«Ήρθα να τον παραλάβω… Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό;» Pαγiζει Kαρδιές η σύζυγος του Γιάννη Μόρτζου για τον θάvατo του

September 26, 2024

«Ήρθα να τον παραλάβω… Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό;» Pαγiζει Kαρδιές η σύζυγος του Γιάννη Μόρτζου για τον θάvατo του


Διαφ.

Για τη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο Γιάννης Μόρτζος βυθίζοντας στη θλίψη σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως και τους αγαπημένους του ανθρώπους, το πρωινό της Τετάρτης. Πολλά τα μηνύματα των συναδέλφων του ηθοποιού στα social media αλλά ένα ήταν εκείνο που έμελλε να συνταράξει συθέμελα τους χρήστες του διαδικτύου.

Ο λόγος για όσα έγραψε η σύντροφος του αείμνηστου πια καλλιτέχνη, Γιούλη Ζήκου η οποία και στάθηκε πλάι του μέχρι το μεγάλο φινάλε.

Ειδικότερα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου επέλεξε να δημοσιεύσει μια εικόνα από το παρελθόν, όπου και ο Γιάννης Μόρτζος πόζαρε με τρυφερότητα στο πλάι της, την οποία και συνόδευσε με το εξής φορτισμένο συναισθηματικά κείμενο.

«Σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος μαζί του πέθανε και η Γιούλη Ζήκου» έγραψε χαρακτηριστικά η Γιούλη Ζήκου σε αυτόν τον διαδικτυακό της αποχαιρετισμό στον Γιάννη Μόρτζο με την ανάρτηση να γεμίζει από συλλυπητήρια μηνύματα.

Γιάννης Μόρτζος – Λίγο πριν το τέλος: Η τελευταία του εικόνα οκτώ μήνες πριν από τον θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μόρτζος σε ηλικία 84 ετών, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου.

Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

«Έκανα bypass και κάτι πήγε στραβά στην επέμβαση. Έμεινα 35 ημέρες αναίσθητος. Ξύπνησα και δεν ήξερα τι γινόταν, ήμουν χαμένος. Στην εντατική που ήμουν έβλεπα να πεθαίνουν κάθε μέρα κι έλεγα με έφεραν κι εμένα για να πεθάνω. Είχα την εντύπωση ότι φεύγω, το σκεφτόμουν κι έλεγα κάτσε ακόμα λίγο. Μου έδινα κουράγιο» δήλωνε ο Γιάννης Μόρτζος το 2022 σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Μόρτζος απείχε από το θεατρικό σανίδι, ενώ έμενε ενεργός ως σκηνοθέτης. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γιάννης Μόρτζος είχε βρεθεί στο Διάχρονο Θέατρο και στην επίσημη πρεμιέρα “Ο Βυσσινόκηπος”, με τον ίδιο να σκηνοθετεί την παράσταση.

Γιάννης Μόρτζος: Σπάραξε η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου: «Ήρθα να τον παραλάβω… Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό;»

Βαρύ πένθος για την Γιούλη Ζήκου μετά τον θάνατο του συζύγου της, Γιάννη Μόρτζου. Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή ταλαιπωρημένος από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε επικοινωνία με το «Πρωινό» του ANT1, η Γιούλη Ζήκου σπάραξε αποχαιρετώντας τον Γιάννη Μόρτζο. Η ίδια τόνισε πως μαζί του, πέθανε και η ίδια, αφού οι δυο τους μετρούσαν 25 χρόνια κοινής πορείας.

«Σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος και μαζί του πέθανε και η Γιούλη Ζήκου. Έφυγε ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Προσπάθησα δίπλα του να γίνω κι εγώ καλύτερος άνθρωπος και δεν τα κατάφερα. Έφυγε, έφυγε, δεν το πιστεύω…» είπε ξεσπώντας σε κλάματα η Γιούλη Ζήκου.

Στη συνέχεια, μίλησε για τους τελευταίους δύσκολους μήνες: «Ξεκίνησαν όλα τον Ιούνιο. Υγρό στον πνεύμονα. Πήγαμε, βγήκαμε σπίτι μας. Παλέψαμε, αγωνιστήκαμε. Λοίμωξη στο αναπνευστικό. Μπήκαμε άλλον ένα μήνα μέσα. Νομίζαμε πάλι ότι θα βγούμε νικητές αλλά δεν βγήκαμε. Γύρισα πίσω μόνη μου, εκείνος μπήκε στην εντατική. Ερχόμουν κάθε μέρα εδώ, του μιλούσα, τον χάιδευα αλλά… Έφυγε όμως… Έφυγε… Έφυγε η ζωή μου όλη».

«Η ζωή μου τέλος. Ήρθα να τον παραλάβω, το καταλαβαίνεις; Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό;» κατέληξε η χήρα του Γιάννη Μόρτζου συγκλονισμένη με τον θάνατό του.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: