Θα συλληφθεί μόλις πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα: Ραγδαίες εξελίξεις με την Γεσθημανή του Survivor

September 22, 2024

Θα συλληφθεί μόλις πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα: Ραγδαίες εξελίξεις με την Γεσθημανή του Survivor


Διαφ.

Η υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, Γεσθημανή Κουτούζογλου, αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα την περιμένει η Στρατονομία για να την συλλάβει. Η Κουτούζογλου κατηγορείται ως λιποτάκτης εξωτερικού από τη Μονάδα της, σύμφωνα με το άρθρο 36 του στρατιωτικού ποινικού κώδικα.

Κατηγορίες και Διαδικασία Σύλληψης

Η κατηγορία προέρχεται από το ΚΕΑΠ, καθώς κατά τη διάρκεια της κανονικής της άδειας, η υπαξιωματικός φέρεται να ταξίδεψε και να διέμεινε σε άλλη χώρα για πάνω από τρεις ημέρες, χωρίς την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με το Armyvoice.gr, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) επικοινώνησε με την παραγωγή του Survivor για να ενημερωθεί η Κουτούζογλου για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Μετά την ενημέρωση, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι της ξεκίνησε χθες, και σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, όπου θα την περιμένουν στελέχη του Τάγματος Στρατονομίας για τη σύλληψή της και την παράδοσή της στον εισαγγελέα.

Πειθαρχική Διαδικασία και Ποινή

Παράλληλα με την ποινική διαδικασία, το ΓΕΣ έχει ξεκινήσει και πειθαρχική έρευνα για το θέμα. Αν κριθεί ένοχη για λιποταξία εξωτερικού, η Κουτούζογλου ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών ή φυλάκιση 2 ετών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: