Σοκαριστικό έγκλημα:! 18χρονη σκότωσε 23χρονο και διατηρούσε σχέσεις με την… – “Ήταν το θύμα μου”

September 13, 2024
Σοκαριστική τραγωδία: Μια 18χρονη σκότωσε έναν 23χρονο και είχε σχέση μαζί του… – Ήταν το θύμα μου

Σοκαριστικό έγκλημα:! 18χρονη σκότωσε 23χρονο και διατηρούσε σχέσεις με την… – Ήταν το θύμα μου


Διαφ.

Ένα ειδεχθές και σοκαριστικό έγκλημα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στη Γαλλία.

Η 20χρονη Camille Anguenot θα αντιμετωπίσει το δικαστήριο της Οτ-Σον στην ανατολική Γαλλία για τη δολοφονία του 23χρονου Théo Decouchant το 2021.

Θεωρούσε το θύμα υποχείριό της

Η Anguenot, η οποία ήταν μόλις 18 ετών κατά τη στιγμή της πράξης, έχει παραδεχτεί με ψυχρότητα την ανθρωποκτονία. Ο Théo Decouchant περιγραφόταν ως ‘ντροπαλός’, ‘προσεκτικός’ και ‘εσωστρεφής’, με περιορισμένες κοινωνικές δεξιότητες. Η Anguenot, σύμφωνα με τους ανακριτές, τον θεωρούσε υποχείριό της.

Η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και απάτη. Η ετυμηγορία αναμένεται την Παρασκευή. Οι δύο νεαροί γνωρίστηκαν σε νυχτερινό μαγαζί στα μέσα Νοεμβρίου 2021, και η Anguenot κάλεσε τον Decouchant στο διαμέρισμά της στις 29 Νοεμβρίου.

width=932

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Η ιστορία της δολοφονίας του 23χρονου Théo Decouchant από την 20χρονη Camille Anguenot έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Το πτώμα του νεαρού βρέθηκε σε σακούλες στο διαμέρισμα της κατηγορούμενης.

Η μητέρα του Théo, ανησυχώντας για την απουσία του, δήλωσε την εξαφάνισή του. Η αδελφή του μίλησε με την Camille Anguenot, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Théo είχε φύγει την επόμενη ημέρα για να πάει στη δουλειά. Μάλιστα, κοινοποίησε τη σχετική αγγελία αναζήτησης στο Facebook.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν το πτώμα του Théo στο διαμέρισμα της Anguenot. Το σώμα βρέθηκε κρυμμένο σε ένα ντουλάπι στο σαλόνι, τυλιγμένο σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.

width=580

Η κινητική ομολογία και ο τρόπος που δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα

Η Camille Anguenot παραδέχτηκε αμέσως ότι σκότωσε τον Théo. Σύμφωνα με την εκδοχή της, ο Théo την είχε χαϊδέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας, και όταν εκείνη αντέτεινε, εκείνος επέμεινε.

‘Ταραγμένη’, η Anguenot περιγράφει ότι άρπαξε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, προτού πάει στην κρεβατοκάμαρά της για να πάρει μια ζώνη με την οποία τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου.

Μετά τη δολοφονία, η Camille Anguenot χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματος για αρκετές ημέρες και το αυτοκίνητό του για προσωπικούς σκοπούς. Ειδικότερα, πήγε σε έναν χορό και συνάντησε έναν φίλο της στο Μπορντό, παρόλο που δεν είχε άδεια οδήγησης.

Anguenot: Ήταν το κορόιδο μου, χρησιμοποιώ αγόρια για τα χρήματα

Υπό αστυνομική κράτηση, η Anguenot παραδέχτηκε ότι θεωρούσε τον Théo Decouchant ως το κορόιδο της. Ομολόγησε, επίσης, ότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί αγόρια για να παίρνει χρήματα ή για να μετακινείται. Αυτή η αποκάλυψη προσφέρει μια ακόμα πιο σοκαριστική διάσταση στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, η Camille Anguenot χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματός της για αρκετές ημέρες και το αυτοκίνητό του για να πάει σε έναν χορό και να συναντήσει έναν φίλο στο Μπορντό. Παρόλο που δεν είχε άδεια οδήγησης… Υπό αστυνομική κράτηση, παραδέχτηκε ότι θεωρούσε τον Théo Decouchant ως το κορόιδό της. Ομολόγησε, επίσης, ότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί αγόρια για να παίρνει χρήματα ή για να μετακινείται.

Η δολοφονία του Théo Decouchant έχει προκαλέσει σοκ στη Γαλλία. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Christophe Bernard, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο του εκ προμελέτης φόνου στην υπόθεση, κάτι που θα μπορούσε να προσδώσει μια πιο σοβαρή πτυχή στη διαδικασία της δικαιοσύνης.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία: ήταν αποφασισμένη να πάρει ένα αυτοκίνητο, το οποίο πολλοί της αρνήθηκαν, ώστε να πάει να συναντήσει έναν νέο φίλο, και ήταν πολύ καλά οργανωμένη για να κρύψει το γεγονός ότι είχε σκοτώσει τον Theo, ανέφερε.

width=640

Σοκαρίστηκαν οι ανακριτές από την απάθεια της

Η οικογένεια περιμένει την αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα τη μάθουμε, γιατί η Camille Anguenot, με τη διαστροφή της, λέει ψέματα σε όλους, τόνισε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La voix du Nord.

Οι ανακριτές του τμήματος ποινικών ερευνών έμειναν άφωνοι από την ακραία αποστασιοποίηση που επέδειξε αυτή η νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 18 ετών, σε σχέση με τα γεγονότα, και ιδίως από την ικανότητά της να συνεχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή.

Για την υπόθεση συντάχθηκαν δύο αντιφατικές ψυχιατρικές γνωματεύσεις: η πρώτη γνωμάτευση, αναφέρει την παρουσία ιδιοσυγκρασιακής προσωπικότητας αλλά δεν εντοπίζει διαταραχή κρίσης κατά τη στιγμή του εγκλήματος. Σύμφωνα με αυτήν, η κατηγορούμενη δεν παρουσίαζε αναγκαίες ψυχιατρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά της να κρίνει τις πράξεις της εκείνη τη στιγμή.

Η δεύτερη γνωμάτευση περιγράφει χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς που ενδέχεται να οδήγησαν σε διαταραχή της ικανότητας κρίσης. Σύμφωνα με αυτή τη διάγνωση, η ψυχοπαθητική προσωπικότητα της κατηγορούμενης μπορεί να έχει επηρεάσει την ικανότητά της να κατανοήσει και να ελέγξει τις πράξεις της κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

width=580

Τα όσα ανέφερε η δικηγόρος της Camille

Μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, έχει ωριμάσει, είπε η δικηγόρος τής Camille, Catherine Bresson. Υπήρξε μια πραγματική εξέλιξη εκ μέρους της και μια συνειδητοποίηση, τόσο της συμπεριφοράς της την εποχή των γεγονότων όσο και της σοβαρότητάς τους, ανέφερε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: