Έτσι έμαθε τα δυσάρεστα: Η στιγμή που ο Ανδρέας Γεωργίου ακούει τα νέα για το “τέλος” του Famagusta – Η συγκινητική του ανάρτηση

September 7, 2024
Έτσι έμαθε τα δυσάρεστα: Ο Ανδρέας Γεωργίου ανακοινώνει το τέλος του Famagusta με μια συγκινητική ανάρτηση.

Έτσι έμαθε τα δυσάρεστα: Η στιγμή που ο Ανδρέας Γεωργίου ακούει τα νέα για το τέλος του Famagusta – Η συγκινητική του ανάρτηση


Διαφ.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι το Famagusta θα είναι διαθέσιμο στο Netflix, υπήρξε σφοδρή αντίδραση στην Τουρκία. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση που απαγόρευε την προβολή της σειράς που δημιούργησαν οι Ανδρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου.

Η συγκινητική αντίδραση του Ανδρέα Γεωργίου μετά την απαγόρευση

Συγκεκριμένα ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας ανακοίνωσε: Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο διοργάνωσε την απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επετεύχθη συμφωνία να μην μεταδοθεί η παραγωγή. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας

Ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης και ηθοποιός Ανδρέας Γεωργίου θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με όλη αυτήν την αναστάτωση, δημοσιεύοντας μια συγκινητική ανάρτηση. Στη φωτογραφία που ανάρτησε, απεικονίζονται τα ανίψια του μαζί με μια Τουρκοκύπρια φίλη τους και έγραψε στην λεζάντα:

Στέλια, Ίσλα και Αντριάνα! Οι δυο ανιψιές μου, η Στέλια και η Αντριάνα, και η κόρη της παιδικής μου φίλης, Ίσλα, είναι όλες Κύπριες! Η Isla είναι τουρκοκύπρια και οι ανιψιές μου ελληνοκύπριες. Τις μεγαλώνουμε και τις μαθαίνουμε να αγαπούν η μία την άλλη. Αυτό είναι και το μήνυμα της σειράς Famagusta, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την ανθρωπότητα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και να αγαπά ελεύθερα… χωρίς σύνορα και περιορισμούς! Ελεύθερα!

Ενώ όσα έγραψε στην ανάρτηση τα δημοσίευσε και στα Τουρκικά

width=479

Είμαι 27 χρονών, ακριβώς όσο ήμουν εκείνη τη μέρα: Συγκλόνισε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην πρεμιέρα του Famagusta

Πρεμιέρα έκανε τοFamagusta χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, και το τηλεοπτικό κοινό ήδη αποθεώνει τη σειρά για τις ερμηνείες των ηθοποιών με πρώτη και καλύτερη αυτή της Δέσποινας Μπεμπεδέλη που υποδύεται Χαρίτα Μάντολες.

Συγκλόνισε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην πρεμιέρα του Famagusta

Η σπουδαία ηθοποιός ξεκινάει να περιγράφει τις θηριωδίες που έζησε στα 27 της, όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο άφησε πίσω της συντρίμμια.

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Αποθεώθηκε από όλους η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός

Πόσο χρονών είστε; είναι η πρώτη ερώτηση που δέχεται. Εκείνη απαντά: Είμαι 27 χρονών, είμαι ακριβώς όσο ήμουν εκείνη την ημέρα, από τότε σταμάτησα να μεγαλώνω, γιατί περιμένω τη μέρα που θα γυρίσω πάλι πίσω, στο σπίτι μου, ελεύθερη. Θα ανέβω εκεί στον τόπο που χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και θα ανάψω ένα καντήλι για τις ψυχές τους. Άμα γυρίσω πίσω στο σπίτι μου τότε θα αρχίσω να ζω και να μεγαλώνω πάλι λέει ως Χαρίτα Μάντολες και η ερμηνεία της συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό.

Δείτε το βίντεο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: