«Αυτό ήταν που της στέρησε την ζωή τόσο πρόωρα»: Μαθεύτηκε 31 χρόνια μετά το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

September 8, 2024
Αυτό ήταν αυτό που της στέρησε τη ζωή τόσο νωρίς: Αποκαλύφθηκε 31 χρόνια μετά τον θάνατό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Αυτό ήταν που της στέρησε την ζωή τόσο πρόωρα: Μαθεύτηκε 31 χρόνια μετά το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη


Διαφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν, ο διακεκριμένος χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος μίλησε για διάφορες σημαντικές στιγμές της καριέρας του, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη γνωριμία και τη συνεργασία του με την εμβληματική ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Μεταξόπουλος μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την επαγγελματική τους σχέση, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της συνεργασίας τους.

width=1626

Μεταξύ άλλων, ο χορογράφος αποκάλυψε έναν πιο προσωπικό λόγο που τον ώθησε να μην επισκεφθεί ποτέ την Αλίκη στο νοσοκομείο όταν εκείνη αρρώστησε. Παρόλο που διατηρούσαν μια ισχυρή επαγγελματική σχέση, ο Μεταξόπουλος επέλεξε να μην την δει σε αυτή την ευάλωτη κατάσταση, αποφεύγοντας έτσι να την αντικρίσει διαφορετική από την εικόνα της δυναμικής και λαμπερής σταρ που είχε πάντα στο μυαλό του.

– Τελικά τα όσα έχουν ακουστεί για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για να μείνει νέα ισχύουν; Την σκότωσε αυτή της η μανία;

Η Αλίκη δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της 70 ετών. Δεν ήθελε να μεγαλώσει και έκανε περίεργες ενέσεις με κύτταρα ζώων που τελικά τις έκαναν κακό. Η Αλίκη ζούσε για τη ζωή.

– Την είχατε δει στο νοσοκομείο;

Δεν πήγα, γιατί την έχω ζήσει τόσο πολύ και δεν ήθελα να την δω στην κατάσταση που ήταν.

Αποκαλύφθηκε το ψέμα της Αλίκης: Την ξεμπρόστιασα στον αέρα και σταμάτησε να μου μιλάει, λέει ο Μεταξόπουλος

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα On Time, ο Φώτης Μεταξόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική του σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και αποκάλυψε τους λόγους που η διάσημη ηθοποιός επέλεξε κάποια στιγμή να διακόψει την επικοινωνία τους.

Φώτης Μεταξόπουλος: Τα όσα ανέφερε

Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος περιέγραψε: Βγήκα στο θέατρο το 1954, στο έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα με τη Συνοδινού, που αρρώστησε τότε μέσα σε μία εβδομάδα και ήρθε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τότε τη γνώρισα, εκεί. Η πρώτη μου παρτενέρ στο χορό ήταν η Συνοδινού και μετά η Αλίκη. Έπειτα βγήκα στην επιθεώρηση.

Το 1984, σε μια συνέντευξη, είχε πει η Αλίκη ότι τότε γιόρταζε τα 25 της χρόνια στο θέατρο. Αυθόρμητα, της είπα “μαζί ξεκινήσαμε, γιατί είπες 25 χρόνια; Εγώ γιορτάζω τα 30 χρόνια στο χώρο”. Το είπα αυτό στον τηλεοπτικό αέρα, την ξεμπρόστιασα κι αμέσως μετά σταμάτησε να μου μιλάει. Είχα πάει με την κόρη μου για αυτόγραφο και μιλούσε μόνο σε εκείνη, όχι σε μένα. Το είχε πάρει πατριωτικά αποκάλυψε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: