Σοκαριστική αποκάλυψη: 17 νεκροί μέσα σε 4 ημέρες σε ΜΕΘ νοσοκομείου – Συλλήψεις γιατρών

August 8, 2024
Ανατριχιαστική ανακάλυψη: 17 θάνατοι σε 4 ημέρες στη ΜΕΘ νοσοκομείου – Σύλληψη γιατρών.

Σοκαριστική αποκάλυψη: 17 νεκροί μέσα σε 4 ημέρες σε ΜΕΘ νοσοκομείου – Συλλήψεις γιατρών


Διαφ.

Σοκ επικρατεί στη Ρουμανία τις τελευταίες ώρες μετά από την καταγγελία  εργαζόμενου στα επείγοντα του Νοσοκομείου Άγιος Παντελεήμων στο Βουκουρέστι, ότι 17 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 4 ημέρες!

Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακάλυψε έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό θανάτων στο νοσοκομείο και ξεκίνησε έρευνα. Δύο γιατροί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία ασθενούς, ενώ 16 επιπλέον θάνατοι βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Οι μαζικοί θάνατοι στο νοσοκομείο

Η Ρουμανία συγκλονίζεται από μια απίστευτη υπόθεση μαζικών θανάτων ασθενών σε ένα νοσοκομείο. Οι αρχές συνέλαβαν δύο γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία ενός ασθενούς, καθώς φέρεται να μείωσαν τη δοσολογία των φαρμάκων που λάμβανε για την αρτηριακή του πίεση. Συνολικά, η υπόθεση αφορά 17 θανάτους ασθενών.

Η καταγγελία του εργαζομένου στα επείγοντα

Τον Απρίλιο, ένας εργαζόμενος στα επείγοντα του Νοσοκομείου Άγιος Παντελεήμων στο Βουκουρέστι κατήγγειλε δημόσια ότι 17 ασθενείς πέθαναν μέσα σε τέσσερις ημέρες στην εντατική επειδή τους στέρησαν τα φάρμακά τους. Το υπουργείο Υγείας και ο ιατρικός σύλλογος είχαν δηλώσει τότε ότι ο υψηλός αριθμός θανάτων ήταν ανησυχητικός, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν αποδείξεις για ιατρική αμέλεια.

Η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα και την Τετάρτη (7/8) συνελήφθησαν προσωρινά δύο γιατροί ως ύποπτοι για τον φόνο ενός 54χρονου ασθενούς. Η έρευνα συνεχίζεται, και μια νοσηλεύτρια συνελήφθη επίσης επειδή έδωσε ψευδή κατάθεση.

width=1930

Προμελετημένο σχέδιο, η εξόντωση των ασθενών

Η αναφορά των εισαγγελέων για τους δύο γιατρούς, έκανε λόγο ότι σχεδίασαν και εφάρμοσαν ένα σχέδιο με βάση το οποίο θα μείωναν αιφνιδίως τη δόση νοραδρεναλίνης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης στην εντατική, προκειμένου να προκαλέσουν τον θάνατο ασθενών που χρειάζονταν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι δεν θα έπρεπε να τους κρατούν στη ζωή.

Τα προβλήματα στο Σύστημα Υγείας της Ρουμανίας

Το σύστημα υγείας της Ρουμανίας, ένα από τα λιγότερο ανεπτυγμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ταλανίζεται από διαφθορά και πολιτικοποιημένη διοίκηση. Το κράτος έχει κατασκευάσει μόλις ένα νοσοκομείο τα τελευταία τριάντα χρόνια, επενδύει τα λιγότερα χρήματα στον τομέα της υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για εργασία.

Δηλώσεις συγγενών των ασθενών

Από την άλλη πλευρά, συγγενείς των αποθανόντων ασθενών αρχίζουν να κάνουν δηλώσεις. Η κόρη ενός ασθενούς κατηγορεί ότι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου προσέβαλαν τους συγγενείς και κανείς δεν ήθελε να της δώσει πληροφορίες για την κατάσταση του πατέρα της.

Στις 3 Απριλίου νοσηλεύτηκε ο πατέρας μου. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε με αρτηριακή πίεση 24/7. Ήταν σταθερός, ανέπνεε μόνος του, δεν χρειαζόταν κανένα είδος μηχανής για να αναπνεύσει. Είχε ένταση και πρησμένα πόδια, αυτό είναι όλο. Έπασχε από όγκο στον πνεύμονα για σχεδόν 8 χρόνια. Επέζησε με αυτή την ασθένεια. Ήταν καλά, έφαγε. Το πρωί ο γιατρός στον 2ο όροφο μας ενημέρωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Στις 3 το μεσημέρι, μετά από λίγες ώρες, ανακοίνωσαν τον θάνατο, είπε η κόρη, σύμφωνα με το Digi24.

Η αντίδραση του Υπουργού

Ο Υπουργός Υγείας, Αλεξάντρο Ραφίλα, δήλωσε στο Digi24 ότι ο διευθυντής και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παντελεήμων στο Βουκουρέστι υπέβαλαν την παραίτησή τους και αναζητούνται άτομα για την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης της πρωτεύουσας.

Ο Υπουργός Υγείας είχε προηγουμένως ζητήσει έρευνα και έστειλε το Σώμα Ελέγχου στο νοσοκομείο. Αναφέρει ότι πρόκειται για έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό θανάτων, ακόμα και για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για αυτήν την κατάσταση, ειδικά επειδή μιλάμε για έναν ιατρό που λέει ότι οι γιατροί δεν χορήγησαν τη σωστή θεραπεία. Δεν μπορώ να σχολιάσω, δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω την κατάσταση επί τόπου, αλλά προφανώς εάν πρόκειται για σοβαρό ιατρικό σφάλμα, θα εμπλακεί το Κολλέγιο ή άλλοι αρμόδιοι φορείς. Δεν θέλω να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου η αζήτητη καταγγελία ενός βοηθού ιατρού αποτελεί κατηγορητήριο για τους γιατρούς, δεν είναι σωστό. Δεν μπορούμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα μόνο από έναν μη επαληθευμένο ισχυρισμό. Δεν πρόκειται για υποτιθέμενη κατηγορία και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συγγραφέας αυτής της κατηγορίας, είπε ο Ραφίλα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: