Ο Καιρός της επόμενης εβδομάδας “τρόμαξε” τους μετεωρολόγους: Έρχονται «επικίνδυνες» καταστάσεις, τότε θα χρειαστεί προσοχή

September 26, 2024

Ο Καιρός της επόμενης εβδομάδας “τρόμαξε” τους μετεωρολόγους: Έρχονται «επικίνδυνες» καταστάσεις, τότε θα χρειαστεί προσοχή


Διαφ.

Ραγδαία αναμένεται η αλλαγή του καιρού στη χώρας μας τις επόμενες μέρες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Θεόδωρου Κολυδά η θερμοκρασία την Πέμπτη θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, με τα πρώτα «μέτωπα» να είναι σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά:

«Από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός (με μικρή πιθανότητα όμβρων την Πέμπτη στα ορεινά).Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο . Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη Βορειοανατολικό Αιγαίο Ενίσχυση Βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών».

Έκτακτη ειδοποίηση Τσατραφύλλια

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το βράδυ ήδη της Κυριακής αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς.

Καλεί δε τους πολίτες να πάνε στην… παραλία για όσο προλαβαίνουν αφού σε μικρό χρονικό διάστημα αυτό δεν θα είναι δυνατό, υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Το είδε να έρχεται 1ος από όλους ο Κολυδάς: Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες –«Έως και τις αρχές Οκτωβρίου…»

Ο Θοδωρής Κολυδάς αποκάλυψε τις δικές του προβλέψεις αναφορικά με τον καιρό μέχρι και τον Οκτώβριο αναφέροντας ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Ο καιρός αναμένεται ν’ αλλάξει ξανά ρότα, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα δούμε αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι και τον Οκτώβριο σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Δείτε την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά

Πώς θα κινηθεί ο καιρός μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Θοδωρής Κολυδάς προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» όπου αναφέρθηκε στην προοπτική του καιρού μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας που θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας. Όπως αναφέρει, έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ φαίνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου ένας ισχυρός αντικυκλώνας θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία βροχών στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς: «Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι το κυριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξαναγυρίζουμε σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν διακρίνεται κάτι ενθαρυντικό. Μοναδική εξαίρεση κάποια φαινόμενα στο τέλος του μήνα. Από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών».

Σε ό,τι αφορά τον καιρό σήμερα, η ΕΜΥ αναμένει στο Ιόνιο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην Εύβοια τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες και βίαιη πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός από την Κυριακή και έπειτα αλλά και μάλιστα δραματικά, με τον γνωστό μετεωρολόγο να κάνει λόγο για επικίνδυνες καταιγίδες.

Αιτία για την αλλαγή, είναι η κίνηση ενός ψυχρού μετώπου προς την χώρα μας από την κεντρική Ευρώπη. Η θερμοκρασία, παράλληλα, θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη:

«Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή στο σύνολο της χώρας μας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει κοντά στους 34° με 35°, την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τους ανέμους γενικά να μην προβληματίζουν.

Μετά όμως από αυτή την καλοκαιρινή ανάπαυλα ακολουθεί βίαιη μεταβολή του καιρού που θα συνοδευτεί από κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους ανέμους μεταβολή η οποία χρονικά τοποθετείται κοντά στο μεσημέρι της Κυριακής και από βορρά προς νότο.

Αιτία γι’ αυτή τη βίαιη αλλαγή του καιρού αποτελεί η κίνηση ενός ψυχρού μετώπου όπως απεικονίζεται και στον χάρτη μας παρακάτω, από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: