«Ξαφνιάστηκε» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με τον καιρό του Σεπτεμβρίου: “Μπαίνουμε σε περίοδο…”, τεράστια ανατροπή

September 7, 2024
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ξαφνιάστηκε από τον καιρό του Σεπτεμβρίου και είπε: Εισέρχονται σε μια περίοδο…. Υπήρξε μεγάλη αλλαγή.

Ξαφνιάστηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με τον καιρό του Σεπτεμβρίου: “Μπαίνουμε σε περίοδο…”, τεράστια ανατροπή


Διαφ.

Από τη Δευτέρα αναμένεται μεταβολή του καιρού, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο ασταθής καιρός, ο οποίος κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστεί, και όπως φαίνεται, το επόμενο 24ωρο θα διατηρηθεί η ίδια εικόνα.

Ο Μαρουσάκης, με σαφήνεια, προειδοποίησε για την άφιξη ενός οργανωμένου κύματος κακοκαιρίας από την Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο θα συνοδευτεί από μεγάλο όγκο νερού, που χρειάζεται προσοχή. Όπως επεσήμανε, πλέον μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται.

Παράλληλα, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε πως απομακρυνόμαστε από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το καλοκαίρι ήταν ασυνήθιστα θερμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόσθεσε πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας αρκετά υγρός με πολλές βροχές και υπογράμμισε ότι μπαίνουμε σε περίοδο βροχοπτώσεων, προειδοποιώντας έτσι για την επικείμενη μετάβαση σε πιο χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο:

Η Πρόβλεψη από τον Θοδωρή Κολυδά:

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρεται στην επερχόμενη έλευση του πρώτου φθινοπωρινού συστήματος την ερχόμενη εβδομάδα, μέσα από ανάρτησή του στο Χ. Ο κ. Κολυδάς περιγράφει τη δημιουργία μιας κυκλοφορίας “τύπου Π”, η οποία προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα σε δύο κύριες φάσεις. Η πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα προς Τρίτη, ενώ η δεύτερη θα λάβει χώρα από την Παρασκευή προς Σάββατο της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση που παραθέτει ο μετεωρολόγος, το φθινοπωρινό αυτό σύστημα θα επηρεάσει περιοχές της Ελλάδας κατά διαστήματα, επικεντρώνοντας την επίδρασή του στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Αν και πρόκειται για χαρακτηριστική φθινοπωρινή καιρική κατάσταση, όπως σημειώνει, η υπόλοιπη χώρα δεν θα επηρεαστεί ουσιαστικά από τα καιρικά φαινόμενα που θα συνοδεύουν αυτή την κυκλοφορία.

Αναλυτική Πρόβλεψη των Επόμενων Ημερών

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024:

Στις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ωστόσο, αναμένεται βελτίωση κατά τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά, εκτός Θράκης, το απόγευμα, όπου σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, φτάνοντας στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, και από το βράδυ θα γίνουν νότιοι, 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 31 έως 33 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς. Στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31-33 βαθμούς.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024:

Οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εμφανιστούν αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να είναι ισχυρά κατά περιόδους από το απόγευμα, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους τα υπόλοιπα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με νεφώσεις να αναπτύσσονται βαθμιαία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, με τις πρωινές ώρες να φτάνουν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές τιμές για την εποχή, με τα βόρεια ηπειρωτικά να φτάνουν τους 28-30 βαθμούς και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28-31 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024:

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς στα δυτικά, διατηρώντας την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024:

Στην ανατολική και νότια χώρα, οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρές. Ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους-νοτιοδυτικούς. Στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: