«Καίει» την ψυχή η προφητεία του Άγιου Παΐσιου: «Τον έστειλε ο Θεός – Αυτός θα λυτρώσει τους Έλληνες και τη χώρα»

September 13, 2024
Η προφητεία του Άγιου Παΐσιου καίει την καρδιά: Ο Θεός τον έστειλε – Αυτός θα σώσει τους Έλληνες και την πατρίδα.

Καίει την ψυχή η προφητεία του Άγιου Παΐσιου: Τον έστειλε ο Θεός – Αυτός θα λυτρώσει τους Έλληνες και τη χώρα


Διαφ.

Με τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στον παγκόσμιο πολιτικό τοπίο, τα λόγια του Αγίου Παΐσιου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα.

Τα προφητικά λόγια για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας

Ο Άγιος Παΐσιος είχε προφητεύσει για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας με λόγια που φαίνονται ολοένα και πιο επίκαιρα στις σημερινές συνθήκες.

Η Ελλαδα καταντησε σκισμενο πουκαμισο και αυτη την στιγμη κυβερναται απο τον διαβολο.

Ειμαστε ενας οχλος πια …..προβατα διχως ποιμενα ….δεν ξερουμε που να παμε Δεν γνωριζουμε που ειναι το φως και που το σκοταδι.

Ζουμε τους εσχατους καιρους, την εποχη του αντιχριστου οπου η εμφανιση του θα γινει αμεσως μετα το τελικο χαραγμα που ερχεται συντομα.

Οι Ελληνες επεσαν θυματα του καταναλωτισμου αγαπωντας την σαρκα τα χρηματα το σεξ και την ματαιη χωρις νοημα ζωη.

Ο Ελληνας ,ο καθενας μας ξεχωριστα θα πρεπει να μετανοησουμε για οτι εχουμε πραξει και δεν ειναι αρεστο στον Θεο,να πολεμησουμε τον εγωισμο μας και την αμαρτια,που μας καθηλωσε σαν Εθνος και που μας οδηγει στην καταστροφη ,να μεταλαβουμε σωμα και αιμα Κυριου ,ζωντας κατοπιν την κατα Θεω Ζωη.

Μετανοια χρειαζεται και για τις επιλογες που καναμε στα πολιτικα προσωπα ,διοτι αυτες οι επιλογες ολων των περασμενων ετων οδηγησαν την Χωρα στην σημερινη της καταντια…

H προφητεία του Αγίου Παΐσιου: Αυτός είναι ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και τη χώρα

width=720

Η προφητεία του Αγίου Παΐσιου: Η Ελληνική Βουλή ως καθρέπτης της κοινωνίας

Ο Άγιος Παΐσιος είχε αναφέρει ότι η Ελληνική Βουλή αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας. Σύμφωνα με τις προφητείες του, αν οι Έλληνες δεν μετανοήσουν και δεν αλλάξουν την κατάσταση αυτή, η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Ένα σημαντικό στοιχείο που επιδεινώνει την κατάσταση είναι το “σατανοκούτι”, όπως το περιγράφει ο Άγιος Παΐσιος. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί ότι προάγουν ειδωλολατρία και υλισμό, επηρεάζοντας αρνητικά τα παιδιά και τους ενήλικες. Ο Άγιος Παΐσιος προειδοποιεί ότι η συνεχής έκθεση σε αυτά τα μέσα οδηγεί σε μία λατρεία της σάρκας και του χρήματος.

Έρχεται πόλεμος και η Θεία παρέμβαση

Ο Άγιος Παΐσιος προφητεύει έναν επερχόμενο πόλεμο, τον οποίο οι Έλληνες δεν θα πρέπει να φοβούνται, καθώς θα είναι αποτέλεσμα Θείας παρέμβασης. Σημειώνει ότι υπάρχουν αξιωματικοί ευλογημένοι από τον Θεό, που θα πολεμήσουν ηρωικά. Προβλέπει ότι η Τουρκία θα υποστεί σοβαρές συνέπειες: ένα τρίτο της χώρας θα καταστραφεί, ένα τρίτο θα βαφτιστεί χριστιανοί, και οι υπόλοιποι θα εξαφανιστούν.

Ο Σωτήρας Ηγέτης και η ελπίδα για Ανάσταση

Ο Άγιος Παΐσιος προφητεύει ότι υπάρχει ένας ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και τη χώρα. Αυτός ο ηγέτης, ευλογημένος από τον Θεό, είναι καθαρός στην ψυχή, Ορθόδοξος Χριστιανός, και δεν είναι πολιτικός.

Οι συνθήκες θα ευνοήσουν την ταχεία ανάδειξη αυτού του ηγέτη. Ο ηγέτης θα θέσει ως κύριο στόχο της πολιτικής του τον Χριστιανικό πολιτισμό, ενώντας τους Έλληνες και προάγοντας την αναγέννηση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εάν οι Έλληνες μετανοήσουν, απομακρυνθούν από την αποστασία από τον Θεό, και ζήσουν ενωμένοι κάτω από τον Χριστιανικό πολιτισμό, απορρίπτοντας την λατρεία του χρήματος και της σάρκας, ο Θεός θα δείξει απέραντο έλεος. Με αυτή τη θεία βοήθεια, η χώρα θα ανασταθεί και θα σηκωθεί ξανά στα πόδια της.

Άγιος Παΐσιος: Η σπάνια μαρτυρία, οι αγώνες στο μέτωπο του 40 και η αγάπη για την Ελλάδα

Ο συστρατιώτης του Αγίου Παΐσιου, μίλησε για τον καιρό που πολεμούσε δίπλα στον σπουδαίο Άγιο στο μέτωπο του 40′.

Στη συνέντευξη που έδωσε, αποκαλύπτει την αγάπη για την πατρίδα και την αφοσίωση στον Θεό που κατείχε τον Άγιο.

width=730

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την θητεία του Αγίου Παΐσιου στο Στρατό την περίοδο του ’40, αλλά κυρίως για τις προφητείες που έκανε, τις προβλέψεις, τη θέληση και τον ιδιαίτερο ζήλο που έχει για την πατρίδα έκανε ο Βασίλειο Μπαλάσκας που πολέμησε ως διμοιρίτης στο πλευρό του.

Ο κ. Μπαλάσκας εξιστορεί πώς γνώρισε τον ασυρματιστή στο Στρατό Άγιο Παΐσιο και πώς κατάλαβε τις ικανότητες που είχε ο άνθρωπος αυτός από νεαρή ηλικία.

Το πρώτο πράγμα που έκανε και κέντρισε το ενδιαφέρον του συστρατιώτη του, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτών ήταν να προβλέψει την απώλεια ενός στρατιώτη πυροβολητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλειου Μπαλάσκα, συστρατιώτη του Αγίου Παΐσιου

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βασίλειος Μπαλάσκας επρόκειτο να προωθήσουν στο μέτωπο δύο από τα τέσσερα πυροβόλα που είχαν (τα άλλα δύο θα τα κρατούσαν τα μετόπισθεν) για να αποκρούσουν τους Γερμανούς.

Τότε τον πλησίασε ο στρατιώτης πυροβολητής και του είπε να μην πάει εκείνος μπροστά, αλλά να μείνει πίσω.

Ο διμοιρίτης του έκανε το χατίρι, αλλά τότε ήρθε η προφητεία του νεαρού ασυρματιστή:

Και εδώ να τον αφήσεις θα σκοτωθεί, είπε ο Άγιος Παΐσιος στον κ. Μπαλάσκα.

Και όντως έτσι έγινε.

Όταν επιστρέψαμε, αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε το ύψωμα, μάθαμε πώς όντως ο πυροβολητής είχε σκοτωθεί, είπε ο κ. Μπαλάσκας.

width=730

Στη συνέχεια εξιστορεί μία άλλη περίπτωση που τον έκανε να μείνει με το στόμα ανοιχτό, όπως και πολλούς ακόμη στρατιωτικής.

“Πορευόμασταν προς μία περιοχή και δεχθήκαμε πυρά”, μαρτυρίες για την στρατιωτική θητεία τους

Πορευόμασταν προς μία περιοχή και δεχθήκαμε πυρά.

Τα γαϊδούρια τρόμαξαν και το ένα από αυτά παρέσυρε τον ασυρματιστή Παΐσιο σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 500 μέτρων.

Τότε είπαμε πώς σκοτώθηκε και ο διοικητής μάλιστα θέλησε να βγάλει και σχετικό σήμα.

Η αγάπη του Άγιου Παίσιου για την πατρίδα και η πίστη του στον Θεό

Μετά από κάποια ώρα εμφανίστηκε ο Παΐσιος χωρίς να έχει πάθει τίποτα και όταν τον ρωτήσαμε τι έγινε και πώς γλύτωσε, έδειξε προς τα πάνω και είπε ο Θεός. Εκεί, όπως λέει ο κ. Μπαλάσκας που ακόμη και σήμερα τον βλέπει στα όνειρα του τακτικά καταλάβαμε πώς ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Και αποδείχθηκε αυτό σε μία άλλη μάχη με τον εχθρό.

Τα διασταυρούμενα πυρά ήταν συνεχόμενα και κάποια στιγμή ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε και ζητούσε βοήθεια.

Δεν τολμούσε να μπεί κανείς στο σημείο.

Το έκανε ο Παΐσιος.

Εν μέσω πυροβολισμών πήγε πήρε τον στρατιώτη στην πλάτη και τον έφερε πίσω χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα, είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Αποκάλυψε πώς ο ζήλος και η αγάπη του Γέροντα Αγίου Παϊσίου ήταν μεγάλη για την πατρίδα και είπε πώς απολύθηκε από τον Στρατό το 1950.

Είχε ήδη κάνει πολλούς συστρατιώτες του να πιστέψουν στο Θεό, αλλά και να μάχονται για την πατρίδα με ακόμη μεγαλύτερο σθένος.

Ήταν ένας άγιος άνθρωπος που οι προφητείες και η ζωή του είναι παραδείγματα προς μίμηση προς όλους μας

Η συνέντευξη του Βασίλειου Μπαλάσκα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: