18 χρόνια μετά το στιγμιαίο λάθος: Μεγάλες χαρές για Πασχάλη & Αλίκη Αρβανιτίδη, μαθεύτηκαν τα ευχάριστα
Ο Πασχάλης και η σύζυγός του, Αλίκη Αρβανιτίδη, θα έχουν επέτειο γάμου σε λίγες μέρες, καθώς θα συμπληρώσουν 57 χρόνια κοινής πορείας.
Πέρυσι, στην επέτειο γάμου τους, το ζευγάρι τίμησε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής του με μια ρομαντική βραδιά, κάτω από το φωτισμένο μνημείο, που αποτελεί σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και της διαχρονικότητας.
Η συγκινητική ανάρτηση του Πασχάλη
Μέσω του προφίλ του στο Facebook, ο τραγουδιστής δημοσίευσε, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, μια φωτογραφία από τη βραδιά τους, όπου απολαμβάνουν το δείπνο τους στο εστιατόριο με την Ακρόπολη στο φόντο και τη συνόδευσε με τη λεζάντα Χαρούμενη επέτειο αγάπης! 1967-2023, αναφέροντας τα 56 χρόνια αγάπης και κοινής ζωής.
Ο Πασχάλης έχει δημιουργήσει μία πανέμορφη οικογένεια
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1967. Η Αλίκη, δικηγόρος στο επάγγελμα και ο τραγουδιστής απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη και τη Ζήνα, η οποία ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της στον χώρο της μουσικής.
Πασχάλης, 18 χρόνια μετά το στιγμιαίο λάθος: Θα’θελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, μετάνιωσα αλλά όχι για το παιδί
O Πασχάλης Αρβανιτίδης, είναι πρωτεργάτης της ελληνικής pop σκηνής, με μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες τη δεκαετία του 1970, έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 μεγάλους δίσκους, πολλοί εκ των οποίων χρυσοί και πλατινένιοι, ξεπερνώντας τα 200.000 αντίτυπα και με επιτυχία στο εξωτερικό.
Ο τραγουδιστής συνεργάσθηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές, όπως με το Γιάννη Πουλόπουλο, το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Γιώργο Ζαμπέτα, το Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τη Μαρινέλλα, το Γιάννη Πάριο, το Γιώργο Νταλάρα και πολλούς ακόμη.
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στο Δοξάτο Δράμας, στις 24 Αυγούστου του 1946, είναι 75 ετών και ανήκει στο ζώδιο του Παρθένου.
Ο πατέρας του, Γιάννης, ήταν από την Ανατολική Θράκη (Μάλγαρα – Καρατζάχαλι) και η μητέρα του, Βασιλική, ήταν από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η πολύτεκνη οικογένειά του, αποτελούμενη από τους γονείς του, 4 αγόρια και 1 κορίτσι, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης έχει γράψει και τραγουδήσει μεγάλες μουσικές επιτυχίες
Από πολύ μικρή ηλικία, περίπου στην ηλικία των δεκαέξι, δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Drugstoremen, μετά τους Brahms και στα δεκαοκτώ του τους Olympians.
Ως τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος Olympians, έγραψε το τραγούδι Ο τρόπος, το οποίο έφερε την επανάσταση στη μοντέρνα ελληνική μουσική. Για πρώτη φορά τραγουδήθηκαν ελληνικοί στίχοι σε ποπ τραγούδι, χωρίς αυτό να προκαλεί γέλιο στο κοινό.
Στις 5 Οκτωβρίου του 1966 στη Χρυσή Βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, 60.000 θεατές αποθέωσαν το συγκρότημα και έδωσαν το Α’ Βραβείο στους Θεσσαλονικείς Olympians και τον Πασχάλη.
Το 1969 ο Πασχάλης έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Μίλησε λίγο σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Νίκου Ελληναίου.
Το 1971 με τη διάλυση των Olympians επιχείρησε να εγκαταλείψει τη μουσική και να ασχοληθεί με τη βιοτεχνία πλαστικών ειδών.
Το χειμώνα του 1972 μετά από παρότρυνση της δισκογραφικής του εταιρείας, πήρε την μεγάλη απόφαση και κατέβηκε στην Αθήνα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως σόλο τραγουδιστής.
Η επιτυχία ήρθε αμέσως. Τρέξε μεσ’ στη συντροφιά μας να μπεις, Jesus Christo, Ουρανέ που περνάς, Το τραγούδι μου και πολλές άλλες χρυσές επιτυχίες που έκαναν τον Πασχάλη πασίγνωστο.
Το 1975 μετά από πρόσκληση του παραγωγού και συνθέτη Λέο Λέανδρου ― πατέρα της Βίκυ Λέανδρος ― πήγε στη Γερμανία και ηχογράφησε τέσσερις δίσκους 45 στροφών στα γερμανικά. Τα τραγούδια Oh Maria και Weine nicht Mama κατάφεραν να μπουν μέσα στα δέκα πρώτα του γερμανικού hit parade.
Παρ’ όλη την επιτυχία που σημείωσε εκεί ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, την ίδια χρονιά, επέστρεψε στην Ελλάδα, για να παντρευτεί τη δικηγόρο, Αλίκη Αρβανιτίδη, ύστερα από δεσμό 8 ετών.
Το 1977 συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη, κερδίζοντας για την Ελλάδα την 5η θέση με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού.
Η επιτυχημένη πορεία του Πασχάλη συνεχίστηκε με πάμπολλες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία και Κύπρο και με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, Δειλινά, Νεράιδα, Φαντασία, Στορκ.
Η κυκλοφορία των δίσκων του Party On The Rocks, 9 Τρόποι Αγάπης, Ερωτικά Μηνύματα, Παντού Φωτογραφίες σου, αποτελούν έως και σήμερα σταθμό στην ελληνική δισκογραφία, με πωλήσεις ρεκόρ 150.000 – 200.000 αντίτυπα.
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τα λαϊκά νυχτερινά κέντρα της παραλιακής λεωφόρου και να παρουσιάσει την δική του μουσική πρόταση στο Dancing Club On the Rocks στη Βάρκιζα, όπου για μια ολόκληρη δεκαετία, 1986 – 1996, άφησε εποχή.
Επίσης, το 1987 κυκλοφόρησε το δίσκο 9 Τρόποι Αγάπης, που περιλάμβανε τραγούδια όπως το Μπαράκι, Παραδώσου λοιπόν, Κατερίνα-Κατερινάκι και έγινε χρυσός και μετέπειτα πλατινένιος με πωλήσεις πάνω από 150.000 δίσκους.
Το 1989 κυκλοφόρησε σε τριπλό δίσκο η ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος του club με τίτλο Party on the Rocks, που έγινε κι αυτός χρυσός και πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 200.000 πωλήσεις.
Το 1995 κυκλοφόρησε με παραγωγό τον Γιώργο Μακράκη το πολυσυλλεκτικό άλμπουμ Πέστο πάλι αγάπη μου που περιέχει μεταξύ άλλων και δυο συνθέσεις του συνθέτη των Τερμιτών Αντώνη Μιτζέλου σε στίχους της Ηρούς Τριγώνη ,τα Πότε θα σε ξαναδώ και Νάσαι καλά.
Το 2000 βρήκε τον Πασχάλη να συνεργάζεται με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα να κυκλοφορεί το CD Diamonds, δοκιμάζοντας πιο κλασσικούς μουσικούς δρόμους.
Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2001, όπου τον καταχειροκρότησαν οι συμπατριώτες του, μεταδόθηκε και από την δημόσια τηλεόραση, ηχογραφήθηκε δε και κυκλοφόρησε σε διπλό CD με τίτλο Διαχρονικά και αγαπημένα.
Το 2002 συνεργάστηκε με το Στέφανο Κορκολή, γράφοντας στίχους στο ομώνυμο τραγούδι των τίτλων της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Είσαι το ταίρι μου. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε στο CD Καιρός ν’ αλλάξω (μουσική Στέφανος Κορκολής, στίχοι Πασχάλης Αρβανιτίδης).
Το 2006 ο Πασχάλης συνεργάστηκε με το hip-hop συγκρότημα Goin’ Through, που διασκεύασε την γνωστή επιτυχία των Olympians Το Σχολείο.
Το 2008 κυκλοφόρησε μια πρωτοποριακή δισκογραφική δουλειά, που ηχογραφήθηκε στο Μιλάνο με παραγωγό το Νίκο Παπαθανασίου, το Πειρατής ή Θεός σε μουσική Depiscopo-Capuano και στίχους Χάρη Καφετζόπουλου.
Το 2009 μέσω του Διαδικτύου διέθεσε δωρεάν στο κοινό του το CD single Σε παρακαλάω σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους της Ναταλίας Γερμανού, μαζί με ένα remake της επιτυχίας του από το 1989 Μη με μαρτυρήσεις, σε στίχους δικούς του και μουσική Στ. Βλαβιανού, με παραγωγό τον Κωνσταντίνο Παντζή.
Με την Αλίκη Αρβανιτίδη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιάννη και τη Ζήνα, η οποία ακολουθεί καριέρα μουσικού και σύνθετη.
Το 2013, απέκτησαν μια εγγονή, την μικρή Αλίκη και το 2018, έναν εγγονό, το μικρό Άγγελο.
Η εξωσυζυγική σχέση του Πασχάλη Αρβανιτίδη
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης βρέθηκε στην εκπομπή το Πρωινό και είχε μιλήσει για την υπόθεση της εξωσυζυγικής σχέσης, αλλά και για τη διαμάχη για την πατρότητα του παιδιού που γεννήθηκε εξ αυτής.
Ο Πασχάλης μάλιστα είχε υπογραμμίσει πως θα ήθελε να μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο, σε εκείνο το σημείο, εκείνη τη στιγμή, θα ήθελα να μην την είχα διαπράξει, επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Για τη φράση “στιγμιαίο λάθος”, σημείωσε εγώ είπα το τι μου συνέβη, ήταν στιγμιαίο λάθος η συνεύρεση, δεν είπα στιγμιαίο λάθος το παιδί. Αναφερόμουν σε μια στιγμή που δεν τη μέτρησα σωστά, μια στιγμιαία επιπολαιότητα. Με φωνάζουν “στιγμιαίο λάθος”. Για ποιον λόγο; Γιατί είπα ότι ήταν ένα λάθος μου η συνεύρεση αυτή;.
Στο “Λοιπόν” και στην Μαρία Σοφιανού είχε δώσει μια συνέντευξη ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και είχε αποκαλύψει το λόγο που διαλύθηκε το συγκρότημα Olympians.
Όπως ανέφερε “φτιάχτηκε από πέντε φίλους και δύο συγκροτήματα. Τους Brahms και τους Vips. Μας ένωνε η αγάπη για τη μουσική. Μετά από 6 χρόνια δράσης με συναυλίες, εμφανίσεις, δισκογραφία, 29 δισκογραφημένα τραγούδια, τα περισσότερα δικές μας συνθέσεις, από τα οποία τα μισά είναι επιτυχίες μέχρι και σήμερα, εντυπωσιακό! Διαλύσαμε γιατί εν τω μεταξύ μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε κι έπρεπε να αποφασίσουμε ο κάθε ένας για το μέλλον του. Αυτός ήταν και ο λόγος της διάλυσης. Κοινή συναινέσει”.
Πηγή