45.000€ στα “σκουπίδια”: Πατρινός έδωσε 2 σακούλες γεμάτες χρήματα & αντί για λίρες πήρε φλουριά βασιλόπιτας

August 30, 2024
Ένας πατρινός πέταξε 45.000€ στον κάδο: Έβαλε 2 σακούλες γεμάτες χρήματα και αντί για λίρες πήρε φλουριά από βασιλόπιτα.

45.000€ στα σκουπίδια: Πατρινός έδωσε 2 σακούλες γεμάτες χρήματα & αντί για λίρες πήρε φλουριά βασιλόπιτας


Διαφ.

Ένα περιστατικό απίστευτης απάτης εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, 29/08,  κοντά στα Δικαστήρια της Πάτρας.

Ένας Πατρινός αγοραστής αναζητούσε πωλητή στη μαύρη αγορά. Η πρόταση ενός φίλου να συναλλαχθεί με έναν 40χρονο από τη Δυτική Αχαΐα, τον οποίο δεν γνώριζε προσωπικά, του φάνηκε εξαιρετική επιλογή.

Αν και δεν γνώριζε τον πωλητή προσωπικά, το θύμα βασίστηκε στην πρόταση του φίλου του και προχώρησε στην αγοραπωλησία χωρίς καμία επιφύλαξη.

Οι λίρες αποδείχτηκαν… φλουριά βασιλόπιτας!

Ο απατεώνας έλαβε από τον 50χρονο μια σακούλα με 45.000 ευρώ και του παρέδωσε μια άλλη σακούλα που υποτίθεται πως περιείχε χρυσές λίρες. Ωστόσο, ο αγοραστής δεν την έλεγξε αμέσως. Όταν τελικά την άνοιξε, διαπίστωσε με έκπληξη ότι μέσα υπήρχαν φλουριά βασιλόπιτας, μερικά κέρματα, και στον πάτο της σακούλας… τσιγκάκια!

Ο Πατρινός, σοκαρισμένος από την ανακάλυψη, ανέκτησε την ψυχραιμία του και ενημέρωσε αμέσως την Ασφάλεια. Οι αρχές προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες και ταυτοποίησαν τον δράστη. Παρότι αναζητήθηκε στο σπίτι του και σε γνωστά στέκια, ο 40χρονος από τη Δυτική Αχαΐα παραμένει ασύλληπτος, καθώς φαίνεται να κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο.

width=650

Απάτη δίχως προηγούμενο

Από ταυτοποίηση των στοιχείων του προέκυψε ότι και στο παρελθόν χρησιμοποιούσε απατεωνίστηκες μεθόδους για να αποσπά χρήματα από αφελή άτομα.

Σήμερα κι ενώ έχει παρέλθει το αυτόφωρο αναμένεται η Ασφάλεια να υποβάλει τη σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα.

Εχουμε εξιχνιάσει απάτες και απάτες, η συγκεκριμένη όμως δεν έχει προηγούμενο είπε ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ, προσθέτοντας:

Ηταν τόσο θρασύς ο δράστης, ώστε έκανε τη συναλλαγή σε πολυσύχναστο δρόμο, στο κέντρο της Πάτρας. Είχε υπολογίσει ότι μπροστά σε κόσμο το θύμα του δεν θα ήλεγχε το περιεχόμενο της σακούλας με τις κάλπικες λίρες, όπως και συνέβη.

Απορούμε μερικές φορές με την τόση αφέλεια συνανθρώπων μας.

Δεν θα κουραζόμαστε να συστήνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις περισσότερη επιφυλακτικότητα και καχυποψία, γιατί οι απάτες έχει πολλαπλασιασθεί σε άκρως ανησυχητικό βαθμό….

Αναστατωμένοι οι Έλληνες που έχουν λίρες και χρυσά κοσμήματα σπίτι τους, απίστεuτο τι έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες

Τον τελευταίο καιρό δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να ρευστοποιήσουν λίρες. κοσμήματα η και οτιδήποτε σε χρυσό έχουν στα σπίτια τους. Και ο λόγος έχει να κάνει με την τιμή του πολύτιμου αυτού μετάλλου.

width=1168

Η γεωπολιτική αστάθεια, οι εκτενείς αγορές χρυσού από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και η πιθανότητα έναρξης νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed οδηγούν σε διαρκή ρεκόρ για το πολύτιμο μέταλλο. Η τιμή των ράβδων χρυσού ξεπέρασε για πρώτη φορά το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ακολουθώντας την ανοδική τάση της διεθνούς αγοράς του χρυσού.

Χρυσός: Για πρώτη φορά η αξία της ράβδου ξεπέρασε το όριο του ενός εκατ. δολαρίων

Η παγκόσμια τιμή του χρυσού ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 2.500 δολαρίων ανά ουγγιά την Παρασκευή, φτάνοντας τα 2.509 δολάρια. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η τιμή spot, αν και παρουσίασε μικρή πτώση, παρέμεινε πάνω από αυτό το όριο, στα 2.503 δολάρια. Στην αμερικανική αγορά, οι προθεσμιακές τιμές αυξήθηκαν πάνω από τα 2.541 δολάρια.

Δεδομένου ότι μια τυπική ράβδος χρυσού έχει βάρος περίπου 400 ουγγιές, μια απλή μαθηματική πράξη υπολογίζει την αξία της να ξεπερνά για πρώτη φορά το ένα εκατομμύριο δολάρια!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: