Χαλκιδική: Ήρωας-Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 12χρονη και τον πατέρα της από πνιγμό

September 9, 2024
Ένας ηρωικός αστυνομικός στη Χαλκιδική έσωσε μια 12χρονη κοπέλα και τον πατέρα της από πνιγμό, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Χαλκιδική: Ήρωας-Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 12χρονη και τον πατέρα της από πνιγμό


Διαφ.

Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, δείχνοντας γενναιότητα και αυτοθυσία, κατάφερε να σώσει δύο λουόμενους από βέβαιο πνιγμό, καθώς η βάρκα τους παρασυρόταν από θαλάσσια ρεύματα και οι ίδιοι βρίσκονταν στο νερό, παλεύοντας να κρατηθούν στην επιφάνεια.

Το συμβάν συνέβη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, βρισκόταν με την οικογένειά του στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Μάμα, όταν παρατήρησε ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη θάλασσα, κοιτώντας προς τα ανοιχτά.

Χωρίς να χάσει στιγμή, ο αστυνομικός έτρεξε προς την παραλία, προσπαθώντας αν και μάταια να επικοινωνήσει με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί – καθώς οι περισσότεροι ήταν Βαλκάνιοι τουρίστες που γνώριζαν ελάχιστα ή καθόλου αγγλικά. Τότε, σε αρκετό βάθος, είδε μια πορτοκαλί φουσκωτή βάρκα να παρασέρνεται από τα κύματα. Αμέσως, είπε στη σύζυγό του να καλέσει το Λιμενικό και βούτηξε στο νερό.

Αψηφώντας τα κύματα, κολύμπησε αρκετή απόσταση, πλησίασε τη βάρκα, και με τις γνώσεις που απέκτησε από σεμινάρια ναυαγοσωστικής, κατόρθωσε να σώσει το 12χρονο κορίτσι και τον πατέρα του, οι οποίοι ήταν τρομοκρατημένοι στη θάλασσα προσπαθώντας να κρατηθούν στην επιφάνεια του νερού.

Η διάσωση των δύο ατόμων από τη Σερβία ήταν μια πρόκληση, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχυσης, δεν γνώριζαν αγγλικά και η επικοινωνία παρέμενε δύσκολη.

Δεδομένης και της δυσκολίας της κατάστασης, ο 40χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λουόμενων και τους βοήθησε να βγουν σώοι στην παραλία, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, καθώς είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος σε αυτές τις διαδικασίες.

Η οικογένεια των ατόμων που διασώθηκαν εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον αστυνομικό που έδειξε θάρρος και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Για την περαιτέρω διαχείριση της κατάστασης, ανέλαβαν οι Λιμενικές Αρχές των Νέων Μουδανιών.

Το γλίτωσε από πνιγμό & έγιναν αχώριστοι: Ταξιδεύει για.. Αμερική το γατάκι που σώθηκε από τουρίστρια στις Σπέτσες

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο από τις Σπέτσες, όπου μία τουρίστρια έπεσε στην θάλασσα για να σώσει ένα γατάκι στο λιμάνι της περιοχής.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στη σελίδα στο facebook SpetsesVoice, και φαίνεται η τουρίστρια να ρωτάει έναν άνδρα του Λιμενικού, εάν μπορεί να βουτήξει για να σώσει το γατάκι. Εκείνος, της απάντησε πως δεν είναι ασφαλές, ωστόσο στη συνέχεια η κοπέλα πήρε την απόφαση και έπεσε στο νερό, δίχως να την αποτρέψει ο άνδρας του λιμενικού.

Ανάρτηση έκανε και η δομή Spetses Care For Animals (SCFA). Το γατάκι της θάλασσας! Που χάρη στην @cocogoz που έπεσε στην θάλασσα για να το σώσει, έχει πια όνομα, την λένε Spetsi και έχει και σπίτι στην Αμερική! Η Spetsi είναι μια χαρά στην υγεία της και απολαμβάνει χάδια, φροντίδα και αγάπη! Θα επανέλθουμε με όλη την ιστορία της Spetsi. Αδέσποτες ιστορίες Σπετσών με αίσιο τέλος! Ευχαριστούμε όλο το κόσμο που με μηνύματα και τηλεφωνήματα ήθελαν να μάθουν αν είναι καλά η μικρή Spetsi!.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: