Άνοιξε η γη και την «κατάπιε»: Θρίλερ με 48χρονη, Περπατούσε στον πεζόδρομο & εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

August 31, 2024
Η γη άνοιξε και κατάπιε μυστηριωδώς μια 48χρονη που περπατούσε στον πεζόδρομο.

Άνοιξε η γη και την κατάπιε: Θρίλερ με 48χρονη, Περπατούσε στον πεζόδρομο & εξαφανίστηκε μυστηριωδώς


Διαφ.

Μια πρωτοφανής εξαφάνιση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κουάλα Λουμπούρ, καθώς μια 48χρονη γυναίκα αγνοείται μυστηριωδώς, αφού φέρεται να την “κατάπιε” η γη μέσα σε μια καταβόθρα βάθους οκτώ μέτρων. Η εξαφάνισή της έχει σοκάρει τους κατοίκους, ενώ οι αρχές συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Έρευνες σε αδιέξοδο – Κίνδυνοι για τους διασώστες

Η αναζήτηση της αγνοούμενης γυναίκας έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό θρίλερ. Για οκτώ συνεχόμενες ημέρες, περίπου 110 διασώστες εργάζονται αδιάκοπα για να την εντοπίσουν, ωστόσο οι συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες και επικίνδυνες. Οι διασώστες βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρά υπόγεια ρεύματα και σκληρά συντρίμμια, που καθιστούν την επιχείρηση ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι αρχές πλέον εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψουν τις έρευνες, προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια των διασωστών.

Μόνο ένα ίχνος βρέθηκε

Μέχρι στιγμής, το μόνο στοιχείο που έχουν εντοπίσει οι διασώστες είναι ένα ζευγάρι παντόφλες της 48χρονης γυναίκας, χωρίς όμως κανένα άλλο ίχνος της να έχει βρεθεί. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ωστόσο ο χρόνος περνά και η ελπίδα για τον εντοπισμό της ζωντανής μειώνεται.

Περιγραφές από τους δύτες

Οι δύτες που έχουν εισέλθει στην καταβόθρα περιγράφουν την κατάσταση ως εξαιρετικά επικίνδυνη. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με υπόγεια υδάτινα ρεύματα και συνθήκες μηδενικής ορατότητας, χρειάστηκε να ξαπλώσουν σε στενά περάσματα μέσα στη γη για να συνεχίσουν την έρευνα. Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, Nor Hisham Mohammad, δήλωσε ότι τα υπόγεια συντρίμμια είναι εξαιρετικά σκληρά, σε σημείο που δεν μπορούν να διασπαστούν, καθιστώντας την επιχείρηση ακόμα πιο δύσκολη.

“Ήταν αδύνατο να σπάσουμε αυτά τα συντρίμμια, είναι σαν τσιμεντόλιθοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά την Παρασκευή (30/8) ο κ. Nor Hisham Mohammad. “Οκτώ άτομα προσπάθησαν να τα τραβήξουν με σχοινιά, αλλά δεν τα κατάφεραν”.

Οι δύτες επισημαίνουν επίσης τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, με μηδενική ορατότητα και βροχή να δυσχεραίνουν περαιτέρω την προσπάθειά τους. Ένας από τους διασώστες δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Simar Harian: “Όταν κατέβηκα στην τρύπα… ήταν πραγματικά τρομακτικό, αλλά αυτό είναι πράγματι το καθήκον ενός πυροσβέστη- πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να παραδοθούμε στον Θεό”.

“Είναι πίσσα σκοτάδι σε αυτόν τον αγωγό”, ανέφερε άλλος δύτης στους Straits Times, προσθέτοντας ότι το περιβάλλον είναι γεμάτο από ανθρώπινα απόβλητα και άλλα σκουπίδια.

Επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή

Η 48χρονη βρισκόταν καθ’ οδόν προς έναν κοντινό ναό με την οικογένειά της όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Οι αρχές ανέπτυξαν αμέσως εκσκαφείς για να σκάψουν την περιοχή γύρω από την καταβόθρα, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκύλους ανιχνευτές και ειδικές κάμερες για να εντοπίσουν ίχνη της αγνοούμενης.

Επιπλέον, οι διασώστες επιχείρησαν να διαλύσουν τα σκληρά συντρίμμια με πίδακες νερού υψηλής πίεσης και σιδερένια εργαλεία, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Για να ενισχύσουν την έρευνα, οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν και συσκευή ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό, συνήθως δημοφιλής στους τουρίστες, έχει τώρα ερημώσει, με την κυβέρνηση της Μαλαισίας να έχει επεκτείνει τις βίζες της οικογένειας της αγνοούμενης γυναίκας και να ακυρώνει τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο σε ένδειξη σεβασμού.

Ανησυχίες για την αιτία του συμβάντος

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Μαλαισίας, με πολλούς να αναρωτιούνται για τα αίτια που προκάλεσαν την καταβόθρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διενεργήσουν ελέγχους ακεραιότητας για να καθορίσουν τα αίτια της καταβόθρας. Εκπρόσωπος του Τμήματος Ορυκτών και Γεωεπιστημών δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η αιφνίδια αυτή καταβόθρα ενδέχεται να οφείλεται σε συνδυασμό ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και κλιματικής αλλαγής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: