«Μισό αιώνα παντρεμένοι»: Υποβασταζόμενη… τραγική φιγούρα η Τζούλια Αργυροπούλου στην κηδεία του Ντίνου της

September 18, 2024
Παντρεμένη εδώ και πενήντα χρόνια: Η Τζούλια Αργυροπούλου εμφανίστηκε στην κηδεία του Ντίνου της ως μια υποβασταζόμενη και τραγική φιγούρα.

Μισό αιώνα παντρεμένοι: Υποβασταζόμενη… τραγική φιγούρα η Τζούλια Αργυροπούλου στην κηδεία του Ντίνου της


Διαφ.

Κηδεία Ντίνου Καρύδη: Υποβασταζόμενη στο τελευταίο αντίο ήταν η σύζυγός του, Τζούλια Αργυροπούλου.

Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος πάνω από 50 χρόνια με την Τζούλια Αργυροπούλου και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Σμαράγδα Καρύδη.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ντίνου Καρύδη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν μαζί με τη σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου είχε δώσει το παρών στο θέατρο Ήβη για την πρεμιέρα της παράστασης Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη στην οποία σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε το καμάρι του, η κόρη του.

width=640 width=640 width=640 width=640

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ντίνου Καρύδη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν μαζί με τη σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου είχε δώσει το παρών στο θέατρο Ήβη για την πρεμιέρα της παράστασης Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη στην οποία σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε το καμάρι του, η κόρη του.

Σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου η σύζυγός του, Τζούλα υποβασταζόμενη αποχαιρέτησε τον άντρα της, το στήριγμά της στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σμαράγδα Καρύδη: Η πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Μια συγκινητική φωτογραφία δημοσίευσε η Σμάραγδα Καρύδη έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, Ντίνου Καρύδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από τα παιδικά χρόνια της διάσημης ηθοποίου, την οποία κρατά στην αγκαλιά του ο πολυαγαπημένος της πατέρας και την φιλά.

Ράκος η Σμαράγδα Καρύδη στην κηδεία του πατέρα της: Η συγκριτική κίνηση που έκανε ο Θοδωρής Αθερίδης

Το μεσημέρι της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο ηθοποιό Ντίνο Καρύδη στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του εκλιπόντος καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αποτέλεσε μια συγκινητική τελετή, όπου πλήθος ανθρώπων τίμησε την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υποκριτικής.

width=2500

Τα Προβλήματα Υγείας

Ο Ντίνος Καρύδης είχε διαγράψει μια σημαντική πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, καταξιώνοντας το όνομά του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία επηρέασαν την κατάστασή του, οδηγώντας τελικά στον θάνατό του. Παρά τις δυσκολίες, παρέμεινε πάντα αγαπητός και σεβαστός από τον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα: Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα…, έγραψε στην ανάρτησή του.

Ράκος η Σμαράγδα Καρύδη

Η Σμαράγδα Καρύδη, η μοναχοκόρη του αείμνηστου ηθοποιού, βρέθηκε σε κατάσταση απόλυτης συντριβής κατά την τελευταία πράξη αποχαιρετισμού στον πατέρα της. Στο πλευρό της βρισκόταν ο σύντροφός της, Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει τη συναισθηματική φόρτιση και λύγισε υπό το βάρος της στιγμής.

Η Σμαράγδα, ντυμένη με μαύρα ρούχα και φορώντας μαύρα γυαλιά, ήταν συνεχώς υποστηριγμένη από τον Θοδωρή Αθερίδη και φαινόταν έντονα συντετριμμένη κατά τη διάρκεια της κηδείας του πατέρα της. Ο εκλιπών, διακεκριμένος ηθοποιός, είχε επανειλημμένα αναφέρει ότι η κόρη του, Σμαράγδα, ήταν ο βράχος του. Ωστόσο, στις 17 Σεπτεμβρίου, η ημέρα του αποχαιρετισμού, αυτός ο βράχος αποδείχθηκε ευάλωτος, δείχνοντας το μέγεθος της θλίψης και της απώλειας.

Η ηθοποιός, εμβαπτισμένη πλήρως στη θλίψη και το πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα της, αποφάσισε να παραμείνει σιωπηλή και να μην προβεί σε καμία δημόσια δήλωση. Η ίδια, καθώς και η μητέρα της, βρίσκονται σε κατάσταση βαριάς συναισθηματικής φόρτισης, γεγονός που τους οδηγεί στην επιθυμία να απομονωθούν από τα φώτα της δημοσιότητας. Η Σμαράγδα Καρύδη έχει εκφράσει την επιθυμία της να διανύσει αυτή την δύσκολη περίοδο στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού της, περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, επιδιώκοντας να πενθήσει με την ηρεμία και τη στήριξη που της παρέχουν οι οικείοι της, όσο διάστημα κρίνει αναγκαίο για τη διαδικασία της πένθους.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

width=2500 width=2500 width=2500 width=2500 width=2500

Η Κάτια Δανδουλάκη και ο Θοδωρής Αθερίδης, μαζί με άλλες προσωπικότητες, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους αποστέλλοντας στεφάνια με λευκά τριαντάφυλλα προς τιμήν του εκλιπόντος ηθοποιού. Ωστόσο, το στεφάνι που έστειλε η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη, αποτελεί τον πλέον συγκινητικό φόρο τιμής, καθώς φέρει την επιγραφή: Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα. Το προσωπικό αυτό μήνυμα ενσαρκώνει την απέραντη αγάπη και τη βαθιά θλίψη της Σμαράγδας, αποτυπώνοντας τη συναισθηματική της κατάσταση και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

Δείτε τα εμβληματικά στεφάνια:

width=880

width=880 width=761

Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον Ντίνο Καρύδη, τιμώντας την τελευταία του πορεία με την παρουσία τους. Στην συγκινητική τελετή παραβρέθηκαν αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, όπως η Άννα Φόνσου και ο Σταμάτης Φασουλής, καθώς και ο Θοδωρής Κατσαφάδος και η Βίκυ Βολιώτη. Επίσης, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και η Γωγώ Μπρέμπου, οι οποίοι με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του αξιόλογου ηθοποιού.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

width=1603 width=2500 width=1587 width=1497 width=1495 width=1603 width=2500 width=1587 width=1587 width=1587 width=1587 width=1587 width=2500 width=1587 width=1587 width=2500 width=1587 width=1587 width=1587 width=1587

Ντίνος Καρύδης: Μία Λαμπρή Καριέρα, Ένας Σπουδαίος Άνθρωπος

Ο Ντίνος Καρύδης υπηρέτησε την Τέχνη του με αφοσίωση για πάνω από πέντε δεκαετίες. Γεννημένος στην Αθήνα το 1938, ο Ντίνος Καρύδης διακρίθηκε από την αρχή των σπουδών του στη Δραματική Σχολή, όπου διαπρέπει ακαδημαϊκά. Η αρχική του είσοδος στον κόσμο της υποκριτικής ήταν ταπεινή, ξεκινώντας ως κομπάρσος με σκοπό να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ωστόσο, η ερμηνεία του στην εμβληματική παράσταση Οδός Ονείρων του Μάνος Χατζιδάκι τον ανέδειξε και καθόρισε τη φήμη του.

Φοβάμαι την πείνα. Ζούσα από παιδί με αυτή τη φοβία και την κουβαλάω. Η μάνα μου μ’ έσερνε από συσσίτιο σε συσσίτιο και, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, αυτά τα βιώματα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω, είχε πει ο Ντίνος Καρύδης.

width=1296

Η κινηματογραφική του πορεία περιλαμβάνει αξιόλογες συμμετοχές σε ταινίες όπως Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, Η Αλίκη στο ναυτικό, Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο και Το αγκίστρι. Επιπλέον, η παρουσία του στη μικρή οθόνη με τη συμμετοχή του στην εμβληματική σειρά του MEGA Λόγω Τιμής πρόσθεσε ακόμα ένα σημαντικό κεφάλαιο στη καριέρα του.

Ο ίδιος συχνά αναφερόταν στη ζωή του ως γεμάτη ευτυχία, πλάι στις δύο πιο αγαπημένες γυναίκες της ζωής του: τη σύζυγό του, Τζούλια Αργυροπούλου, και την κόρη τους, Σμαράγδα. Η αφοσίωσή του στην κόρη του, την οποία αποκαλούσε βράχο δίπλα του, ήταν χαρακτηριστική της βαθιάς αγάπης που έτρεφε για την οικογένειά του.

Σημαντικός σταθμός στην θεατρική του καριέρα υπήρξε η συνεργασία του με εξέχουσες προσωπικότητες του θεάτρου, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, οι οποίοι συνέβαλαν στην καθιέρωσή του ως έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: