Πριν μια ώρα μαθεύτηκε και επίσημα: Πολύ κακά μαντάτα για όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας

September 26, 2024

Πριν μια ώρα μαθεύτηκε και επίσημα: Πολύ κακά μαντάτα για όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας


Διαφ.

Άσχημα είναι τα μαντάτα που προκύπτουν αναφορικά με τους μαθητές των σχολείων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς σταματούν να πραγματοποιούνται εκδρομές.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τα σχολεία καθώς οι καθηγητές αποφάσισαν, λόγω των συνθηκών που υπάρχουν, να προχωρήσουν σε αποχή από τη συνοδεία σχολικών εκδρομών.

Τέλος οι εκδρομές για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου – Δείτε τον λόγο και το χρονικό διάστημα

Αποχή αποφάσισαν οι καθηγητές.

Σε αποχή από τη συνοδεία σχολικών εκδρομών Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται οι καθηγητές τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εισήγηση της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας προσανατολίζονται να απέχουν σύσσωμα από τις σχολικές εκδρομές με πρώτο χρονικό ορόσημο τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς τους να ασκήσουν πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ευθύνες των συνοδών εκπαιδευτικών.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα και αναμένονται εκεί να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα διαχειριστούν οι καθηγητές τη συνοδεία των σχολικών εκδρομών και αν θα γίνει τελικά αποδεκτή η πρόταση για αποχή από αυτές είτε καθολικά από τις ΕΛΜΕ είτε από κάποιες εξ αυτών.

Η πρόταση της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει σε αποχή από τη συνοδεία σχολικών εκδρομών, αρχικά ως τα Χριστούγεννα, προκειμένου το υπουργείο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της προστασίας των συνοδών εκπαιδευτικών και να προβλέψει αμοιβή για την εκτός έδρας υπερωριακή εργασία», αναφέρει η πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσω της ΟΛΜΕ από την περσινή σχολική χρονιά είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους για το ισχύον καθεστώς των εκδρομών εξαιτίας αρνητικών περιστατικών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια τους με πρωταγωνιστές μαθητές και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές καθώς βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίζονται στις εκδρομές.

Παράλληλα, έχουν τονίσει την ανάγκη για αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο των εκδρομών και επακόλουθη νομική τους προστασία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: