Έκτακτο: Ραγδαίες εξελίξεις στον Σύριζα- Πασίγνωστος ηθοποιός κατεβαίνει την προεδρία

September 9, 2024
Έκτακτο: Απροσδόκητες εξελίξεις στον Σύριζα- Διάσημος ηθοποιός υποψήφιος για την προεδρία

Έκτακτο: Ραγδαίες εξελίξεις στον Σύριζα- Πασίγνωστος ηθοποιός κατεβαίνει την προεδρία


Διαφ.

Υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Απόστολος Γκλέτσος!

Ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει ”παρών” στη διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανάρτηση του στο Facebook το βράδυ της Κυριακής.

Η ανάρτηση του στο Facebook

Δηλώνω παρών , στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης , για την αριστερά και την Πατρίδα

Τα αρνητικά σχόλια του Απόστολου Γκλέτσου για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Απόστολος Γκλέτσος έχει αλλάξει ριζικά την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως καταδεικνύεται από την ανάρτησή του στο Facebook και τις απαντήσεις του στα σχόλια που ακολούθησαν.

Στην αρχική του ανάρτηση, εκφράζει την απογοήτευσή του και αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο παιδί, υπογραμμίζοντας τη δυσαρέσκειά του.

μέσα στη μεγάλη μας θλίψη για την φυγή του Αλέξη Τσίπρα το αντιμετωπίσαμε σοβαρά

width=1756

Απαντώντας σε φίλη του που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, εκφράζει την άποψη ότι το να φύγει κανείς από το κόμμα είναι λάθος, τονίζοντας πως πρέπει να παραμένουμε και να αγωνιζόμαστε εντός του. Στη συνέχεια, αναρωτιέται: Τώρα τι; Άλλα 10 χρόνια δεξιά; και προσθέτει σε άλλο σχόλιο: Ξεφτίλα για όλους μας, τελειώσαμε.

width=1756

width=1754

Σε συνέχεια του διαλόγου, ένας φίλος του Απόστολου Γκλέτσου επισημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε την απομάκρυνσή του από τις αρχές της Αριστεράς όταν ανέφερε τα stock options, παρατηρώντας ότι κάποιοι απλώς δεν ήθελαν να το αποδεχτούν. Ο Γκλέτσος απαντά, Σωστό και αυτό, δυστυχώς… Φαρμακώθηκα… Κανείς όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη να πει ποιος τον έφερε… Ποιος υπογράφει;

width=1752.

Στον διάλογο που εξελίχθηκε στον τοίχο του κ. Γκλέτσου, συζητήθηκαν και τα σχόλια του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θαύμα που περιέγραψε κατά τη βάπτισή του. Ο Απόστολος Γκλέτσος σχολίασε, Τον είδα με τα μάτια μου και τον άκουσα με τα αφτιά μου στην τηλεόραση. ΣΟΚ μπροστά στον Επίσκοπο Αμερικής.

width=1754

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε και στην κριτική που του ασκήθηκε για τη στήριξη του Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας: Έκανα την ανάγκη φιλοτιμία, Βασίλη. Μέχρι εδώ όμως….

width=1752

Απαντώντας σε σχόλιο που απέδιδε την κατάσταση στην προέλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ομογένεια, ο Απόστολος Γκλέτσος αντέτεινε: Αν αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για αρχηγό αριστερού κόμματος που κυβέρνησε, τότε καλύτερα Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο ήλιος….

width=1752

Απαντώντας σε σχόλια που συγκρίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Απόστολος Γκλέτσος έγραψε: Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, και δεν αναφέρομαι μόνο στο τελευταίο γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ζητήματα. Η πρόσφατη επίδειξη πλούτου από τον Ευαγγελάτο, για παράδειγμα, είναι ενδεικτική. Στην Αριστερά, ας μάθει ότι υπάρχει και η Στράτευση… Μήπως είναι ψιλά γράμματα; Όχι.

width=1754

Σε απάντηση σε φίλη του που προτείνει να μην επικρατήσει απογοήτευση αλλά να υπάρξει στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε με αποφασιστικότητα: Όχι, μέχρι εδώ. Ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος.

width=1756

Έκτακτο: Ραγδαίες εξελίξεις με τον Στέφανο Κασσελάκη πριν λίγο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που προκύπτουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς πριν από λίγο πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Καταιγιστές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και πλέον αναμένεται να γίνουν νέες εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

width=800

Νέες εκλογές για επιλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αφού η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 286 από τα 295 μέλη από τα οποία 163 υπερψήφισαν και 120 καταψήφισαν την πρόταση μομφής που κατατέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ από 100 μέλη.

Η διαδικασία έτρεξε για τρεις ώρες, με τα μέλη να προσέρχονται στις κάλπες που στήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ οι δικαιολογημένα απόντες ψήφισαν τηλεφωνικά.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε νέα περίοδο αναβρασμού καθώς οδηγείται ξανά σε κάλπες για την εκλογή προέδρου.

Τι προβλέπει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

width=1240

Σεισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 163 υπέρ και 120 κατά.

Τώρα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής: Από τη στιγμή που έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να συγκληθεί – το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες – έκτακτο συνέδριο και εφόσον ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε εκλογες.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη: Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: