Έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος: Η πράξη της Σμαράγδας Καρύδη που κράτησε για καιρό “ζωντανό” τον πατέρα της Ντίνο

September 17, 2024
Η Σμαράγδα Καρύδη παρέμεινε δίπλα στον πατέρα της Ντίνο μέχρι το τέλος, κρατώντας τον ζωντανό για καιρό.

Έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος: Η πράξη της Σμαράγδας Καρύδη που κράτησε για καιρό ζωντανό τον πατέρα της Ντίνο


Διαφ.

Ο Ντίνος Καρύδης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών, χθες, Κυριακή, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του, Τζούλια Αργυροπούλου και την κόρη τους, Σμαράγδα Καρύδη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1969 και την ίδια χρονιά γεννήθηκε η κόρη τους, η οποία ακολούθησε τα μονοπάτια των γονιών της.

Μέσα από τα social media και τις συνεντεύξεις της, η Σμαράγδα Καρύδη μιλούσε με τα πιο όμορφα λόγια για την οικογένειά της και φυσικά για τον πατέρα της, στον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος δίπλα του.

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός για τον πατέρα της στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, όπως έχει και στο σπίτι δεκάδες φωτογραφίες, όπως έχει και στα καμαρίνια των θεάτρων που παίζει. Μπαίνω σε άλλα θέατρα και βλέπω τη φάτσα μου.

Το 2018, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην εφημερίδα Real News στην περιπέτεια υγείας του πατέρα της, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, σημειώνοντας ευτυχώς, τώρα είναι σε ανάρρωση στο σπίτι, μετά το έμφραγμα που έπαθε. Είχε καλούς γιατρούς και τον πρόλαβαν με το μπαλονάκι που έβαλαν, αλλά δυστυχώς μετά ταλαιπωρήθηκε με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που μας κράτησαν αρκετά μέσα.

Λίγους μήνες μετά, ο Ντίνος Καρύδης, μέσω των social media, εύχεται δημόσια στην κόρη του για τα γενέθλιά της, με μια φωτογραφία από την εποχή που η Σμαράγδα Καρύδη ήταν μωρό στην αγκαλιά του και τη συνόδευσε με τη λεζάντα Ισορροπία. Ο μέγιστος κανόνας της ζωής. Φτώχεια, πείνα, κρύο και κατοχή. Αγώνας για την επιβίωση. Αδικίες και προσβολές. Συκοφαντίες και χλευασμοί. Κάτι έπρεπε να τα ισορροπήσει. Και μου έστειλε ο Θεός το αντίβαρο, Τόσο βαρύ, που υπερνίκησε όλα τα αρνητικά. Και έγειρε η πλάστιγγα προς την ευτυχία. Μου έστειλε ο Θεός εσένα, Σμαράγδα μου. ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.

Η αδυναμία του Ντίνου Καρύδη στην κόρη του

Όσον αφορά τη σχέση της κόρης του με τον Θοδωρή Αθερίδη, είχε επισημάνει στην εφημερίδα Espresso ότι την Σμαράγδα την έχω αγαπήσει, προτού ακόμα γεννηθεί. Και ήξερα ότι θα γίνει αυτό το υπέροχο πλάσμα, που μας στέκεται βράχος σε όλες μας τις καταστάσεις. Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, πιθανόν να μην είχαμε ούτε τηλέφωνο. Και ο Θοδωρής είναι πολυσχιδής καλλιτέχνης. Κάνει τα πάντα και στο θέατρο και στην μουσική.

Ο Ντίνος Καρύδης αποκάλυψε την οικονομική βοήθεια που δεχόταν από τη Σμαράγδα Καρύδη

Το 2022, σε συνέντευξή του στο Λοιπόν, ο Ντίνος Καρύδης αποκάλυψε τις οικονομικές δυσκολίες μετά το κόψιμο στη σύνταξή του και εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του προς την κόρη του, η οποία τον βοηθά οικονομικά.

Όπως εξομολογήθηκε ντρέπομαι να το πω, αλλά η κόρη μου, που αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο για να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι και ευτυχώς η Σμαράγδα μου μας βοηθάει. Η σύνταξη έχει κατέβει και έχει γίνει χαρτζιλίκι, την έκοψαν και οι μεν και οι δεν. Η κόρη μου μας συντηρεί. Είδα και μια ταινία που γύρισε με τον Πάνο Κούτρα, που είναι εξαιρετικός. Ευτυχώς όμως, τη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται σανίδι, την συνεχίζει η άλλη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Σμαράγδα Καρύδη, η κόρη μου.

Η

width=2048

width=2048

Εξάλλου ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα και όπως ανέφερε ήταν πάντα δίπλα μου σαν θείος, γιατί πάντα με έλεγε το ανιψάκι. Είμαι πολύ συγκινημένος τώρα που μιλάω για τον Ντίνο γιατί από τον πρώτο καιρό που με θεώρησε οικογενειακό φίλο, άρχισα να πηγαίνω και στο σπίτι… Ο Ντίνος από τους πιο γλυκούς ανθρώπους του θεάτρου, πολύ προοδευτικός και πρέπει να τονιστεί ότι τα πολύ σημαντικά προβλήματα υγείας του ξεκίνησαν από μία διαδήλωση που συμμετείχε για τη Μακεδονία κι έφαγε όλα τα δακρυγόνα. Από τότε ξεκίνησαν τα αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας, τελευταία φορά που είδε τον Ντίνο Καρύδη ήταν πριν από τον κορονοϊό.

Μήπως έχεις πεθάνει; Avατpιχιάζει ο Ντίνος Καρύδης – Το πρόβλημα υγείας και τα συλληπητήρια στη σύζυγό του

Ο Ντίνος Καρύδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή MEGA Καλημέρα, μίλησε για το καρδιακό επεισόδιο και τα τηλεφωνήματα που τον ρωτούσαν αν πέθανε, αλλά και για τη Σμαράγδα Καρύδη.

Ο Ντίνος Καρύδης θα παρακαλέσει τον Θοδωρή Αθερίδη για έναν ρόλο

Για τους συναδέλφους του, ο Ντίνος Καρύδης επεσήμανε έγινε παρεξήγηση με την Άννα Φόνσου, και εκείνη και ο Σπύρος Μπιμπίλας βοηθάνε τους ηθοποιούς. Τον Θοδωρή Αθερίδη τον εκτιμάω, είναι σούπερ ταλαντούχος, στο επόμενο έργο θα τον παρακαλέσω να γράψει έναν ρόλο, απλά να περνάω. Ήταν πολύ ωραία η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μπήκε ο Παπαμιχαήλ και τον είπα “μπάρμπα”.

Η γνωριμία του Ντίνου Καρύδη με τη σύζυγό του

Όσον αφορά τη σύζυγό του και για την κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη, σημείωσε με την σύζυγο μου γνωριστήκαμε στο η κόρη μου η σοσιαλίστρια και είμαστε 50 χρόνια μαζί. Δεν με αφήνει να φύγω. Η γυναίκα μου δεν ζήλευε, καμάρωνε όπως και εγώ. Με την Τζένη Καρέζη στην ερωτική συμφωνία ήταν και η κόρη μου 3 ετών. Όταν γεννήθηκε η Σμαράγδα, ήμουν περιοδεία στον Βόλο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: