Δυστυχώς για την Μαρινέλλα: «40 λεπτά…» – Ο τεράστιος φόβος των γιατρών

September 26, 2024

Δυστυχώς για την Μαρινέλλα: «40 λεπτά…» – Ο τεράστιος φόβος των γιατρών


Διαφ.

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο θεραπευτήριο Υγεία.

Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, που κατέρρευσε επάνω στη σκηνή του Ηρωδείου με το κοινό να «παγώνει» νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο θεραπευτήριο Υγεία. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να περιορίσουν το αιμάτωμα όμως, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό. Αντίθεται, φαίνεται το αιμάτωμα να διευρύνεται.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά το περιστατικό λόγω της ηλικίας της τραγουδίστριας. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη Μαρινέλλα. Η 86χρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου χωρίς να είναι διασωληνωμένη.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρωδείου, ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια, ενώ, στο πλευρό της βρισκόταν από το πρώτο λεπτό ο προσωπικός της γιατρός, ο οποίος και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η ίδια επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε στα παρασκήνια για περίπου μία ώρα πριν παραληφθεί από ασθενοφόρο, στις 22:20.

Στο νοσοκομείο, η Μαρινέλλα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έντονο πονοκέφαλο πριν τη συναυλία.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός

Ηλίας Κ. Πολιτάκης».

Σύμφωνα με τον ALPHA, η θρυλική τραγουδίστρια ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια ωστόσο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το ασθενοφόρο έκανε 40 λεπτά για να καταφέρει να φτάσει στο Ηρώδειο.

Γεωργιάδης για Μαρινέλλα: Δίνει μεγάλη μάχη, της ευχόμαστε περαστικά

Για τις δύσκολες ώρες που διανύει η Μαρινέλλα μετά την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Να ευχηθώ περαστικά στη Μαρινέλλα. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει μια μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή. Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και δίνει σοβαρή μάχη».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: «Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη. Ο θεράπων ιατρός».

«Το αιμορραγικό εγκεφαλικό είναι το δυσκολότερο – Οι επόμενες τρεις μέρες είναι κρίσιμες»

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε σήμερα το πρωί (26/09) ότι «πρόκειται για έναν πολύ δυνατό οργανισμό, αλλά το αιμορραγικό εγκεφαλικό είναι το δυσκολότερο. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της, αν δεν περάσουν τα πρώτα δύο – τρία εικοσιτετράωρα».

Τι είναι όμως το αιμορραγικό εγκεφαλικό και ποια είναι τα συμπτώματά του;

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που συμβαίνει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο εντός του εγκεφάλου σπάει, προκαλώντας αιμορραγία εσωτερικά του εγκεφάλου. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου αντιπροσωπεύει περίπου το 15% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων και συχνά είναι πιο σοβαρός και επικίνδυνος για τη ζωή σε σύγκριση με τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, που προκύπτουν από φραγμένα αιμοφόρα αγγεία.

Τύποι αιμορραγικού εγκεφαλικού

Εγκεφαλική αιμορραγία: Η εγκεφαλική αιμορραγία, ο πιο συνηθισμένος τύπος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, περιλαμβάνει αιμορραγία εντός του ιστού του εγκεφάλου. Υψηλή αρτηριακή πίεση, ανεύρυσμα και αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες είναι συχνές αιτίες.

Ενδοκοιλιακή αιμορραγία: Παρατηρείται η εμφάνιση αιματώματος εντός των κοιλίων του εγκεφάλου. Η ενδοκοιλιακή αιμορραγία ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη αποφρακτικής υδροκεφαλίας, η οποία επανειλημμένως αποτελεί απειλή για τη ζωή των ασθενών. Στους ενήλικες, η ενδοκοιλιακή αιμορραγία συνήθως αποτελεί επίκτητο της ενδοκοιλιακής επέκτασης μιας ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, όπως υπερτασική αιμορραγία των βασικών γαγγλίων ή υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που μπορεί να προκληθεί από τη ρήξη ανευρύσματος.

Υπαραχνοειδής αιμορραγία: Η υποαραχνοειδική αιμορραγία αναφέρεται στην αιμορραγία στον χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στην μεμβράνη που τον περιβάλει, και συχνά προκαλείται από ένα σπασμένο ανεύρυσμα. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου παρουσιάζεται συνήθως ως ξαφνικός, έντονος πονοκέφαλος.

Αιμορραγία σχετιζόμενη με την αμυλοειδική Αγγειοπάθεια: Η αμυλοειδική αγγειοπάθεια, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση ανώμαλων πρωτεϊνών στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η υποκατηγορία επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Συμπτώματα

Ξαφνικός, Έντονος Πονοκέφαλος: Ένας ξαφνικός, έντονος πονοκέφαλος είναι συχνά το πρώτο σημάδι ενός αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, που περιγράφεται συχνά ως “ο χειρότερος πονοκέφαλος της ζωής μου”.

Ξαφνική αδυναμία ή παραισθησία σε μία πλευρά του σώματος, μπορούν να προκύψουν καθώς η αιμορραγία προκαλεί βλάβη στον εγκεφαλικό ιστό.

Προβλήματα στην ομιλία ή στην κατανόηση απλών δηλώσεων ή αίσθημα σύγχυσης.

Προβλήματα στο περπάτημα και την ισορροπία.

Ξαφνικές αλλαγές στην όρασης, μπορεί να προκύψει λόγω της πίεσης στον εγκέφαλο από την αιμορραγία.

Ξαφνική απώλεια συνείδησης: Τα άτομα που βιώνουν ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο ενδέχεται να χάσουν τη συνείδηση καθώς η λειτουργία του εγκεφάλου διαταράσσεται από την αιμορραγία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: