Ετοιμαστείτε, ίσως έρθει στην Αθήνα: “Tρόμαξαv” οι σεισμολόγοι με αυτή την πρόβλεψη, κακά μαντάτα για 8 Ριχτερ

August 24, 2024
Προετοιμαστείτε, υπάρχει πιθανότητα να συμβεί στην Αθήνα: Τρόμαξαν οι ειδικοί σε σεισμολογία με αυτήν την πρόβλεψη, άσχημα νέα για σεισμό 8 Ρίχτερ.

Ετοιμαστείτε, ίσως έρθει στην Αθήνα: “Tρόμαξαv” οι σεισμολόγοι με αυτή την πρόβλεψη, κακά μαντάτα για 8 Ριχτερ


Διαφ.

Στην πρόβλεψη ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ένα μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο προχώρησε πριν λίγους μήνες ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, αναλύοντας το ενδεχόμενο ενός σεισμού της τάξεως των 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας.

Ο Κώστας Συνολάκης, εξηγώντας το γιατί, σημείωσε ότι αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.Χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές… Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη.

Συνέχισε επισημαίνοντας πως η Αιγυπτιακή πόλη καταστράφηκε από ένα μεγάλο τσουνάμι, που δημιουργήθηκε από έναν μεγάλο σεισμό. Δηλαδή υπάρχουν σημεία στη δυτική Κρήτη, π.χ. στα Φαλάσαρνα, που είναι μία καταπληκτική φυσική παραλία, όπου υπάρχει ένα παλιό λιμάνι το οποίο έχει ανεβεί και βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Πως ανέβηκε;, είπε ο κ. Συνολάκης.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, της τάξεως των 8,5 Ρίχτερ υπογράμμισε: Βεβαίως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Πώς υπολογίζεται το μέγεθος του σεισμού; Οι γεωλόγοι λένε πως για να έχουν κάνει αυτές τις παρατηρήσεις εκεί λες τι είδους σεισμός είναι αυτός που μπορεί να κάνει τέτοιες μετατοπίσεις – που τις βλέπουμε ακόμα και τώρα και τι μέγεθος είχε. Η απάντηση είναι περίπου 8,5 βαθμών.

Είναι ένα σενάριο στατιστικό, επειδή έχει ξαναγίνει. Είναι μία ένδειξη, δεν είναι πρόβλεψη. Το ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αυτό είναι η ένδειξη ότι μπορεί να ξαναγίνει, εξήγησε ο διακεκριμένος καθηγητής.

Βασικό τεκτονικό γνώρισμα του Ελληνικού χώρου είναι το Ελληνικό τόξο. Το Ελληνικό τόξο (τόξο του Αιγαίου) αποτελεί το όριο επαφής της Ευρασιατικής λιθοσφαιρικής πλάκας –τμήμα της οποίας είναι το Αιγαίο-, και της Αφρικανικής πλάκας –τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατ. Μεσογείου. Οι δύο λιθοσφαιρικές πλάκες συγκλίνουν στην περιοχή αυτή με σχετική ταχύτητα 2,5 εκατοστά το χρόνο, με συνέπεια την καταβύθιση της ωκεάνιας πλάκας της Ανατ. Μεσογείου, λόγω μεγαλύτερης πυκνότητας, κάτω από την ηπειρωτική πλάκα του Αιγαίου.

Το τόξο που δημιουργείται στην περίπτωση αυτή αποτελείται από την ελληνική τάφρο, το νησιωτικό τόξο, την οπισθοτάφρο και το ηφαιστειακό τόξο. Η τάφρος δημιουργείται κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών. Πρόκειται για ένα σύστημα τάφρων , μία σειρά από βαθιές θαλάσσιες λεκάνες από τη Ρόδο έως και την Κεφαλονιά (γνωστή και ως ελληνική δίαυλος) Το μέγιστο βάθος της εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου στο Ιόνιο πέλαγος (βάθος περίπου 4.500m). Αυτό είναι το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Το νησιωτικό τόξο αποτελείται από μία σειρά διαδοχικών νησιών όπως η Ρόδος, η Κρήτη, τα Κύθηρα και από την Πελοπόννησο. Τοποθετείται παράλληλα ως προς την τάφρο και σε μικρή απόσταση από αυτήν. Το τόξο αυτό δημιουργείται από την παραμόρφωση και ανύψωση πετρωμάτων (κυρίως ιζηματογενών) του περιθωρίου της Ευρασιατικής πλάκας και περιλαμβάνει πολύ παραμορφωμένα πετρώματα της Αλπικής πτύχωσης.

Η οπισθοτάφρος είναι μία θαλάσσια λεκάνη (Κρητικό πέλαγος), μικρότερου βάθους από την τάφρο. Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 2.000m περίπου. Η λεκάνη αυτή βρίσκεται μπροστά από το νησιωτικό τόξο και πάνω στην Ευρασιατική πλάκα.

Το ηφαιστειακό τόξο αποτελείται από διαδοχικά ηφαίστεια (ενεργά και ανενεργά) Σουσάκι, Μέθανα, Μήλος, Σαντορίνη, Νίσυρος. Η δημιουργία τους οφείλεται σε ανάτηξη υλικού της υποβυθιζόμενης Αφρικανικής πλάκας. Κατά την άνοδό του το υλικό αυτό διαπερνά την Ευρασιατική πλάκα και σχηματίζει τα ηφαίστεια. Όσον αφορά την περιοχή του Β. Αιγαίου, βασικό της μορφολογικό χαρακτηριστικό είναι η τάφρος του Βορείου Αιγαίου, με βάθος 1.500m περίπου.

Μία γεωγραφική κατανομή των επικέντρων των σεισμών στον ελληνικό χώρο οδηγεί στα ακόλουθα:

Τα επίκεντρα των επιφανειακών σεισμών στον ελληνικό χώρο και στις γύρω περιοχές εμφανίζουν σημαντική διασπορά. Παρόλα αυτά όμως, τα περισσότερα διατάσσονται κατά μήκος μίας τοξοειδούς ζώνης στην περιοχή του ελληνικού τόξου (Δ. Αλβανία – νησιά Ιονίου πελάγους – Κρήτη – Κάρπαθος – Ρόδος – Ν.Δ. Τουρκία). Σημαντική σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται επίσης και στην περιοχή του Β. Αιγαίου και της Β.Δ. Ανατολίας

Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους εκδηλώνονται στην περιοχή του Ν. Αιγαίου. Τα επίκεντρα διατάσσονται σε μία ζώνη παράλληλη με το ελληνικό τόξο, ενώ οι εστίες βρίσκονται πάνω στη ζώνη Benioff η οποία κλίνει με γωνία περίπου 35ο από το κυρτό προς το κοίλο μέρος του τόξου, από την Ανατ. Μεσόγειο προς το Αιγαίο πέλαγος. Τα εστιακά τους βάθη φτάνουν έως 160km περίπου.

Το θέμα της σεισμικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και των αιτίων της είναι αρκετά πολύπλοκο. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο είναι αυξημένη εξαιτίας:

Συμπιεστικής δύναμης που οφείλεται στη σύγκλιση της Αφρικανικής – Ανατ. Μεσογείου λιθοσφαιρικής πλάκας με την αντίστοιχη Ευρασιατική – Αιγαίο. Η σύγκλιση αυτή προκαλεί τους επιφανειακούς σεισμούς κατά μήκος του Ελληνικού τόξου καθώς και τους σεισμούς ενδιάμεσου βάθους στο Ν. Αιγαίο.

Συμπιεστικής δύναμης που οφείλεται στην αριστερόστροφη περιστροφή της Αδριατικής – Απουλίας πλάκας. Η περιστροφή προκαλεί τη γένεση επιφανειακών σεισμών κατά μήκος των δυτικών ακτών της Κεντρικής Ελλάδας, της Αλβανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Συμπιεστικής δύναμης που οφείλεται κυρίως στην κίνηση της Τουρκικής – Ανατολίας λιθοσφαιρικής πλάκας προς τα δυτικά, που με τη σειρά της η κίνηση αυτή οφείλεται στην προς Βορρά κίνηση της Αραβικής πλάκας.

Οριζόντιων εφελκυστικών δυνάμεων που έχουν διεύθυνση βορρά – νότου και αναπτύσσονται στην κάτω επιφάνεια της λιθόσφαιρας του Αιγαίου εξαιτίας της οριζόντιας κίνησης των ρευμάτων μεταφοράς.

Σήμα συναγερμού από τους σεισμολόγους: Έρχεται μεγασεισμός που θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες 48 ώρες

Μεγάλος σεισμός μέσα στις επόμενες δύο ημέρες είναι πιθανό να χτυπήσει τη Ρωσία!

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί σεισμός μεγέθους από 6 έως 9 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα, στη Ρωσία, σύμφωνε με τους σεισμολόγους.

Αναμένεται σεισμός που μπορεί να φτάσει έως και 9 ρίχτερ!

Η προειδοποίηση προέρχεται από το γενικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας του Παραρτήματος της Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα για έναν ισχυρό σεισμό έχει αυξηθεί μετά τον σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που καταγράφηκε την προηγούμενη ημέρα, σε απόσταση 118 χιλιομέτρων από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι.

Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του νέου σεισμού ενδέχεται να βρίσκεται στον κόλπο Avacha. Ένας τέτοιος σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές δονήσεις με μέγεθος έως και 9 Ρίχτερ στις περιοχές του Petropavlovsk-Kamchatsky, Yelizovo, Vilyuchinsk και Ust-Kamchatsk.

Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχει επαρκής σεισμική ενέργεια στην Καμτσάτκα για να προκαλέσει σεισμό μεγέθους 8,5-8,7 Ρίχτερ.

Πιθανότητα και για τσουνάμι

Στην Καμτσάτκα έχουν καταγραφεί παρόμοιοι ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Το 1952, ένας υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι. Επίσημα, αναφέρθηκαν 2.300 θύματα στη Μόσχα. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να έχει κυμανθεί από 4.000 έως 14.000 άτομα.

Προειδοποίηση για ακραίο σεισμό στη χώρα μας τις επόμενες μέρες: “Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές στην Ελλάδα”

Η νέα πρόβλεψη του Ολλανδού μελετητή Φρανκ Χούγκερμπετς φέρνει τρόμο στην Ελλάδα, για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

Ο ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς προέβη και πάλι σε μια εξαιρετικά ανησυχητική πρόβλεψη, προειδοποιώντας για έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Να είναι προετοιμασμένοι οι Έλληνες

Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή, λέει ο Φρανκ Χούγκερμπετς

Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου, τονίζει σε ανάρτησή του.

width=788

Είχε προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία

Ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς, που είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία πέρυσι, προειδοποίησε την Ελλάδα πριν από 20 ημέρες για την πιθανότητα μεγάλου σεισμού. Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε σε επικείμενο σεισμό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο.

Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, ανέφερε ο Χούγκερμπερτς.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, επανέρχεται για να προειδοποιήσει τους όσους μένουν στην Ελλάδα  Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός!

Ο Χούγκερμπετς ισχυρίζεται ότι προβλέπει σεισμούς με βάση τις πλανητικές κινήσεις, αν και οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες…

Το ξέσπασμα  του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: