Ρώμας: «Αν κάναμε αυτό που μας ζητούσαν για το Κωνσταντίνου & Ελένης, θα αγοράζαμε από ένα καινούριο σπίτι ο καθένας»

August 29, 2024
Ρώμας: Αν ακολουθούσαμε την πρόταση για το Κωνσταντίνου & Ελένης, θα αποκτούσαμε ένα νέο σπίτι ο καθένας.

Ρώμας: Αν κάναμε αυτό που μας ζητούσαν για το Κωνσταντίνου & Ελένης, θα αγοράζαμε από ένα καινούριο σπίτι ο καθένας


Διαφ.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και δημιουργός, Χάρης Ρώμας, έκανε μια αναδρομή στις θρυλικές σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει, με ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό Κωνσταντίνου κι Ελένης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα On Time, ο Χάρης Ρώμας μίλησε για την τηλεοπτική του πορεία και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν οι νέοι ηθοποιοί της εποχής.

Ο

Οι Δυσκολίες των Νέων Ηθοποιών στο Παρελθόν

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως στο παρελθόν, οι νέοι ηθοποιοί είχαν έντονους φόβους να παίξουν σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς ανησυχούσαν μήπως οι ρόλοι τους γίνουν “ταμπέλα” που θα τους ακολουθεί για πάντα. Αυτή η ανησυχία ήταν έντονη, καθώς οι τηλεοπτικές εμφανίσεις μπορεί να καθορίσουν την καριέρα ενός ηθοποιού, δημιουργώντας ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ που δύσκολα θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Ακόμα με φωνάζουν στον δρόμο με τα ονόματα των ρόλων μου. Αλλά χαριτολογώντας πλέον, αυτός ήταν ο φόβος που είχαμε σαν νέοι ηθοποιοί, ότι όλο αυτό θα μας αποκόψει από το καλό θέατρο, είπε χαρακτηριστικά.

Κωνσταντίνου κι Ελένης: Η Σειρά που Άφησε το Στίγμα της

Αναφερόμενος στο Κωνσταντίνου κι Ελένης, ο Χάρης Ρώμας δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία που είχε αυτή η σειρά για την καριέρα του.

Η Ελένη Ράντου μου έλεγε “Χάρη, θα γεράσουμε κι αν συνεχίσουμε να παίζουμε το Κωνσταντίνου κι Ελένης, θα παραμείνουμε η “Κατακουζίνα κι η γκαρσόνα”. Μας είχαν κάνει πρόταση να συνεχίσουμε, αν το κάναμε, θα αγοράζαμε από ένα καινούριο σπίτι ο καθένας.

width=900

Όπως είπε, η προσφορά που τους είχαν κάνει ήταν πολύ καλή, όμως προτίμησαν να το σταματήσουν. Μας έδιναν πάρα πολλά λεφτά για να συνεχίσουμε τη σειρά έστω για έναν χρόνο. Και δεν το κάναμε. Προτιμήσαμε να το σταματήσουμε. Θεωρώ πολύ μεγάλη καταξίωση το να κάνεις τόσο διαχρονική δουλειά, που όχι απλώς να θυμούνται ότι έκανες κάποιες επιτυχίες, αλλά οι ατάκες που έχεις γράψει κι έχεις πει ως ηθοποιός να έχουν περάσει πλέον στην κουλτούρα της καθημερινότητας, τόνισε.

Επιπλέον, συμπλήρωσε: Διαμορφώνουμε την κουλτούρα της καθημερινότητας. Με σταματάνε νέοι φοιτητές, αλλά και παιδιά που βλέπουν τις επαναλήψεις τις σειρές ή στο YouTube και γίνεται χαμός. Μου λένε τις ατάκες, παίζουν σκηνές από τα σίριαλ που εγώ δεν τις θυμάμαι, γιατί δεν τα ξαναβλέπω τα επεισόδια.

Τέλος, κατέληξε: Το “Κωνσταντίνου κι Ελένης” μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η τηλεοπτική σειρά με τις περισσότερες επαναλήψεις στον κόσμο. Πάρα πολλοί με σταματούν στον δρόμο και μου λένε “σας ευχαριστούμε για ό,τι μας έχετε προσφέρει”. Κι αυτό είναι άκρως τιμητικό και συμβαίνει κάθε μέρα.

Χάρης Ρώμας: Κανένα πρόβλημα δεν έχω να αποδεχτώ τον όρο γκέι αλλά δεν είμαι ακριβώς αυτό, εγώ είμαι 100% άντρας

Ο Χάρης Ρώμας σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον όρο γκέι, που βγαίνει στο διαδίκτυο, όταν ψάχνει κανείς πληροφορίες για εκείνον.

Η λέξη “γκέι” δεν χαρακτηρίζει τον Χάρη Ρώμα

Ο ηθοποιός, μιλώντας στην εφημερίδα OnTime, υπογράμμισε ότι αυτό πουλάει, το “γκέι” θα πουλήσει, αλλά αυτό δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει. Μια λεξούλα σαν αυτή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την ευρύτητα μιας προσωπικότητας, δηλαδή εγώ δεν αισθάνομαι ότι με χαρακτηρίζει αυτό. Ούτε κατά διάνοια.

Και συνεχίζει ο Χάρης Ρώμας τώρα, το επιλέγουν, γιατί είναι αυτό που θα πουλήσει, που θα δημιουργήσει ένα κλίμα κλπ. Δεν είναι ότι απορρίπτω τον όρο. Φυσικά και υπάρχει, ούτε με προσβάλλει, με ικανοποιεί κιόλας. Κανένα πρόβλημα δεν έχω να το αποδεχτώ, αλλά δεν είμαι ακριβώς αυτό.

Για το πως τον βλέπουν οι άλλοι, ο ηθοποιός επεσήμανε είμαι 100% άντρας, αυτό είναι σίγουρο. Τώρα πώς ο καθένας το μεταφράζει, οι κομπλεξικοί που δεν θέλουν να το αποδεχτούν, γιατί θέλουν να βάλουν την ταμπέλα έτσι όπως τη θέλουν εκείνοι και θέλουν να προκαθορίσουν και τη συμπεριφορά σου προς τα έξω και την εικόνα που θα έχεις. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το κόμπλεξ του καθενός. Δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν να με καθορίσει όπως εκείνος θέλει. Γιατί δεν είμαι αυτό που θέλουν και δεν μπορούν να με βάλουν σε ένα καλούπι και δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι.

Περήφανος

Περήφανος που είναι άνδρας ο Χάρης Ρώμας

Και κατέληξε ο Χάρης Ρώμας εγώ είμαι άντρας, γεννήθηκα άντρας κι αισθάνομαι άντρας. Υπάρχουν άλλοι άντρες που δεν αισθάνονται άντρες και κάνουν επεμβάσεις κι αυτούς τους δέχομαι και τους βγάζω το καπέλο, αφού δεν μπορούν κι είναι εγκλωβισμένη η φύση τους κάπου αλλού. Εγώ όμως, γεννήθηκα άντρας κι είμαι περήφανος για αυτό. Μου αρέσει που είμαι άντρας και το υποστηρίζω το φύλο μου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: