Καιρός: Νέα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ-Έρχεται η κακοκαιρία «ATENA»,ακραία καιρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές

September 8, 2024
Καιρικές συνθήκες: Εκδόθηκε νέο έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-Το κύμα κακοκαιρίας ATENA πλησιάζει, με ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σε αυτές τις περιοχές.

Καιρός: Νέα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ-Έρχεται η κακοκαιρία ATENA,ακραία καιρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές


Διαφ.

Η κακοκαιρία ATENA αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να κάνει την εμφάνισή της με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις αλλά και ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ θα κάνει την εμφάνισή της σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν, φέρνοντας μαζί της κι ορισμένα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυροί άνεμοι και χαλαζοπτώσεις.

Χαλάει ξανά ο καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται η κακοκαιρία ATENA με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους – Ποιες περιοχές επηρεάζει.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, έρχεται η κακοκαιρία ATENA που θα φέρει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

⚠️ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

✅Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο , προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

✅ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται :

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες τις Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου .

✅Η #ΕΜΥ κάθε δωδεκάωρο θα επικαιροποιεί τα έκτακτα δελτία , τα οποία θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού.

Αναλυτικά, ο κ. Κολυδάς γράφει:

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική  Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται  να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα  στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες τις Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η ΕΜΥ κάθε δωδεκάωρο θα επικαιροποιεί τα έκτακτα δελτία, τα οποία θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: