“Ποιος εισαι εσύ;”: Καραλής και Τεντόγλου έκαναν βόλτα στις Βρυξέλλες, τον έναν έτρεχαν να του ζητάν αυτόγραφα και τον άλλον ούτε τον ήξεραν

September 13, 2024

“Ποιος εισαι εσύ;”: Καραλής και Τεντόγλου έκαναν βόλτα στις Βρυξέλλες, τον έναν έτρεχαν να του ζητάν αυτόγραφα και τον άλλον ούτε τον ήξεραν


Διαφ.

Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, για να πάρουν μέρος το Σαββατοκύριακο, στον τελικό του Diamond League και περαστικοί σταμάτησαν τον ολυμπιονίκη του επί κοντώ για αυτόγραφο, αλλά δεν αναγνώρισαν τον ολυμπιονίκη του ύψους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε απαρατήρητος στη βελγική πρωτεύουσα

Ειδικότερα, ο δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης και ο χάλκινος ολυμπιονίκης περπάτησαν στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας, με τον πρώτο να περνά απαρατήρητος, καθώς οι περαστικοί ασχολήθηκαν με τον δεύτερο, ζητώντας του αυτόγραφο.

Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής στις Βρυξέλλες

Η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου που δεν τον αναγνώρισαν

Το βίντεο ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram ο Εμμανουήλ Καραλής, με τον Μίλτο Τεντόγλου να αποδεικνύει, ακόμη μία φορά, πόσο άνετος είναι και να μην ενοχλείται από το γεγονός ότι δεν τον αναγνώρισαν.

Μαζί με τους δύο Ολυμπιονίκες και κολλητούς φίλους, στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι.

Πολλές χιλιάδες ευρώ, «φουσκώνει» ο λογαριασμός του: Τόσα λεφτά θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσφατα επιβεβαίωσε τη θέση του ως κορυφαίος αθλητής στον τομέα του μήκους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,48 μέτρα, ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση, επιτυγχάνοντας έτσι μια αξιοθαύμαστη διάκριση.

Με την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει εδραιωθεί ως μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία που κατόρθωσε να κατακτήσει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, ακολουθώντας το ιστορικό επίτευγμα του θρυλικού Αμερικανού αθλητή, Καρλ Λιούις, ο οποίος είχε ανεβεί στο βάθρο σε τέσσερις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Τεντόγλου προχώρησε σε μια αποκαλυπτική δήλωση σχετικά με ένα απρόσμενο πρόβλημα που αντιμετώπισε τις τελευταίες 24 ώρες πριν τον αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε προβλήματα με τα παπούτσια του, τα οποία αναγκάστηκε να αντικαταστήσει προτού προχωρήσει στην τελική του προσπάθεια.

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου:

«Είμαι περήφανος. Είδα πάλι τον αγώνα μου, όλες τις λεπτομέρειες και μπορώ να πως πως είμαι ευχαριστημένος. Όλα μου τα άλματα ήταν μεγάλα και τεχνικά ήταν ωραία. Είχα ένα θέμα τις τελευταίες μέρες με τα παπούτσια μου κι έπρεπε να φορέσω καινούριο μοντέλο. Δεν είχα χρόνο να το συνηθίσω. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό:

Με την εξαιρετική επίτευξή του στο άλμα εις μήκος και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου πρόκειται να λάβει 90.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ανακοινώσει ότι το ασημένιο μετάλλιο ανταμείβεται με 60.000 ευρώ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο με 50.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις ομαδικών αγωνισμάτων, κάθε αθλητής της ελληνικής αποστολής που κατατάσσεται στα τρία πρώτα σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση ισοδύναμη με το 60% των αντίστοιχων ποσών που αναφέρονται για κάθε μετάλλιο.

Επιπλέον, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει να χορηγήσει συνολικά 200.000 ευρώ στις Αθλητικές Ομοσπονδίες των οποίων οι αθλητές θα κατακτήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Γιάννη Καρρά, τα χρηματικά ποσά που θα διανεμηθούν στις αθλητικές ομοσπονδίες για την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες περιλαμβάνουν:

α) 100.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας,

β) 19.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, τα οποία θα διατεθούν για την Πρεβολαράκη καθώς και για τους Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ,

γ) 27.500 ευρώ και 27.500 δολάρια στον ΣΕΓΑΣ, για τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: