Σάλος σε νοσοκομείο: Χειρούργος αφαίρεσε λάθος όργανο – Μπέρδεψε το συκώτι με την σπλήνα, πέθανε ο ασθενής

September 7, 2024
Αναστάτωση στο νοσοκομείο: Χειρουργός αφαίρεσε λανθασμένο όργανο – Συγχέθηκε το συκώτι με τη σπλήνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ασθενούς.

Σάλος σε νοσοκομείο: Χειρούργος αφαίρεσε λάθος όργανο – Μπέρδεψε το συκώτι με την σπλήνα, πέθανε ο ασθενής


Διαφ.

Ένας γιατρός στη Φλόριντα των ΗΠΑ αφαίρεσε κατά λάθος το συκώτι από έναν ασθενή, αντί για τη σπλήνα, με αποτέλεσμα να πεθάνει στο χειρουργείο.

Το ιατρικό λάθος του γιατρού στέρησε τη ζωή στον ασθενή

Ειδικότερα, ο χειρουργός είχε κάνει λάθος διάγνωση και παρουσίαζε το ήπαρ ως διογκωμένο σπλήνα, όπως αναφέρει δικηγόρος που εκπροσωπούσε τη σύζυγο του αδικοχαμένου άνδρα.

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν βρίσκονταν με την σύζυγό του, Μπέβερλι, στο σπίτι τους στη Φλόριντα, τον προηγούμενο μήνα, όταν άρχισε να αισθάνεται πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα.

Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital για εξετάσεις και οι γιατροί τον έπεισαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, καθώς όπως του εξήγησαν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές αν έφευγε από το νοσοκομείο.

Κατά το χειρουργείο, ο χειρουργός δρ Τόμας Σακνόφσκι αφαίρεσε λανθασμένα το συκώτι του Μπράιαν, που το πέρασε ως σπλήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ασθενούς.

Γιατρ΄ος

Ο γιατρός αφαίρεσε λάθος όργανο

Στη συνέχεια, ο γιατρός εξήγησε στη σύζυγό του ότι η σπλήνα του Γουίλιαμ Μπράιαν ήταν τόσο άρρωστη που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και είχε μεταναστεύσει στην άλλη πλευρά του σώματός του.

Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου από τον δρ Σακνόφσκι. Δεν θέλω κανένας άλλος να πεθάνει εξαιτίας της ανικανότητάς του σε ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είχε κάνει στο παρελθόν δραστικά χειρουργικά λάθη που αλλάζουν ζωές, υπογράμμισε η χήρα δια μέσου της δικηγορικής εταιρείας.

Φίλιππος Σοφιανός: Κάποιος ηλίθιος γιατρός έκανε ένα καραμπινάτο ιατρικό λάθος και τον έστειλε κανονικά

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Φίλιππος Σοφιανός μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Εμείς και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομάκη.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για τον άδικο χαμό του πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν μόλις επτά ετών αλλά και για το μεγαλύτερο ψέμα που έχει γραφτεί ποτέ για τον ίδιο.

Έχασα τον μπαμπά πολύ μικρός. Δεν είχε λόγο, δεν μπορούσε να έχει γνώμη. Ήμουν 7. Η μητέρα μου ήταν πολύ γλυκιά και διακριτική. Οι φτερούγες της ήταν πάντα ανοιχτές. Σε οποιοδήποτε ατόπημα κι αν έκανα, μπορούσα να επιστρέφω εκεί και να έχω την αγάπη της. Σε αυτήν την ηλικία είναι τρομακτικό να χάνεις τον πατέρα σου. Ήταν από λάθος γιατρόυ. Κάποιος ηλίθιος γιατρός έκανε ένα καραμπινάτο ιατρικό λάθος και τον έστειλε κανονικά εξομολογήθηκε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Όσο για το μεγαλύτερο ψέμα που έχουν γράψει για εκείνον, ο Φίλιππος Σοφιανός είπε: Κάτι που είχε φτάσει στα δικαστήρια. Ήταν τότε που το είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια ότι η Βαγενά χώρισε με τον Κηλαηδόνη, πήρε τις βαλίτσες και τα παιδιά της και πήγε στο σπίτι του Σοφιανού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: