10 Διάσημοι που επέλεξαν την απομόνωση: Πού “χάθηκαν” & που είναι σήμερα οι Σφακιανάκης, Τερζής, Μαρίνος & Μιχαλόπουλος

August 15, 2024
Οι 10 διάσημοι που προτίμησαν την απομόνωση: Πού βρίσκονται τώρα οι Σφακιανάκης, Τερζής, Μαρίνος και Μιχαλόπουλος;

10 Διάσημοι που επέλεξαν την απομόνωση: Πού χάθηκαν & που είναι σήμερα οι Σφακιανάκης, Τερζής, Μαρίνος & Μιχαλόπουλος


Διαφ.

Δέκα διάσημοι Έλληνες, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία στην καριέρα τους, αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τα φώτα της δημοσιότητας και να εξαφανιστούν.

Σφακιανάκης, Τερζής, Λιονάκη, Μαρίνος, Μιχαλόπουλος, Αλκαίος, Βελής, Μπουσουλόπουλος, Κωνσταντοπούλου και Μπουσουλόπουλος, όχι μόνο αποτραβήχτηκαν από τα φώτα, αλλά ορισμένοι κρατούν μυστικό το πού βρίσκονται σήμερα.

Ορισμένοι άλλαξαν καριέρα, άλλοι ακολούθησαν τον δρόμο του Θεού και άλλοι επέλεξαν έναν ήσυχο τρόπο ζωής στην επαρχία.

Διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες που εξαφανίστηκαν

1. Ο Νότης Σφακιανάκης

Διάσημοι

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η έρευνα των ψυχαγωγικών εκπομπών και όχι μόνο, για το πού βρίσκεται σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης.

Πρόσφατα, παλαιός συνεργάτης του υπογράμμισε Αλλάζει τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο, μόλις το ανακαλύψει κανείς το αλλάζει αμέσως. Πάντως είναι καλά, εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Είναι η απόφασή του και είναι σεβαστή. Μιλάω με τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Μου λένε μια χαρά είναι. Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν στην κηδεία της μητέρας του πριν από 3 χρόνια. Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με τη φωνή του, δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Μου λένε είναι καλά, ότι έχει διάθεση, βγαίνει έξω κλπ. Έχει επιλέξει να είναι μόνος του. Ο Νότης Σφακιανάκης δεν μένει πια με τη γυναίκα του, έχουν χωρίσει.

2. Ο Πασχάλης Τερζής

Ο σπουδαίος τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και ασχολείται με το κτήμα του. Είναι γνωστό, ότι έχει έρθει αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και με δική του απόφαση, αποσύρθηκε από τον χώρο της μουσικής και μάλλον, αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει.

Έπειτα από αρκετά χρόνια, έκανε μία μικρή επάνοδο, με την τηλεφωνική σύνδεση που είχε κατά τη διάρκεια ενός live του μουσικού σόου J2US, για να μιλήσει για την Εύη Δρούτσα που διαγωνίστηκε με ένα κομμάτι του.

Πασχαλάκο μου είναι τιμή μου που τόσα χρόνια έχεις πει τόσα τραγούδια μου επεσήμανε συγκινημένη η στιχουργός με τον Πασχάλη Τερζή να απαντάει Με έκανε κομμάτια πάλι. Ήμουν σίγουρος ότι θα βάλεις τα κλάματα και τα έβαλα εγώ πρώτος. Η Εύη το γέννησε αυτό το τραγούδι, έκλαιγε από την πρώτη στιγμή που μου διάβασε τους στίχους. Αυτό το τραγούδι είναι η ιστορία της ζωής της Εύης. Πέρασε δύσκολα αυτό το παιδί, είναι παλικάρι η Εύη. Είσαι σταθμός στη ζωή μου.

3. Λεωνίδας Βελής

width=880

Αν και κατάφερε να συγκριθεί με τον μεγάλο Στέλιο Καζαντάκη, ο Λεωνίδας Βελής δεν συνέχισε στο τραγούδι. Ο ερμηνευτής του Με Το Στόμα Γεμάτο Φιλιά και άλλων μεγάλων επιτυχιών, δεν ήθελε να κάνει εκπτώσεις στο τραγούδι.

Μιλώντας το 2015 στο thema.gr, σημείωσε Η άποψή μου, η οποία παραμένει ίδια, ήταν ότι πάντα θεωρούσα χρέος μου να στηρίξω τα σπουδαία τραγούδια που είχα πει, γιατί δεν μπορούσα ξαφνικά -μετά τις συνεργασίες μου με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τη Βασιλική Λαβίνα, τον Αντώνη Βαρδή, τον Σταμάτη Σπανουδάκη και όσους προαναφέραμε- να πω τραγούδια που δεν θα με εξέφραζαν. Θέλω να τελειώσω ως λαϊκός τραγουδιστής! Οπως άρχισα.

4. Ο Γιώργος Αλκαίος

width=880

Ο Γιώργος Αλκαίος μπορεί να τραγούδησε για ένα αφιέρωμα του Σπίτι με το MEGA, αλλά δεν έχει επιστρέψει δισκογραφικά και όλα δείχνουν πως δεν είναι πρόθυμος να το κάνει.

Ο ίδιος έχει μιλήσει δημόσια για την απόφασή του να αφήσει τις πίστες και τη ζωή στην Αθήνα και να μείνει μόνιμα στη Μήλο.

Ήταν η καλύτερη κίνηση που έκανα στη ζωή μου. Μετά το 2002 άλλαξε η δουλειά. Μετά το 2008 έγινε πιο σκληρή η δουλειά. Μετά δεν μας ενδιέφερε καθόλου η μουσική, μας ένοιαζε μόνο π.χ. αν χώριζες ανέφερε.

5. Γιώργος Μαρίνος

Διάσημοι

Την ανησυχία τους για τον Γιώργο Μαρίνο έχουν εκφράσει πολλοί καλλιτέχνες, μιας και ο ίδιος έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είναι στη ζωή κανενός, δεν νομίζω ότι θέλει να έχει επικοινωνία με κανέναν μας είχε τονίσει η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Η μόνη από όσους έκαναν δηλώσεις για τον τραγουδιστή και είχε να μεταφέρει κάποια νέα για το πώς είναι σήμερα, ήταν η Άννα Φόνσου, η οποία αποκάλυψε μία φορά με κάλεσε μία γιατρός από τη Νέα Μάκρη και μου λέει “είναι εδώ ο κ. Γιώργος Μαρίνος σε άθλια κατάσταση, είναι χάλια. Δεν πάτε σπίτι του να δείτε αν μένει μόνος του”. Πήγαμε, φωνάζαμε, δεν άνοιγε. Ήρθε η αστυνομία, ανοίγουμε, φωνάζουμε κ. Μαρίνο, λέει ποιος είναι και γάβγιζαν πολλά σκυλιά. Τον πήραμε, τον πήγαμε στον Ευαγγελισμό, τον κοιτάνε και τον έβαλαν στην Εντατική. Πάω κάνω πρεμιέρα στο θέατρο, επιστρέφω στο νοσοκομείο και μου λένε ότι ο Γιώργος Μαρίνος έχει αναστατώσει τους πάντες γιατί έχει ιδιωτική ασφάλεια και θέλει να τον πάνε κάπου με την ασφάλειά του. Τον πήγαμε στο Υγεία και το πρωί έβαλε μπαλονάκι. Ρώτησα τον Γιώργο Μαρίνο να μου πει ποιοι είναι φίλοι του. Έρχεται κάποιος Βασίλης, ο οποίος ήταν επιστάτης του. Παίρνω όλους τους φίλους του, κανένας δεν ήρθε εκτός από την Κάτια Δανδουλάκη. Με ειδοποιεί η ασφάλεια ότι ο Γιώργος Μαρίνος έχει να μας πληρώσει πολύ καιρό και θέλουμε 27.000 ευρώ. Δίνω εγώ τις 27.000, γίνεται καλύτερα, μου επέστρεψε τα χρήματα και του λέω τώρα πού να σας πάμε; Λέει δεν έχω πού να πάω… και τον πήγαμε στο σπίτι του Ηθοποιού. Δεν ήθελε να βλέπει κανέναν φίλο του, μόνο εμένα. Αφού πέρασε ένας μήνας του είπα ότι πρέπει να φύγει, διότι κάποιος που έχει λεφτά δεν επιτρέπεται να μένει στο ίδρυμα. Μου είπε “Θέλω να δω αν μπορώ να πάω στης κ. Λάτση που έχει κάνει ένα ίδρυμα στον Γέρακα”. Σε 5-6 μέρες μου λέει έκλεισα, έρχεται ο Σταμάτης Φασουλής, τον παίρνει, πάει εκεί και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “Άννα εδώ είναι καταπληκτικά, να έρθεις να με δεις”. Παίρνω την άλλη μέρα και μου λένε ήρθε ο κ. Βασίλης και τον πήρε, μια μέρα κάθισε εκεί. Μιλήσαμε αργότερα και μου είπε “Άννα μου εδώ ο Βασίλης είναι αδελφός, και η γυναίκα και τα παιδιά, θα ήθελα όμως να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν” και δεν τον ξαναείδα. Ο Γιώργος Μαρίνος μένει στην Γλυφάδα με μια κοπέλα που τον φροντίζει, όλα αυτά τα έχει κανονίσει ο Βασίλης. Είναι καλά και δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Ο Βασίλης και η γυναίκα του τον φροντίζει πάρα πολύ.

Η απομάκρυνση από τη δημοσιότητα διάσημων Ελλήνων

6. Ναταλία Λιονάκη

width=880

Η Ναταλία Λιονάκη άφησε την καριέρα της ηθοποιού για να γίνει μοναχή. Η κοκκινομάλλα ηθοποιός ακολούθησε τον δρόμο του Θεού και σήμερα ζει μόνιμα σε μοναστήρι και λέγεται Φεβρωνία.

Είναι σαν να ανοίγει μέσα σου ένα παράθυρο και να μπαίνει το φως. Η απόφασή μου είναι συνειδητή. Συναισθάνεσαι τι είναι αυτό που σε καλεί και απλώς ξυπνάς μια μέρα και το εξωτερικεύεις. Από μικρή είχα κλίση στον Θεό. Εδώ έχω βρει τη γαλήνη και την ηρεμία είχε πει σε σπάνια συνέντευξή της.

7. Πάνος Μιχαλόπουλος

width=880

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος απέρριψε τις προτάσεις που δεχόταν για διάφορα πρότζεκτ, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα πατρογονικά κτήματά του στη Μεσσηνία, δηλώνοντας ως ιδιότητα αγρότης.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε να ξαναβγώ στο γυαλί, ούτε στο θέατρο. Οι προτάσεις που μου κάνουν με αφήνουν αδιάφορο. Αποφεύγω κάθε είδους δημοσιότητα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας πλέον. Χαίρομαι όταν περπατάω στο δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι και μου λένε “μεγαλώσαμε με σένα”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου υπογράμμισε.

8. Γιώργος Σεϊταρίδης

Διάσημοι

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέλεξε τη ζωή στη φύση και συγκεκριμένα στο Πήλιο, μαζί με τη σύζυγό του. Έχει ακολουθήσει το επάγγελμα του μελισσοκόμου, κάνοντας παράλληλα και άλλες αγροτικές παραγωγές.

Σε συνέντευξή του, είχε επισημάνει Επέλεξα να ζήσω σε ένα βουνό. Από τη μία έβλεπα το βουνό, από την άλλη το φεγγάρι, και κάτι μέσα μου, μου είπε “εδώ θα ζήσεις εσύ”. Έκανα θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, αλλά μετά ένιωσα ότι είχα αδειάσει. Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο για δουλειές. Αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης οι παραγωγοί έγιναν τελείως ανελέητοι με τα χρήματα, και δεν το δέχομαι.

9. Ελίνα Κωνσταντοπούλου

width=880

Γνωστή για τις λαϊκές επιτυχίες που έκανε τη δεκαετία του ’90 και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision το 1995, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου αποτραβήχτηκε από τις πίστες.

Υπάρχουν φορές που μου λείπει το τραγούδι αλλά όταν σκέφτομαι άσχημες στιγμές που πέρασα λέω άστο καλύτερα. Υπήρχαν άνθρωποι “κολλημένοι” στην τσέπη μου και όταν άρχισα να απομακρύνομαι από τις πίστες, απομακρύνθηκαν από κοντά μου. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν γιατί έβαλα ως προτεραιότητα την οικογένεια μου. Έλεγα πάντα ότι δεν θα δώσω τα πάντα στο τραγούδι. Έκανα μια μικρή καριέρα, αυτή ήθελε ο θεός να κάνω, αυτή έκανα είχε σημειώσει.

Η τραγουδίστρια σήμερα έχει ακολουθήσει ένα τελείως διαφορετικό επάγγελμα, βοηθά στο μαγαζί του συζύγου της, που είναι ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο-μπουγάτσα-καφέ και παράλληλα έχει ανοίξει δικό της e-shop με κοσμήματα.

10. Πέτρος Μπουσουλόπουλος

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος απέκτησε αμέσως φήμη, με την συμμετοχή του στη σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί στον ρόλο του Μάρκου.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν θέλησε να συνεχίσει στην έκθεση και τα φώτα και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Ρόδο και ασχολείται με το θεατρικό εργαστήρι που άνοιξε και λειτουργεί ο ίδιος.

Ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος: Οι διάσημοι Έλληνες που βούτηξαν… στον βούρκο αλλά κατάφεραν και βγήκαν νικητές

Ο Ερρίκος Πετιλόν, γνωστός ζεν πρεμιέ, συγκλονίζει το πανελλήνιο με την έκκληση του για βοήθεια ώστε να νικήσει τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που ζει τα τελευταία χρόνια, καθώς παλεύει με τον εθισμό του.

Έκκληση για Βοήθεια από τον Ερρίκο Πετιλόν

Ο Πετιλόν περιέγραψε τη σοβαρότητα της κατάστασής του: Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Έχω υποβληθεί σε επέμβαση με μπαλονάκι, ζω μόνος μου και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθω ανακοπή. Δεν μπορώ να κόψω αυτό το “πράγμα” αν δεν μπω κάπου για βοήθεια. Είμαι γεννημένος με διπολική διαταραχή και παράλληλα υποφέρω και από εθισμό σε ουσίες.

Δημόσια Πρόσωπα και Εθισμός

Πέρα από τον Ερρίκο Πετιλόν, πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα έχουν μιλήσει στο παρελθόν για τους εθισμούς τους, μοιραζόμενοι τις εμπειρίες τους και τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις αυτές υπογραμμίζουν τη σημασία της υποστήριξης και της θεραπείας για όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Πέτρος Λαγούτης

Ο Πέτρος Λαγούτης έχει μιλήσει σε πολλές συνεντεύξεις του για τον εθισμό του στον τζόγο. Σε πρόσφατες δηλώσεις στου στην εκπομπή Τετ α Τετ, είχε πει: Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί, αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου.

Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες. Δεν έχω το άγχος να μην επιστρέψει αυτό, αν και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ οριστικά. Νιώθω όμως ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρω, άφησα πάρα πολύ σκοτάδι πίσω μου και κέρδισα πάρα πολύ φως με αυτό που έκανα.

Το γεγονός ότι έχω αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ εδώ και επτά χρόνια και δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ, δεν το θεωρώ τυχαίο. Με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως, αν ποτέ αποφασίσω να δοκιμάσω να γίνω κοινωνικός παίκτης, δεν θα είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει, επίσης, δεν είναι τυχαίο.

Πήγα για απεξάρτηση μετά από πάνω 10 χρόνια ενεργός τζογαδόρος. Μου πήρε καιρό και δυστυχώς σε αυτά τα στάδια, αν έχεις χρήματα να παίξεις, θα σου πάρει και περισσότερο καιρό. Δηλαδή έφτασα στο σημείο να μην έχω, να δανείζομαι και όπου μπορεί να πέσει ένας τζογαδόρος, έπεσα. Τα παιδιά ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που ήθελα να γλιτώσω. Ο τζόγος δεν άφησα να επηρεάσει τη σχέση μου με τα παιδιά συμπλήρωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ηθοποιός.

(Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το 54:42′ και μετά)

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έχει μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για τη δύσκολη περίοδο της ζωής της που ήταν εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες.

Σε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok είχε μιλήσει σχετικά, λέγοντας: Τα πολλά “γάρα” δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο. Όταν πίνεις, και την πίνεις για χρόνια, και πολύ, και είναι μια καθημερινή συνήθεια, όπως πίνεις το νερό σου ή όπως κάνεις το κανονικό τσιγάρο, τα “γάρα” σε χαζεύουν, σε απενεργοποιούν, σε αδρανοποιούν, και ουσιαστικά είσαι βολεμένος, βαρεμένος και δεν έχεις όρεξη για τη ζωή γενικότερα, και είσαι ένας επαναστάτης του καναπέ.

Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στη μαριχουάνα, στα χάπια. Έπινα αλκοόλ. Ξενυχτούσα. Δεν είχα όρια σε τίποτα! Απελευθερώθηκα 18 Μαΐου του 2003! Από τότε έχει ξεκινήσει ένα δύσκολο, δύσβατο ταξίδι ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής. Απέχω από ουσίες, από ανούσια πράγματα. Απέχω από ψευτοκοινωνικότητες.

Ζω καθαρά, καθαρές τροφές, κίνηση, ενδοσκόπηση, δημιουργία. Οριοθετώ εγώ τα θέλω μου, τη ζωή μου. Αλλάζω μονίμως οτιδήποτε δεν μου κάνει! Μαθαίνω. Δοκιμάζω τι μου πάει! Και το πώς θα ζω και τι θα κάνω γενικότερα, δεν θα μου το επιβάλλει κανένα σύστημα, αλλά το ένστικτό μου! Και να είναι καλά και η μάνα μου τόνισε η ίδια σε άλλη ανάρτησή της.

Σοφία Καρβέλα

Στη λίστα των επωνύμων που έχουν μιλήσει δημόσια για τον εθισμό τους ανήκει και η Σοφία Καρβέλα. Η κόρης της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τον Σεπτέμβριο του 2008 πήρε την απόφαση να απεξαρτηθεί.

Story

Σε μήνυμα προς τους ακολούθους της, είχε γράψει: Πριν από 15 χρόνια σαν σήμερα, πήγαινα σε ένα μέρος για να με βοηθήσουν να νικήσω τον εθισμό μου στο αλκοόλ. Ήμουν διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβόμουν. Σήμερα, εξακολουθώ να είμαι διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβισμένη, αλλά δεν πίνω. Ό,τι ήθελα τελικά το πήρα, γιατί έμεινα νηφάλια και δούλεψα για να διατηρήσω αυτή τη νηφαλιότητά μου. Κάποιες μέρες, νιώθω πιο σκοτεινή από άλλες και κάποιες νιώθω σαν αγνή λιακάδα. Αυτή είναι η ζωή – όπως λέμε- και όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζω να το αποδέχομαι αυτό.

Λέω και κάνω πράγματα για τα οποία μετανιώνω και μετά πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη. Ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν πίνω. Είμαι μία αλκοολική σε ανάρρωση και η μόνη θεραπεία για τον αλκοολισμό για όσους αναρωτιούνται, δεν είναι το ποτό. Το νιώθω. Μια κατάρα και μια ευλογία είναι για την οποία είμαι διατεθειμένη να πολεμήσω. Αν δυσκολεύεστε, αναρωτιέστε πηγαίνετε σε μια συνάντηση. Μοιραστείτε το. Όλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο διάσημος σεφ έχει μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σημειώνοντας πως έχει φτάσει κοντά στον θάνατο τρεις φορές στη ζωή του. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Μαμά-δες, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε μιλήσει στην Τζένη Θεωνά για εκείνη την περίοδο της ζωής του και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν δεν πιάσεις πάτο δεν μπορείς να καθαρίσεις.

Έκανα αποτοξίνωση από τα 28 μέχρι τα 30. Καθάρισα όταν έφτασα στα 30. Τη δεκαετία 20-30 ξέρω ότι πέρασα πάρα πολύ καλά. Δεν τη θυμάμαι όλη. Θυμάμαι ότι ήταν καταπληκτικά αλλά μετανιώνω που δεν την έζησα πραγματικά. Ήμουν τυχερός γιατί είχα ανθρώπους δίπλα μου που με σώσανε. Στη δική μου περίπτωση είναι θέμα τύχης γιατί θα μπορούσα να είμαι μόνος μου και να μη σωθώ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η οικογένεια είναι μαύρο πανί. Η δική μου οικογένεια ήταν μακριά και έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε σχέσεις γιατί ήταν πολύ μακριά. είχε δηλώσει ο σεφ.

Θοδωρής Αθερίδης

Μια φορά αλκοολικός, πάντα αλκοολικός υποστηρίζει ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος μίλησε για τον εθισμό του στο αλκοόλ, τον οποίο και έχει καταφέρει να καταπολεμήσει.

Είχα ένα background από έναν πατέρα που ήταν πότης, όχι αστεία. Στα 15 μου εμφάνισα ξαφνικά από το πουθενά κρίσεις πανικού. Στην τρίτη κρίση πανικού έτρεξα στο ουζερί που τα έπινε ο μπαμπάς μου με τους φίλους του. Με βλέπει και μου λέει “Πάλι;” και του λέω “Ναι”. Μου λέει “κάτσε εκεί” και λέει “Γιάννη, πιάσε μια μπύρα”.

Η κρίση πανικού κρατάει 20 με 30 λεπτά κι επειδή χαλάρωσε με την μπύρα, κάθε φορά έπαιρνα μια μπύρα και σιγά σιγά την έβαλα στη ζωή μου, εξομολογήθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο Μην κολλάς, για τη μείωση της βλάβης από εθιστικές συνήθειες.

Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ηρωίνη κι εγώ δεν πήρα ποτέ γιατί φοβόμουν. Με το αλκοόλ την πάτησα και κατέληξα να πίνω ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα με πάρα πολλές μπύρες. Δεν είχα ποτέ εικόνα μεθυσμένου, παρά μόνο αργά το βράδυ πια περιέγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Μου έλεγαν πολλά χρόνια ότι πίνω, έλεγα όχι και τι είναι αυτά που λέτε. Αν δεν παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα, δεν κάνεις τίποτα. Μια φορά αλκοολικός, πάντα αλκοολικός. Είναι ασθένεια προοδευτική, θανατηφόρα. Πάντα είσαι υπεύθυνος για την ανάρρωσή σου είχε πει ο Θοδωρής Αθερίδης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ακόμα δεν Είδες Τίποτα ο ηθοποιός είχε αναφέρει και τον λόγο για τον οποίο μίλησε ανοιχτά για τον εθισμό του. Όταν μίλησα δεν το έκανα για να κάνω καλό στους άλλους, το έκανα για να δεσμευτώ. Ήταν στα τρία χρόνια που το είχα κόψει και λέω αν το πω τώρα και το μάθει όλος ο κόσμος ότι εγώ είμαι αλκοολικός, όταν θα μ’ έβλεπε με ένα ποτήρι, θα ντρεπόμουν. Μετά κατάλαβα ότι λειτούργησε με τον κόσμο λυτρωτικά.

Έχω σταματήσει το αλκοόλ 24 χρόνια, ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1999, ήταν η μέρα του σεισμού. Το πρωί ξύπνησα κι είπα όχι άλλο αλκοόλ. Μετά έγινε σεισμός κι είπα για εμένα έγινε. Αν θέλεις να δεις σημάδια, τότε βλέπεις παντού.

Χρήστος Θηβαίος

Ο Χρήστος Θηβαίος, ο οποίος έχει διαγράψει μία τεράστια πορεία στον χώρο του τραγουδιού, είναι ακόμη ένας καλλιτέχνης που έχει μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή Mega Καλημέρα είχε αναφέρει πως αισθάνεται περήφανος που κατάφερε να απεξαρτηθεί, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί θέληση και δύναμη για να επιτευχθεί.

Φοβάμαι τον εαυτό μου και να μην πληγώσω αυτούς που αγαπάω σε ανύποπτο χρόνο. Τελευταία κάνω καλή δουλειά, οπότε νομίζω ότι δεν πάνε χαμένα τα χρήματα στον ψυχίατρο, με βοηθάει πολύ η ψυχοθεραπεία που κάνω είχε πει ο τραγουδιστής και συνθέτης στην εκπομπή του Mega πριν από δύο χρόνια.

Είμαι περήφανος που κατάφερα να απεξαρτηθώ από το αλκοόλ. Δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν φορές που πέφτεις πάλι. Θέλει δύναμη και θέληση ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Θηβαίος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: