Διονύσης Πρώιος: Η γνωριμία με τη γυναίκα του, το ταλέντο, το Masterchef, ο Ωνάσης και ο ίδιος θάνατος με τον γιο του

September 21, 2024

Διονύσης Πρώιος: Η γνωριμία με τη γυναίκα του, το ταλέντο, το Masterchef, ο Ωνάσης και ο ίδιος θάνατος με τον γιο του


Διαφ.

Ο Διονύσης Πρώιος, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο MasterChef 4, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από τροχαίο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.

Η τραγική σύμπτωση της μοίρας

Ο Πρώιος είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον χαμό του γιου του, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα. Σε μια θλιβερή ειρωνεία, ο Διονύσης Πρώιος έφυγε από τη ζωή οδηγώντας την ίδια μηχανή που είχε στοιχίσει και τη ζωή του γιου του.

Ποιος Ήταν ο Διονύσης Πρώιος

Ο Διονύσης Πρώιος είχε καταφέρει να κερδίσει την αγάπη τόσο των συμπαικτών και των κριτών του MasterChef, όσο και των τηλεθεατών. Ξεχώρισε για τον έντονο χαρακτήρα του, το ιδιαίτερο στυλ και το μοναδικό του χιούμορ. Γεννημένος στην Αργεντινή, ήταν 58 ετών.

«Η μαμά μου ήταν απ’ την Κεφαλονιά και ο πατέρας μου Χιώτης, εγώ γεννήθηκα στο Buenos Aires. Δεν ήταν καλή η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, στην Αργεντινή υπήρχε άνθιση και οι δικοί μου αποφάσισαν να μείνουν εκεί. Ο παππούς μου ήταν καπετάνιος, ένας απ’ τα πρώτους του Αριστοτέλη Ωνάση, ο πατέρας μου ήταν μηχανικός στα πλοία» είχε σχολιάσει σε συνέντευξή του.

Διονύσης Πρώιος: «Νιώθω μόνος, η οικογένεια μου έχει διαλυθεί»

Μετά την ολοκλήρωση του MasterChef, ο Διονύσης Πρώιος είχε μοιραστεί ανοιχτά την ιστορία της οικογένειάς του και είχε αναφερθεί στη βαθιά θλίψη που ένιωθε για την απώλεια του γιου του. «Η οικογένειά μου έχει διαλυθεί, νιώθω μόνος, νιώθω ότι πάντα κάτι λείπει. Ο γιος μου είχε ξεκινήσει σαν βοηθός σεφ και μετά ανέλαβε μόνος του. Τη μέρα που σκοτώθηκε ο γιος μου, τους χαιρέτησε όλους και τους είχε πει “να προσέχετε τον πατέρα μου».

«Εμένα με φίλησε 2-3 φορές, μου έλεγε “είσαι ο καλύτερος που υπάρχει, πατέρα να το θυμάσαι αυτό”. Η τελευταία εικόνα που είχα από τον Μιχάλη ήταν σαν να μας… χαιρετούσε», δήλωνε ο Διονύσης Πρώιος.

Διονύσης Πρώιος: Η αγάπη για την ζωή, την τέχνη και την διασκέδαση

Αν και ο Διονύσης Πρώιος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο MasterChef, η ζωή του ήταν ήδη γεμάτη δραστηριότητες. Ήταν άνθρωπος με πλούσια εμπειρία στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Αθήνα και είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι μέσα από την τέχνη και τα δημιουργήματά του θα ανακάλυπτε τον προσωπικό του δρόμο.

«Πάντα υπήρχε ένας Διόνυσος να διασκεδάζει τους Αθηναίους, γι’ αυτό πάντα άνοιγα μαγαζιά, γι’ αυτό κάνω τέχνη, όλα είναι για τους άλλους. Είμαι ένα ρέζους αρνητικό, μόνο δίνω αίμα. Εμένα με έχει σώσει η τέχνη από το να μη γίνω βάρβαρος.

Έχουμε αυτό που αποκαλώ μια “μαϊμού” μέσα μας που πρέπει να τη δαμάσουμε και αυτό γίνεται μέσω της τέχνης. Εμένα ειδικά με έχει σώσει γιατί είμαι ένας άνθρωπος πολύ μόνος στη ζωή μου, πάντα ταξίδευα», σχολίασε ο Διονύσης Πρώιος.

Η φιλία με τον Λάκη Γαβαλά

Σε συνέντευξή του το 2020, ο Λάκης Γαβαλάς, είχε αναφερθεί στον Διονύση Πρώιο ο οποίος υπήρξε στενός του φίλος, τονίζοντας πόσο τον είχε κλονίσει η απώλεια του γιου του.

«Μετά από 19 χρόνια που το παιδί αυτό μεγάλωνε με αυτόν τον υπέροχο πατέρα και όχι με τη μαμά του, ο Διονύσης έφυγε για ένα ταξίδι στην Αργεντινή. Με το που φτάνει στην Αργεντινή του λένε «γύρνα πίσω να θάψεις το παιδί σου».

Το παιδί του σκοτώθηκε απέναντι από το σπίτι μου στη Φτελιά! Στη στροφή εκεί φεύγει το μηχανάκι και πέφτει στη χαράδρα και σκοτώνεται εκεί. Καταλαβαίνεις για μένα τι ήταν αυτό το πράγμα. Έρχεται από την Αργεντινή ένα ράκος να θάψει το παιδί του», είχε αναφέρει ο Λάκης Γαβαλάς για τον Διονύση Πρώιο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: