Του κόπηκε το γέλιο: Έκανε για πλάκα τεστ DNA και “πάγωσε” με αυτό που ανακάλυψε για τα 2 παιδιά του

September 14, 2024

Του κόπηκε το γέλιο: Έκανε για πλάκα τεστ DNA και “πάγωσε” με αυτό που ανακάλυψε για τα 2 παιδιά του


Διαφ.

Τα τεστ DNA, που παλιότερα έμοιαζαν να ανήκουν στον κόσμο των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών, έχουν πλέον γίνει πολύ πιο προσιτά και διαδεδομένα στην καθημερινή ζωή. Η ευκολία με την οποία μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή. Έτσι, ένας πατέρας από την Αμερική αποφάσισε να κάνει ένα τέτοιο τεστ, περισσότερο ως αστείο, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σπαρακτική αλήθεια για την οικογένειά του.

Η Αναπάντεχη Ανακάλυψη & Αναζήτηση της Αλήθειας

Η Donna Johnson και ο σύζυγός της, Vanner, αποφάσισαν να κάνουν τεστ DNA μαζί με τους δύο γιους τους, τον 18χρονο Vanner Jr και τον 12χρονο Tim, για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την καταγωγή τους. Όταν έλαβαν τα αποτελέσματα μέσω διαδικτύου, η Donna παρατήρησε κάτι περίεργο. Ενώ ο Vanner επιβεβαιώθηκε ως βιολογικός πατέρας του μεγαλύτερου γιου τους, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν ήταν συμβατός με τον μικρότερο γιο τους, Tim.

Λόγω προβλημάτων υγείας, το ζευγάρι είχε επιλέξει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τον Tim το 2008. Παρόλο που τα δύο παιδιά τους δεν έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους, η οικογένεια δεν έδωσε αρχικά σημασία. Ωστόσο, μετά το τεστ DNA, η αλήθεια αποκαλύφθηκε: ο Tim είχε διαφορετικό βιολογικό πατέρα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοκ στο ζευγάρι, το οποίο ξεκίνησε έρευνες για να ανακαλύψει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ανοιχτή συζήτηση με τον γιο

Αφού κατανόησαν την αλήθεια, ο Vanner αποφάσισε να συζητήσει το θέμα με τον μικρότερο γιο του. Πήρε τον 12χρονο Tim για παγωτό και του αποκάλυψε πως δεν ήταν ο βιολογικός του πατέρας. Ο Tim αντέδρασε με ωριμότητα, λέγοντας: «Λοιπόν, είσαι ακόμα ο μπαμπάς μου», και ο Vanner απάντησε: «Σωστά, και θα είμαι πάντα ο μπαμπάς σου». Αυτή η συγκινητική στιγμή επανέλαβε την αγάπη και τη δέσμευση που είχαν ο ένας για τον άλλον, ανεξάρτητα από το βιολογικό δέσιμο.

Μετά την αποκάλυψη, το ζευγάρι ήρθε σε επαφή με δικηγόρους και συμβούλους για να βρουν τον βιολογικό πατέρα του Tim. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι ο βιολογικός πατέρας του Tim ήταν ο Devin McNeil. Μια σειρά από λάθη στην κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης είχαν οδηγήσει στη χρήση του σπέρματος του Devin για την εξωσωματική γονιμοποίηση της Donna Johnson, προκαλώντας αυτή την αναπάντεχη ανατροπή στη ζωή της οικογένειας.

Ενίσχυση των σχέσεων και διεκδίκηση αλλαγών

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι δύο οικογένειες ήρθαν πολύ κοντά και ανέπτυξαν στενές σχέσεις. Παράλληλα, άρχισαν να πιέζουν για την εφαρμογή αυστηρότερων ρυθμίσεων και διαδικασιών στις κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοια τραγικά λάθη. Το περιστατικό τους κατέστησε παράδειγμα για την ανάγκη βελτίωσης των ρυθμιστικών διαδικασιών σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα της ιατρικής.

Η Donna δήλωσε στο KUTV το 2021: «Πηγαίνεις και σου μιλούν για τους κινδύνους, και οι περισσότεροι κίνδυνοι έχουν να κάνουν με το να μείνεις έγκυος ή να μην μείνεις έγκυος ή να έχεις ορμονικές διαταραχές, αλλά κανένας από αυτούς δεν μιλάει πραγματικά για το ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα μπέρδεμα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: