Γιώργος Τσατραφύλλιας: Έδειξε τι μας περιμένει τις επόμενες ημέρες – Που θα χτυπήσει o Πολικός αεροχείμαρρος, αναλυτικός χάρτης

September 7, 2024
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας παρουσίασε τι μας περιμένει τις επόμενες μέρες, με αναλυτικό χάρτη της κίνησης του Πολικού αεροχείμαρρου.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Έδειξε τι μας περιμένει τις επόμενες ημέρες – Που θα χτυπήσει o Πολικός αεροχείμαρρος, αναλυτικός χάρτης


Διαφ.

Πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται στην αρχή της επόμενης εβδομάδα, ο οποίος θα συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες, όπως προέβλεψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει καταιγίδες

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του Alpha, με ανάρτησή του στο Facebook:

“Ο πολικός αεροχείμαρρος κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια”

Καλό μεσημέρι!

Με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές.

-Το πρώτο βροχοφόρο σύστημα προβλέπεται να μας επηρεάσει

Δευτέρα (9/9) -Τετάρτη και το δεύτερο Πέμπτη (12/9) βράδυ -Σάββατο.Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν κακοκαιρία στη γειτονική μας Ιταλία και στην κεντρική Ευρώπη.

-Και στις δύο περιπτώσεις θα επηρεαστούν με αρκετές βροχές η δυτική ,η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ( καιρός τύπου Π)

-Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας.

-Οι άνεμοι θα πνεουν ισχυροί νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί.

Υ.Γ :Στα επόμενα 24ώρα θα ακολουθήσειαν αναλυτική πρόγνωση για τις περιοχές που θα επηρεαστούν και για την ένταση των φαινομένων”.

Πολικός

Καιρός: Κόκκινη προειδοποίηση για το επόμενο διήμερο: Οι περιοχές που θα “χτυπήσουν” βροχές και καταιγίδες – Νέα κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

Διήμερη κακοκαιρία, με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, από αύριο, Παρασκευή έως και μεθαύριο, Σάββατο.

Από την προσεχή Δευτέρα, νέο κύμα καταφτάνει στη χώρα μας από τα δυτικά.

Που θα “χτυπήσουν” τα καιρικά φαινόμενα στη διήμερη κακοκαιρία

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κλέαρχο Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook: “ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά (χάρτης 1).

Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 3).

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές (χάρτες 4,5).

Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!”.

Διήμερη

width=650

width=650

Διήμερη

width=650

Για τη διήμερη κακοκαιρία μίλησε και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέττα Ζιακοπούλου, επισημαίνοντας ότι “τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κοντά στους μέσους όρους για την εποχή. Από αύριο, Παρασκευή, περιμένουμε κάποια πιο ισχυρά φαινόμενα το πρωί κυρίως στο Ιόνιο, ενώ το μεσημέρι με απόγευμα το κύμα αστάθειας θα επεκταθεί και στα ορεινά της Μακεδονίας. Το Σάββατο θα σημειωθούν παρωδικές βροχές σε Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια, ενώ την Κυριακή αναμένεται να περιοριστούν τα φαινόμενα”.

Και κατέληξε ότι “από τη νέα εβδομάδα, πιθανόν να έρθει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα φέρει βροχές και άστατα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: