν μπάρες σοκολάτας, χωνάκια και ζελεδάκια Diamond Shruumz.

Η εταιρεία Diamond Shruumz δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του CNN για σχόλιο

Παρόμοια προϊόντα που περιέχουν κάνναβη ή μανιτάρια αυξάνονται σε δημοτικότητα. Εισέρχονται στην αγορά με μορφές όπως ζελεδάκια, σοκολάτες και σνακ, σύμφωνα με το CDC. Είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στα παιδιά και τους εφήβους, προειδοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σε ανακοίνωσή της.

Οι εταιρείες έχουν διαφημίσει προϊόντα που περιέχουν μανιτάρια για τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία τους, όπως η βελτίωση της εστίασης και της ενέργειας, καθώς και για την έναρξη παραισθήσεων και αισθήσεων ευφορίας. Ωστόσο, το CDC προτρέπει τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτά τα προϊόντα, λέγοντας ότι ενδέχεται να περιέχουν άγνωστα συστατικά που μπορεί να συνδέονται με σοβαρή ασθένεια.

Όποιος έχει συμπτώματα μετά την κατανάλωση ενός προϊόντος θα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια αμέσως. Ή να καλέσει τη Γραμμή βοήθειας Δηλητηριάσεων στο 1-800-222-1222. Ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί επίσης να αναφερθούν στο πρόγραμμα MedWatch της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).


Πηγή

Διαβάστε επίσης: